19 Σεπ 2016

Μπουφόν: Πονάει η ήττα αλλά είναι φυσιολογικό να μην δουλεύουν όλα ρολόι

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν αυτός που έκανε δηλώσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών της Γιουβέντους, μετά την ήττα από την Ιντερ.

Οι μπιανκονέρι προηγήθηκαν στο Μιλάνο αλλά κατάφεραν να χάσουν. Αποτέλεσμα που πονάει τώρα, όπως είπε ο αρχηγός, αλλά θα κάνει καλό για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπουφόν στο Sky Italia μετά το 2-1 στο «Μεάτσα»...

- Πέρυσι ξαναμπήκατε στο πρωτάθλημα μετά από ένα 0-0 στο Μεάτσα, τώρα τι πήγε στραβά;
«Πονάει η ήττα γιατί επί 65 λεπτά παίζαμε άσχημα αλλά παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να προηγηθούμε. Μία ομάδα όπως εμείς, δεν πρέπει να χάνει σε μια τέτοια περίπτωση. Να φέρεις ισοπαλία, ναι. Να χάσεις, όμως, όχι. Αυτά τα ματς τα κερδίζεις όχι με την τακτική και το παιχνίδι αλλά με κάτι άλλο. Στην αρχή της σεζόν, όμως, είναι σύνηθες να κάνεις άσχημο παιχνίδι ή να πάθεις αυτό που πάθαμε σήμερα. Αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό».

-Τους υποτιμήσατε;
«Οχι, απλά δυσκολευόμασταν στο παιχνίδι μας. Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς, είναι το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε από κόρνερ, δεν είναι για το επίπεδο μας αυτό. Σε κάθε λάθος, έστω μικρό, δέχεσαι γκολ και αυτό γίνεται επειδή δεν είμαστε ακόμη όσο θυμωμένοι και "κακοί" πρέπει ώστε να νικήσουμε, ή τουλάχιστον να μην χάσουμε ένα ματς σαν το σημερινό. Είναι φυσιολογικό, αρέσει ή όχι, στην αρχή της σεζόν να μην δουλεύουν όλα ρολόι».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

- Τι δεν λειτούργησε σήμερα;
«Ανεξάρτητα από αυτό που λένε οι δημοσιογράφοι για τη φετινή δύναμη μας, το οποίο μπορεί να είναι αλήθεια, πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Μετά τη νίκη επί της Σασουόλο υπήρξε μια αποθέωση από Τύπο και οπαδούς αλλά δεν συμφωνούσα με αυτό. Επιτρέψαμε τέσσερις φάσεις για γκολ στη Σασουόλο, μία ομάδα όπως εμείς, που έχει ως δύναμη της τη σταθερότητα της, δεν μπορεί να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, μετά το ματς με τη Σεβίλλη δεχθήκαμε κριτική αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο η Γιούβε. Ημασταν συμπαγείς, δεν μας έκαναν ούτε ένα σουτ και είχαμε τις ευκαιρίες για γκολ. Σήμερα, ανεξάρτητα από το αν παίξαμε ή όχι καλά, έπρεπε να είμαστε συμπαγείς και να νικήσουμε, από την στιγμή που προηγηθήκαμε».

- Η επίθεση δεν φαίνεται μέχρι τώρα να εγγυάται συνεχώς γκολ. Δεν σε εκπλήσσει;
«Μία από τις δυνάμεις της Γιουβέντους ήταν πάντα αυτή του να δέχεται μόνο ένα γκολ κάθε δύο αγώνες, σε μέσο όρο. Αν βάζεις δύο γκολ σε κάθε ματς, νικάς. Στην επίθεση έχουμε τον σωστό μέσο όρο, το θέμα είναι ότι δεν τον έχουμε στην άμυνα. Εχουμε δεχθεί τέσσερα γκολ σε τέσσερα ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου