19 Σεπ 2016

Αλέγκρι: Αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό, μη δραματοποιούμε την κατάσταση

Η νοοτροπία της Γιουβέντους, ειδικά από την στιγμή που προηγήθηκε αν και έκανε -όπως είπε- το μίνιμουμ για να γίνει αυτό, ήταν που ενόχλησε περισσότερο τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Μιλάνο.

Αν και δεν έκαναν καλό ματς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι μπιανκονέρι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ αλλά μέσα σε ένα 10λεπτο... χάρισαν δύο γκολ στην Ιντερ και ηττήθηκαν.

Και από την στιγμή που ηττήθηκαν, αναμένονταν με ενδιαφέρον οι πρώτες δηλώσεις του Αλέγκρι μετά την λήξη.

Αναλυτικά όσα είπε...

Για τον τρόπο που ήρθε η ήττα: «Είναι ενοχλητικό να χάνεις με αυτόν τον τρόπο, ειδικά δείχνοντας τέτοια νοοτροπία στο γήπεδο. Προηγηθήκαμε κάνοντας το μίνιμουμ και χαλαρώσαμε αμέσως, με συνέπεια να δεχθούμε δύο γκολ που μπορούσαμε και έπρεπε να αποφύγουμε αν δείχναμε λίγη... κακία. Αντιθέτως, κάναμε πολλά λάθη στο παιχνίδι μας και επιτρέψαμε πολλές αντεπιθέσεις σε μια καλή ομάδα όπως είναι η Ιντερ, η οποία έδειξε μια σημαντική αντίδραση μετά την ήττα στο Europa League».

Για τη συνέχεια: «Αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό. Θα πονέσουμε και θα επιστρέψουμε με τα πόδια στο έδαφος. Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτό το ματς ώστε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κακά παιχνίδια όπως το σημερινό».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για την επιλογή του Μάντζουκιτς αντί του Ιγκουαΐν: «Για μένα η 11άδα ήταν σωστή, την επόμενη φορά θα μείνει στον πάγκο ο Μάριο. Τα πρώτα μας τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όπως είπα και χθες, ήταν κόντρα στις τέσσερις από τις επτά καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και θα ήταν πολύ ωραίο αν είχαμε 12 βαθμούς. Εχουμε 9 και δεν θα δραματοποιήσουμε την κατάσταση».

Για το γεγονός ότι ο Πιάνιτς έπαιξε μπροστά από την άμυνα και όχι ο Λεμινά:
«Ο Πιάνιτς, κατά την άποψη μου, έκανε ένα επιμελές παιχνίδι, ο Λεμινά είχε παίξει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και για αυτό προτίμησα τον Μίραλεμ. Το πρόβλημα σήμερα δεν ήταν ο Πιάνιτς αλλά, όπως προανέφερα, η νοοτροπία μας. Ξεκινήσαμε τη σεζόν με το 3-5-2 γιατί είναι αυτό που μας δίνει την περισσότερη σιγουριά όσο η ομάδα ψάχνει ρυθμό και μέχρι να βρεθεί η απαραίτητη ισορροπία. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ίσως, προχωρήσουμε σε αλλαγές αλλά χρειάζεται χρόνος για να βρεις τους μηχανισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις».

Για το γεγονός ότι κάθε αποτέλεσμα που δεν είναι νίκη παρουσιάζεται σαν καταστροφή: «Πρέπει να ζούμε με αυτή την κατάσταση, αυτή την στιγμή η Γιουβέντους παρουσιάζεται σαν μια ομάδα από άλλο πλανήτη οπότε κάθε αποτέλεσμα θα προκαλεί θόρυβο. Αν δεν έχεις... κακία μέσα στο γήπεδο, πάντως, δεν νικάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου