20 Σεπ 2016

Η Γιούβε ξέρει τον τρόπο γιατί το έχει ξανακάνει

Η Γιουβέντους δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να ξαναπαίξει το ματς με την Ιντερ στο Μιλάνο, άρα θα πρέπει να «αξιοποιήσει» αυτή την ήττα.

Κανείς στο Τορίνο δεν περίμενε ότι οι μπιανκονέρι θα έχαναν στο «Μεάτσα», ειδικά από την στιγμή που προηγήθηκαν, αλλά όλοι τώρα περιμένουν την αντίδραση της ομάδας. Μια αντίδραση, που η Γιούβε πάντα έχει όταν έρχεται ένα άσχημο αποτέλεσμα που προκαλεί θόρυβο.

Αυτό, άλλωστε, έχει ξαναγίνει σε αυτά τα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας και μπορεί να μην αρέσει η ήττα εκείνη την στιγμή, αλλά τουλάχιστον προκύπτει κάτι πολύ καλό από αυτή. Και υπάρχουν τα παραδείγματα-αποδείξεις...

Στις 3 Νοεμβρίου 2012, οι μπιανκονέρι υποδέχθηκαν την Ιντερ στο Juventus Stadium. Προηγήθηκαν στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Ασαμόα αλλά με κάποιον ανεξήγητο τρόπο στη συνέχεια κόλλησαν και οι νερατζούρι επικράτησαν με 1-3. Ηταν η πρώτη ήττα στο Juventus Stadium και σήμανε το τέλος ενός αήττητου σερί, εντός και εκτός έδρας, 49 αγώνων. Η Κυρία αντέδρασε όπως έπρεπε στη συνέχεια και κατέκτησε εύκολα το δεύτερο σερί πρωτάθλημα

Στις 20 Οκτωβρίου 2013, στη Φλωρεντία έγινε κάτι απίστευτο. Η Γιουβέντους προηγήθηκε με 0-2 στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ακολούθησαν 15 αδιανόητα λεπτά, στα οποία η Φιορεντίνα έβαλε τέσσερα γκολ... Το τελικό 4-2 έγινε θέμα συζήτησης σε όλο τον πλανήτη αλλά η Γιούβε ήξερε πώς να αντιδράσει και κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα με 1-2 βαθμούς.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Στις 29 Οκτωβρίου 2014, οι μπιανκονέρι πήγαν στη Γένοβα για να αντιμετωπίσουν την Τζένοα. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είχε τρεις μήνες στην ομάδα, ήταν καλύτερη αλλά γκολ δεν έβαλε και τελικά το έφαγε κιόλας στις καθυστερήσεις και έχασε με 1-0.

Η ήττα είχε ως συνέπεια να πιάσει τους μπιανκονέρι στην κορυφή η Ρόμα και γενικά δημιουργήθηκε ένα περίεργο κλίμα στα ΜΜΕ, από την στιγμή που ο Αλέγκρι δεν είχε πείσει ακόμη τους οπαδούς. Η αντίδραση, πάντως, ήταν και πάλι σωστή και τελικά η Γιουβέντους έκανε το νταμπλ και έφτασε στον τελικό του Champions League.

Στις 28 Οκτωβρίου 2015, έχοντας ήδη ένα τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, το χειρότερο της ιστορίας της βασικά, η Γιούβε ηττήθηκε εκτός έδρας από την Σασουόλο με 1-0. Μετά το ματς ο Τζανλουίτζι Μπουφόν τα είπε όπως έπρεπε, οι μπιανκονέρι έκαναν μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ τους και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ήταν ασταμάτητοι, κάνοντας 15 σερί νίκες, φτάνοντας στη συνέχεια στις 25 σε 26 αγωνιστικές και κατακτώντας στο τέλος το δεύτερο σερί νταμπλ.

Στο Τορίνο, επομένως, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν πώς να... εκμεταλλεύονται ένα άσχημο αποτέλεσμα ώστε να κάνουν στη συνέχεια αυτό που πρέπει. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, επομένως, είναι να το... ξανακάνουν.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ, αν κι εδώ που τα λέμε δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιου, άσχετα αν η Γιουβε τα τελευταία χρονια γιορτάζει τον Αγιο και δυο και τρεις φορές το χρόνο. Όπως και να χει πάντως πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε αυτο το πρωτάθλημα και το επόμενο για να μην πω και το μεθεπόμενο και γιατι να μην το πω? θα το πω, και το μεθεπόμενο πάλι δικο μας είναι. FORZA JUVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή