4 Σεπ 2016

Ο απολογισμός των μεταγραφών: πόσα έδωσε και πόσα πήρε η Γιουβέντους

Έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της και πούλησε τον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το μεταγραφικό παζάρι ολοκληρώθηκε με ανάμικτα συναισθήματα, τα περισσότερα θετικά, αλλά τελικά πόσα πήρε και πόσα έδωσε η Γιουβέντους;

Οι φετινές κινήσεις του Μπέπε Μαρότα απέδειξαν πως μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα σε μια ομάδα. Αυτό που κατάφερε ο γενικός διευθυντής των μπιανκονέρι ήταν μοναδικό. Και ευχαρίστησε τους οπαδούς, και ευχαρίστησε τη διοίκηση καθώς το ταμείο της ομάδας τελικά ήταν μία η άλλη.

Η πρώτη κίνηση έγινε με τον Λεμινά, τον οποίο η Γιουβέντους αγόρασε από τη Μαρσέιγ με 9,5 εκατ. ευρώ. Εδωσε 32 εκατ. ευρώ για τον Πιάντιτς από τη Ρόμα και 23 στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον Πιάτσα. Το μεγάλο μπαμ έγινε με την αγορά του Ιγκουαΐν από τη Νάπολι με 90 εκατ. ευρώ. Δανεικοί ήρθαν οι Μπενάτια (3 εκατ. ευρώ) και Κουαδράδο (5 εκατ. ευρώ). Ελεύθερος με μηδενικό κόστος ο Ντάνι Αλβες. Σύνολο για τις αγορές 165,5 εκατ. ευρώ.

Τι εισέπραξε όμως η Γιούβε. Έχουμε και λέμε…

Η αρχή έγινε με τα 30 εκατ. ευρώ της Ρεάλ για τον Μοράτα. Η πώληση του Περέιρα έφερε 15 εκατ. ευρώ, 5 εκατ. ευρώ ο δανεισμός του Τζάτζα, 4 εκατ. ο Ισλα στην Κάλιαρι και φυσικά τα 105 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του αιώνα στη Μάντσεστερ.

Προθέτοντας και κάποιες μικροκινήσεις όπως, 1,2 για τον Μπούχελ από την Εμπολι, 1,5 για τον Απέλτ από τη Λεγανές, 600.000 για τον Παντοΐν από την Κάλιαρι, 2,5 εκατ. ευρώ για τον Μάγκνουσον από την Μπρίστολ και 400.000 για τον Σκιαβόνε από την Τσεζένα, τα έσοδα της Γιουέντους από τις μεταγραφές έφτασαν τα 165,2 ευρώ.

Δηλαδή μόλις 300.000 λιγότερα απ’ όσα ξόδεψε, μια διαφορά που σε τέτοιο επίπεδο θεωρείται… μηδενική.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

2 σχόλια:

  1. Η ``Gazetta dello Sport`` στον απολογισμό της για τις μεταγραφές όλων των ομάδων της Serie A, τη Γιούβε να βγήκε +3 εκ. πάνω από τα πάρε-δώσε των μεταγραφών, την Ίντερ να έδωσε 103 εκ. παραπάνω απ` όσα πήρε και τη Νάπολι να έδωσε 13 εκ παραπάνω απ` όσα πήρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια) ..υπολογίζουν και τον Τζάτσζα σα μεταγραφή..πως και να` χει παρατηρούμε ότι εμείς που έχουμε λεφτά άντε πες είμαστε στα λεφτά μας, ενώ η Ίντερ έβαλε από την ``τσέπη της`` 103 εκ. ευρώ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή