11 Σεπ 2016

Τα πέντε συμπεράσματα από τη νέα Γιουβέντους

Ας δούμε τα πέντε συμπεράσματα που έβγαλε η Gazzetta dello Sport από το 3-1 της Γιουβέντους επί της Σασουόλο.

Οι μπιανκονέρι έκαναν το 3Χ3 χάρη στα γκολ των Ιγουαΐν-Πιάνιτς και η ιταλική εφημερίδα κατέληξε σε πέντε συμπεράσματα, τα οποία ανέλυσε μετά την λήξη.

Παραθέτουμε αυτούσια όσα έγραψε η Gazzetta dello Sport...

Πιπίτα
Αδύνατο να μην ξεκινήσουμε από τον Ιγκουαΐν, σε μια μέρα στην οποία ο Pipita συστήθηκε στο νέο κοινό του, ως βασικός, με δύο υπέροχα γκολ σε δέκα λεπτά. Δύο τελειώματα, δύο καλές μπαλιές και η Γιούβε είναι ήδη στο 2-0 (χωρίς να εξηγήσουμε πώς μετέτρεψε σε καλή πάσα αυτή τη δύσκολη του δεύτερου γκολ).

Υπήρχαν αυτοί που έλεγαν ότι στην απίστευτη επίδοση του της περσινής σεζόν υπήρχε ένα καλό ποσοστό του συνόλου, μια ομάδα που έπαιζε για να τον βάλει σε θέση για γκολ. Ισως, αλλά και η Γιούβε δείχνει να είναι σε αυτό τον δρόμο. Κόντρα στη Σασουόλο 10 σουτ προς την εστία, 22 σέντρες, δέκα κάθετες: Με έναν τέτοιο εκτελεστή, μπορεί να είναι αρκετά και λιγότερα από αυτά.

Κλάση
Την περσινή σεζόν η Γιούβε έμαθε να νικάει και χωρίς τον Πίρλο. Φέτος έχει τον Πιάνιτς. ΟΚ, είναι διαφορετικός παίκτης από τον Αντρέα αλλά είμαστε στην ίδια... φυλή, αυή των «πεφωτισμένων ποδιών».

Ιδια ικανότητα στο να σχεδιάσουν ποδόσφαιρο, ίδια στο να ανοίγουν τις άμυνες από πίσω, ίδια οπτική. Ισως λείπουν οι μακρινές μπαλιές αλλά υπάρχουν περισσότερες διεισδύσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Και ακόμη δεν έχουμε δει τις εκτελέσεις φάουλ.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Τακτικές επιλογές
Επιπλέον, ο Βόσνιος δύσκολα περιορίζεται σε ένα ρόλο, το τρίο των χαφ δίνει λίγα σημεία αναφοράς στον αντίπαλο, με τη συνεχή εναλλαγή ανάμεσα σε δημιουργία και εκτέλεση. Είναι μία από τις τακτικές επιλογές -και αλλαγές- στη διάθεση του Αλέγκρι…

Ακόμη κι αν παραμείνει στο 3-5-2 με το οποίο άρχισε τη φετινή σεζόν, μπορεί να αλλάξει «συμπεριφορά» με τον Εβρά, τον Ντάνι Αλβες, τον Κουαδράδο, τον Πιάτσα ως εξτρέμ (μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί σαν δεύτερος επιθετικός). Και η εντύπωση που έχουμε, είναι ότι έχουμε δει μόνο μία έκδοση: Μπορούμε να υποθέσουμε και άμυνα με τέσσερις, με δύο φορ περιοχής, ακόμη και το 4-3-3.

Περιθώρια βελτίωσης
Η ομάδα που είδαμε στην 3η αγωνιστική έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μετά το ματς ο Αλέγκρι επικεντρώθηκε στην αμυντική προσοχή: Αν η Γιούβε επιστρέψει στο να μην επιτρέπει πάνω από ένα-δύο σουτ στον αντίπαλο, όπως συνέβαινε Απρίλιο-Μάιο, οι τρόποι για να την σταματήσεις ουσιαστικά εκδηδενίζονται. Η αμυντική προσοχή είναι ένα χαρακτηριστικά της Γιούβε, θα επιστρέψει. Μπροστά, το ποσοστό ευστοχίας, μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο.

Death Lineup
Στο μπάσκετ και ειδικά στο NBA, χαρακτήρισαν πρόσφατα τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος ως «Death Lineup», η πεντάδα δηλαδή που «σκοτώνει» το ματς. Μεταφορικά, μπορεί και η Γιούβε να επιλέξει μια σύνθεση που θα «σκοτώσει» το πρωτάθλημα.

Φανταστείτε τον Μπουφόν στο τέρμα, τους Μπαρτσάλι-Μπονούτσι-Μπενάτια πίσω, τους Αλβες και Αλεξ Σάντρο στα δύο άκρα, τους Κεντίρα-Μαρκίζιο-Πιάνιτς στο κέντρο, τους Ντιμπάλα και Ιγουαΐν μπροστά.

Μια 11άδα που κυριαρχεί στην κατοχή μπάλας (στο 70% κόντρα στη Σασουόλο), με τεχνική ποιότητα τεράστια. Τόσο ώστε να μην την έχουμε δει συχνά ακόμη και σε μια piazza πολύ καλομαθημένη, ιστορικά, όπως η juventina».

2 σχόλια:

  1. να προσθεσω κι ενα αρνητικο στα οσα θετικα επισημανατε: υπερ-πληθωρα σπουδαιων ποδοσφαιριστων αλλα μονο 11 θεσεις. αυτο ανεβαζει τον πηχη για τον Αλεγκρι σε ο,τι αφορα τη διαχειριση τοσων εν δυναμει "δυσαρεστημενων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό είναι αυτό που λες. Όσο περισσότεροι καλοί, περισσότεροι θα είναι οι «δυσαρεστημένοι». Αλλά ο Αλέγκρι έχει δείξει πως μπορεί να κάνει καλή και δίκαιη διαχείριση του ρόστερ. Forza juve!

      Διαγραφή