17 Σεπ 2016

Αλέγκρι: Ο πάγκος δεν είναι... απόρριψη αλλά επιλογή του προπονητή

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χαρακτήρισε «πρώτο σταυροδρόμι για το scudetto» το ντέρμπι με την Ιντερ στο Μιλάνο, στέλνοντας το μήνυμα στους παίκτες του.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των όσων είπε ο Μαξ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους νερατζούρι...

Για τη σημασία του ντέρμπι με την Ιντερ: «Είναι το πρώτο... σταυροδρόμι για το scudetto, θα βρούμε απέναντι μας μια δυνατή Ιντερ και ενδεχόμενη νίκη μας θα είναι ένα καλό "χτύπημα". Με αυτό το ματς, στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές θα έχουμε αντιμετωπίσει τέσσερις από τις επτά καλύτερες ομάδες της Serie A. Σε ένα πρωτάθλημα υπάρχουν 3-4 στιγμές, στις οποίες αν πάρεις τους τρεις βαθμούς μπορείς να κάνεις σημαντικό βήμα, αύριο είναι μία από αυτές. Δε γίνεται να περιμένει κάποιος ότι θα νικήσεις 50 συνεχόμενα ματς».

Για την 11άδα: «Θα σας πω μόνο δύο σίγουρους... Ο Λιχτστάινερ και ο Κεντίρα. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, παίζουμε κάθε τρεις μέρες πλέον. Ο πάγκος δεν είναι... απόρριψη αλλά επιλογή του προπονητή. Και ο πάγκος είναι πολύ σημαντικός γιατί τον Μάρτιο το πρωτάθλημα το κατακτάς με τον πάγκο. Πέρυσι οι Τζάτζα, Μοράτα και Λεμινά έδωσαν σημαντικούς βαθμούς».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για την Ιντερ: «Οτι είμαστε φαβορί το λέτε πάντα εσείς, εμείς ξέρουμε ότι η Ιντερ δεν είναι αυτή που είδαμε στο Europa League ή στο ματς με την Πεσκάρα. Θέλουν να επανορθώσουν και να αποδείξουν ότι είναι στο επίπεδο της Γιούβε, εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε ότι πάντα κρινόμαστε από το αποτέλεσμα: Κόντρα στη Σεβίλλη δεν τους επιτρέψαμε τίποτα, είχαμε επτά ευκαιρίες για γκολ, η μπάλα όμως δεν μπήκε και έτσι όλοι είπαν ότι αποτύχαμε. Εκτός λογικής αυτή η διαπίστωση... Μπορεί να συμβεί σε ένα ματς να μην βάλεις γκολ».

Για τους επιθετικούς και αν μπορεί κάποια στιγμή να δούμε στην 11άδα μαζί τους Ιγκουαΐν-Μάντζουκιτς: «Πιθανό, το είχα δοκιμάσει στο φιλικό με την Εσπανιόλ, μαζί τους μπορεί να παίξει και ο Ντιμπάλα ως ελεύθερος πίσω τους. Ο Πάουλο παίζει στη θέση που έπαιζε και πέρυσι, η διαφορά είναι ότι προς το παρόν δεν έχει σκοράρει αλλά συμβαίνει και αυτό στη ζωή ενός επιθετικού. Θα μπορούσε να είχε βάλει γκολ τόσο με την Σασουόλο όσο και με τη Σεβίλλη. Οσο για τον Πιάτσα, δουλεύει καλά και σύντομα θα πάρει περισσότερο χρόνο, όπως σύντομα θα μπει στους αγώνες και ο Κουαδράδο. Κάνω τις επιλογές μου με βάση το κάθε ματς. Ο Πιάτσα είναι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές στην ηλικία του».

Για τους τραυματίες: «Ο Ντάνι Αλβες θα είναι στην αποστολή, την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει και ο Στουράρο και μετά περιμένουμε τον Μαρκίζιο».

Για το σύστημα: «Με τη Σεβίλλη σκέφτηκα να το αλλάξω κάποια στιγμή αλλά τελικά δεν το έκανα. Το σύστημα πρέπει να το αλλάζεις την σωστή στιγμή, αύριο θα παίξουμε πάλι με 3-5-2».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου