11 Σεπ 2016

Η μεγάλη κίνηση της διοίκησης Ανιέλι και το λαχείο που κέρδισε η Γιουβέντους

Ας γυρίσουμε πίσω το χρόνο, σχεδόν δυόμισι χρόνια, και ας θυμηθεί ο καθένας από εμάς τι σκέψεις έκανε όταν ανακοινώθηκε πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ο αντικαταστάτης του Αντόνιο Κόντε.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Σήμερα -μετά απ’ όσα έχουν ζήσει και δει- εσύ, εγώ και μάλλον… όλοι μας, κάναμε μεγάλο λάθος με τα όσα πιστεύαμε εκείνο το μεσημέρι που ξεκινούμε η προετοιμασία των μπιανκονέρι με τον «λίγο» πρώην προπονητή της Μίλαν.

Ο Μαξ, όπως τον έχω ζήσει μέσα από τους αγώνες του αλλά και το καθημερινό ρεπορτάζ της ομάδας, είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Οι δηλώσεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον και δίνουν τροφή για σκέψη.

Νιώθεις σιγουριά, χωρίς να σημαίνει πως δεν κάνει λάθη, και ξέρεις πως θα διαχειριστεί τις στραβές που θα τύχουν στην ομάδα. Πλέον, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην εικόνα της τωρινής Γιουβέντους και έχει μεγάλη ευθύνη (καρπώνεται δηλαδή τα credits) για την εικόνα του συλλόγου.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ένα λαχείο για τη Γιούβε. Ωρίμασε και έγινε καλύτερος στο Τορίνο, καλύτερη έγινε όμως και η Γιουβέντους επί των ημερών του. Η περίπτωση του Μαξ μπορεί να μας δώσει ένα σπουδαίο μάθημα για την καθημερινή μας ζωή…

Τα πάντα χρειάζονται υπομονή και χρόνο και όλοι δικαιούνται να έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Ο Αλέγκρι είχε αρετές που τις έβγαλε μέσω της Γιουβέντους.

Η διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι έκανε μεγάλη κίνηση όταν έφερε τον Κόντε στην ομάδα γιατί αυτός γέννησε ξανά τη νοοτροπία του νικητή που κρύβει και φέρει το DNA της Γιουβέντους.

Εκανε ακόμη μεγαλύτερη όταν έφερε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Γιατί όχι μόνο είναι καλύτερος από Αντόνιο Κόντε αλλά γιατί πήγε και πάει την ομάδα παρακάτω. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που του δίνουν χρήματα για μεταγραφές. Γιατί πιστεύουν πως μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους.

Ο προπονητής της Γιουβέντους έχει χαρακτηριστικά που δεν είχε ο προκάτοχός του. Είναι μετρημένος, σοβαρός, λογικός και εσωστρεφής. Έχετε προσέξει κάτι; Πώς ποτέ δεν πηγαίνει να πανηγυρίσει στην curva nord, αφήνοντας τους πρωταγωνιστές του γηπέδου, τους παίκτες του δηλαδή, να καρπωθούν την επιτυχία. Πώς ήταν ο Κόντε; Ε, ακριβώς το αντίθετο…

4 σχόλια:

  1. Εμπιστοσύνη στη διοίκηση. Τέτοιο πλάνο δεν υπάρχει πουθενά και ούτε θυμάμαι άλλη φορά. Συγχαρητήρια σε όλους. Forza Juve!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρούμε πως οι περισσότεροι δείχνουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση. Και έτσι πρέπει γιατί υπάρχει, σε γενικές γραμμές, πολύ καλό πλάνο. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Εγώ αν και απογοητευμένος τοτε, είχα την ελπίδα να είναι ο Αλεγκρι για μας ότι έγινε ο Αντσελότι για την Μίλαν μετά το πέρασμα του από το Τορινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μπορεί η ελπίδα σου να πραγματοποιηθεί. Σωστή η παρομοίωση. Forza juve!

      Διαγραφή