13 Σεπ 2016

Το Champions League δεν το παίρνεις επειδή απλά το… θέλεις αλλά επειδή μπορείς

Δεν ξέρω ποιοι ενστερνίζονται την άποψη πως η φετινή Γιουβέντους είναι φαβορί για το Champions League. Και να είναι, δε σημαίνει απολύτως τίποτα, σε αντίθεση με το Καμπινάτο που σημαίνει πολλά

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Αλέγκρι έχει καλούς παίκτες στη φετινή ομάδα, καλύτερους από πέρσι αλλά δεν είμαι σίγουρος πως έχει καλύτερους από την τελευταία πενταετία. Αυτό δε φανερώνει τίποτα βέβαια για το τι θα γίνει στο Champions League. Γιατί ενώ μπορεί να θεωρώ την ομάδα του Πίρλο, Βιντάλ, Τέβες ίσως ένα κλικ καλύτερη από τη φετινή, η τωρινή έχει συνολικά καλύτερες προϋποθέσεις.

Το Champions League δεν είναι μόνο καλοί παίκτες. Είναι ωριμότητα, κλίμα, timing και πάρα πολύ τύχη. Όχι πως πρέπει να ρίξουμε τις αποτυχίες μας στην τύχη αλλά χρειαζόμαστε και τύχη. Τύχη που δεν είχαμε, π.χ., στη ρεβάνς με την Μπάγερν ενώ ήμασταν καλύτεροι και στα 90 λεπτά.

Ισως να έχει έρθει, ή να έρχεται, η ώρα της Γιουβέντους. Η φετινή ομάδα έχει μπόλικο ενθουσιασμό αλλά και ωριμότητα, καλές μονάδες, έναν ακόμη πιο έμπειρο προπονητή και στόχο. Και το τελευταίο είναι σημαντικό. Για πρώτη φορά το λένε, το λέμε, ξεκάθαρα. Το Champions League είναι στόχος.

Πέρσι και πρόπερσι σκοπεύαμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Φέτος θέλουμε να πάμε στο τέλος. Και να βγούμε νικητές. Προσοχή όμως γιατί δεν αρκεί να το θέλει μία ομάδα. Πρέπει και να μπορεί.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Και το «μπορώ» στο Champions League μεταφράζεται με καλές εμφανίσεις στις κατάλληλες στιγμές. Προφανώς πρέπει να κερδίσει η Γιουβέντους της Σεβίλλη και να μπει με το δεξί στο θεσμό αλλά αν έρθει ένα «Χ» στη Γαλλία με τη Λιόν, δε σημαίνει πως οι μπιανκονέρι δεν μπορούν να πάρουν το κύπελλο.

Το Champions League σου δίνει μια ευκαιρία και σου αφαιρεί μια δυνατότητα. Μπορείς να διορθώσεις κάποιο λάθος στους ομίλους αλλά δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια στα νοκ άουτ.

Οπότε η ομάδα περνάει τους ομίλους, καλύτερα ως πρώτη για ν’ αποφύγει κλήρωση όπως την περσινή και αν θα πάρουμε φέτος την πολυπόθητη κούπα, θα το δούμε από τον Δεκέμβριο.

Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου