11 Σεπ 2016

Το ντελίριο που προκαλεί ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν σε μία ιστορία που έχει μόλις αρχίσει…

Η Gazzetta dello Sport γράφει για τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν και το ντελίριο που προκαλεί στο Juventus Stadium.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, μετά τα δύο γκολ του Αργεντίνου στο 3-1 επί της Σασουόλο, έχοντας ήδη τρία γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές και έχοντας παίξει μόνο στη μία ως βασικός.

«Οκτώ λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιούβε και να καθαρίσει το ματς με τη Φιορεντίνα, δέκα λεπτά για να βάλει την πρώτη του doppietta (δύο γκολ) στον πρώτο του αγώνα ως βασικός και να τελειώσει τη Σασουόλο, 59 λεπτά (υπολογίζοντας και αυτά ως αλλαγή με την Λάτσιο) για να φτάσει ήδη τα τρία και να πηδήξει μπροστά από τους τελευταίους σπουδαίους επιθετικούς της μπιανκονέρα ιστορίας, από τον Βιάλι στον Τέβες και από τον Τρεζεγκέ στον Ιμπραΐμοβιτς, γιατί κανείς από αυτούς δεν άρχισε όπως ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ο μέσος όρος των γκολ αναπόφευκτα θα αλλάξει αλλά προς το παρόν είναι τρελός: Τα συνολικά λεπτά που έχει παίξει είναι 119, κάθε 40 (βασικά κάτι λιγότερο) ο Pipita σκοράρει! Το standing ovation του Juventus Stadium τη στιγμή της αντικατάστασης του από τον Μάντζουκιτς, είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της έκστασης που προκαλεί στους τιφόζι.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Οι εβδομάδες του Αυγούστου, μετά τη μεταγραφή από τη Νάπολι που κόστισε 90 εκατ. ευρώ, πέρασαν με συζητήσεις για έναν υπέρβαρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έγινε και ο πιο ακριβοπληρωμένος του πρωταθλήματος με 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Μετά έρχεται η ώρα του γηπέδου και στο φινάλε για τον Pipita μιλάς μόνο για ένα λόγο: Επειδή σκοράρει.

Και το κάνει με μια τρελή συνέπεια: Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ως βασικός στη Serie A, έχει βάλει 8 γκολ. Μετά, πέρα από τα νούμερα, υπάρχει και το ντελίριο του Juventus Stadium, το οποίο τον έχει ήδη ως είδωλο: Γιατί σκοράρει, ναι, αλλά και πώς σκοράρει... Το γυριστό για το 2-0 επί της Σασουόλο, είναι ήδη για εξώφυλλο σε μια ιστορία που μόλις έχει αρχίσει.

Ακροβατικά στο γήπεδο, ηρεμία εκτός. "Είμαι χαρούμενος επειδή βοήθησα την ομάδα. Η συνεργασία με τον Ντιμπάλα; Δεν έχουμε καιρό μαζί αλλά είμαστε πολύ καλά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η Σασουόλο θα προκαλέσει προβλήματα σε όλους, σήμερα ήταν δύσκολα και με αυτή τη ζέστη. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα με τη Σεβίλλη την Τετάρτη", είπε μετά το ματς.

Λόγια που δεν προκαλούν μεγάλους τίτλους. Αρκούν τα γκολ του για να το κάνουν αυτό...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου