21 Ιουλ 2018

Η θρυλική ατάκα που μνημονεύεται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και βγήκε από τις μονομαχίες Τζεντίλε-Μαραντόνα

Η ιταλική ποδοσφαιρική σχολή φημίζεται για τους αμυντικούς της και ενίοτε τους σκληρούς αμυντικούς της. Ξέρετε ότι…
…η ατάκα «Το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες» είχε βγει και έμεινε στην ιστορία από έναν ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους;

Γυρνάμε το χρόνο στο 1982, στο Μουντιάλ της Ισπανίας. Στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με διαφορετικό σύστημα από το σημερινό, η Ιταλία αντιμετώπισε την Αργεντινή.

Ο Κλαούντιο Τζεντίλε είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ήταν ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές. Σήμερα, αν γινόταν ακριβώς το ίδιο παιχνίδι, ο Ιταλός αμυντικός θα μπορεί να είχε αποβληθεί και… δύο ή τρεις φορές.


Η σκουάντρα ατζούρα νίκησε 2-1 την Αργεντινή. Ο Μαραντόνα δεν έκανε τίποτα σπουδαίο στο ματς. Το 90λεπτο βρήκε και τους δύο αντίπαλους με κίτρινη κάρτα. Ο Τζεντίλε για μαρκάρισμα, ο Μαραντόνα για διαμαρτυρίες λόγω του σκληρού παιχνιδιού.

Στο τέλος της αναμέτρησης, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν και πάνω στον Τζεντίλε που έβγαλε εις πέρας την αποστολή του. Τότε ήταν που ο σκληροτράχηλος Ιταλός αμυντικός της Γιουβέντους απάντησε στους δημοσιογράφους για το σκληρό παιχνίδι του: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες».


1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΩ ΜΑΓΚΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΙΟ ΑΓΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή