15 Σεπ 2016

Απογοήτευση Αλέγκρι για Ασαμόα και Πιάνιτς

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι η Γιουβέντους θα πρέπει να έχει ηρεμία και ισορροπία, ώστε να μην πάει από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί.

Ο προπονητής είχε πει από τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και ότι θα χρειαστεί υπομονή. Τελικά, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε με το τελικό 0-0 αλλά στις δηλώσεις του έδειξε ηρεμία και σιγουριά, κάνοντας σαφές για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγες μέρες ότι δεν κάνει καλό στη Γιουβέντους να ακούει συνεχώς ότι είναι το πρώτο φαβορί για να σαρώσει τα πάντα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέγκρι στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς...

Για την εικόνα του παιχνιδιού: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο, πρέσαραν πολύ και εμείς δυσκολευόμασταν να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, το παιχνίδι μας. Στο δεύτερο είχαμε τις ευκαιρίες και δεν επιτρέψαμε ποτέ στη Σεβίλλη να γίνει απειλητική. Με πειράζει που δεν νικήσαμε αλλά υπάρχουν ακόμη οι διαθέσιμοι πόντοι στον όμιλο».

Για τη συνέχεια: «Θα πρέπει να βελτιωθούμε στο παιχνίδι μας, στον χειρισμό και την κυκλοφορία της μπάλας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να βελτιωθούμε. Ηταν μόλις το πρώτο ματς, θέλαμε να νικήσουμε αλλά δεν πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι. Εχουμε τον χρόνο για να βελτιωθούμε. Οπως και να έχει, μετά από αυτό το 0-0, θα προσγειωθούμε όλοι και θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα ματς με περισσότερη ταπεινότητα και χωρίς αυτή την υπερβολική ευφορία».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για την υπερβολική ευφορία, για την οποία είχε μιλήσει και την παραμονή του ματς: «Κατά τη γνώμη μου -και το έχω ξαναπεί- έχει δημιουργεί ένας υπερβολικός ενθουσιασμός γύρω από τη Γιουβέντους φέτος. Το να ακούμε συνεχώς ότι η Γιουβέντους είναι το Νο 1 φαβορί για το Champions League, όταν έχουμε 20 χρόνια να το κατακτήσουμε, είναι εξωφρενικό. Η Γιουβέντους έκανε μια καλή μεταγραφική καμπάνια, όπως έκανε και η Μάντσεστερ Σίτι για παράδειγμα, όπως έκαναν και άλλες ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ηρεμία. Γιατί αν δεν υπάρχει ηρεμία και ισορροπία, θα περάσουμε από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση».

Για τον Ντιμπάλα και αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και τους τρεις επιθετικούς: «Ο Πάουλο παίζει στη θέση που έπαιζε και πέρυσι, η διαφορά είναι ότι ο Ιγκουαΐν έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μάντζουκιτς. Ο Ντιμπάλα έκανε καλό ματς αλλά στο τέλος κουράστηκε. Είχα μία επιλογή, τον Πιάτσα ή τον Μάντζουκιτς. Επέλεξα τον Πιάτσα γιατί έβλεπα ότι η Σεβίλλη έβγαζε κούραση ενώ στο ψηλό παιχνίδι είναι δυνατή».

Για την επιλογή του Ασαμόα αντί του Πιάνιτς για την αρχική 11άδα:
«Ο Πιάνιτς έχει την ποιότητα για να δώσει πολλά ακόμη κι αν έρθει από τον πάγκο. Μπήκε πολύ καλά στο ματς. Ο Ασαμόα είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, αν και δεν έκανε πολύ καλό παιχνίδι».

2 σχόλια:

  1. Έχει καταρρακώσει την ψυχολογία του Πιάνιτς αυτός ο προπονητής1 Δεν τον βάζει.., τον βάζει το Σάββατο, κάνει πολύ καλό παιχνίδι και βάζει και γκολ..και χθες τον έχει στον πάγκο..έχοντας βασικούς στο 1/4 της 5τιμής τρου.. Με τι ψυχολογία θα παίξει αυτός ο άίχτης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγνωστο (προς το παρόν) γιατί το πάει έτσι με τον Πιάνιτς. Forza Juve!

      Διαγραφή