23 Σεπ 2016

Ο Αλέγκρι εξήγησε γιατί δε σκοράρει ο Ντιμπάλα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι στον πάγκο ο Ντιμπάλα στο ματς με την Παλέρμο ενώ αναφέρθηκε και στον Κουαδράδο.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του προπονητή πριν την αναχώρηση της Γιουβέντους για την Σικελία...

Για το ματς με την Παλέρμο: «Δεν πρέπει να φύγουμε από το Παλέρμο χωρίς τους τρεις βαθμούς. Η Παλέρμο δεν είναι η ομάδα που ήταν πριν 20 μέρες, άλλαξαν προπονητή, πήραν 4 βαθμούς σε δύο σερί εκτός έδρας ματς και δεν θα έχουν άγχος αύριο. Για εμάς, που έχουμε τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια (Παλέρμο, Ζάγκρεμπ, Εμπολι), είναι σημαντικό να δώσουμε συνέχεια στη νίκη επί της Κάλιαρι μετά την ήττα από την Ιντερ».

Για τον Ντιμπάλα: «Μετά από μια εκπληκτική σεζόν, είναι λογικό αυτή τη στιγμή να είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Οχι τόσο επειδή του λείπει το γκολ, αυτό μπορεί να έρθει αύριο ή την Τρίτη, αλλά επειδή οι αντίπαλοι τον μαρκάρουν πλέον με δύο ή και με τρεις κάποιες φορές. Αυτό, βέβαια, μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε γιατί μένουν ελεύθεροι οι άλλοι. Ο Πάουλο πρέπει να μείνει ήρεμος και είναι ήρεμος. Αύριο, αν και δεν είναι σίγουρο, ενδέχεται να είναι στον πάγκο αρχικά. Ο αντικαταστάτης του μπορεί να είναι ο Πιάτσα, αν και έχει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά είναι πιθανό να παίξουν μαζί και οι Μάντζουκιτς-Ιγκουαΐν. Ο Ντιμπάλα, πάντως, δεν είναι νευρικός, το γκολ θα έρθει σύντομα. Οσο περισσότερο το ψάχνεις, τόσο λιγότερο το βρίσκεις».

Για το σύστημα και την 11άδα: «Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ιντερ, με την Κάλιαρι παίξαμε καλύτερα σε τεχνικό επίπεδο, με περισσότερη πίεση, με περισσότερη ομαδική δουλειά και με λιγότερα λάθη. Αύριο θα παίξουμε με τρεις πίσω και αυτός που θα ξεκουραστεί θα είναι ο Κιελίνι. Ο Ρουγκάνι έχει ωριμάσει αρκετά, ο Μπενάτια ελπίζω να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ο Μπουφόν είναι καλά και θα παίξει. Σε ό,τι αφορά το κέντρο, πρέπει ακόμη να αποφασίσω. Μπορεί να παίξει ο Ερνάνες μπροστά από την άμυνα, μπορεί και ο Λεμινά. Σίγουρα θα επιστρέψει αύριο στην 11άδα ο Κεντίρα».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για τον Κουαδράδο: «Είναι απλό το θέμα. Προπονήθηκε πριν το ματς με την Κάλιαρι και μου ζήτησε άδεια να πάει στο σπίτι λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος. Πήγε, επέστρεψε αλλά είδα ότι το μυαλό του ήταν εκεί και έτσι αποφάσισα να τον αφήσω εκτός. Χθες προπονήθηκε κανονικά, σήμερα προπονήθηκε κανονικά και αύριο θα είναι στον πάγκο και ενδέχεται να μπει κατά τη διάρκεια του ματς».

Για τα παράπονα του Σάρι για τη διαιτησία και το γεγονός ότι δεν θα πάει στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Κιέβο: «Λυπάμαι για τους δημοσιογράφους, αν πάνε εκεί και δεν τον βρουν. Οταν πήγαινα σχολείο έκανα πολλές απουσίες αλλά από συνέντευξη Τύπου δεν έχω λείψει ποτέ».

Για τις επιλογές του σχετικά με την 11άδα: «Αν νικάμε, το αν έπαιξε ή όχι ο Ιγκουαΐν, δεν απασχολεί κανέναν. Αν δεν νικάμε, αρχίζει η κριτική, λένε ότι έπρεπε να παίξει ο Γκονσάλο. Το ίδιο γίνεται πάντα με αυτόν που είναι εκτός 11άδας. Εχω συνηθίσει, απλά ελπίζω να νικάμε για να αποφεύγουμε την κριτική».

Για τον Πιάτσα και αν θα εξελιχθεί σε νέο Μοράτα: «Ο Πιάτσα έχει σπουδαία ποιότητα αλλά είναι άλλο η Κροατία και άλλο η Ιταλία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει ένα από τα καλύτερα εξτρέμ της Ευρώπης, αν και μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος επιθετικός. Υπάρχουν διαφορές με τον Μοράτα... Ο Αλβαρο ερχόταν από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας είχε παίξει και στον τελικό του Champions League πριν έρθει. Ο Μάρκο έρχεται από την Κροατία αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου