19 Σεπ 2016

«Αυτό που έγινε στο Μεάτσα ήταν μια ποδοσφαιρική βλασφημία»

Ας δούμε πώς σχολίασε την ήττα της Γιουβέντους από την Ιντερ στο Μιλάνο ο διευθυντής της Tuttosport, Πάολο Ντε Πάολα.

Ο διευθυντής της τορινέζικης εφημερίδας γράφει βασικά αυτό που έγραψε αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι το forzajuve.gr. Οτι αυτή η ήττα, δηλαδή, ήταν... δημιούργημα του Αλέγκρι. Αυτό έχει βάλει και τίτλο, τόσο στο άρθρο όσο και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, αναλύοντας στο άρθρο του το σκεπτικό του.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Ντε Πάολα...

«Ολα λάθος και ο Αλέγκρι (τον οποίο έπρεπε να υπερασπιστούμε μετά την καλή εμφάνιση κόντρα στη Σεβίλλη) έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να δέχεται τώρα κάθε πιθανή κριτική. Ισως, όπως είπε στο τέλος του αγώνα, οι μπιανκονέρι επέστρεψαν με τα πόδια στο έδαφος. Σίγουρο; Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι η Γιούβε έχασε με χοντράδες από μια Ιντερ ανανεωμένη και απρόσμενα καλή. Συγχαρητήρια στην Ιντερ. Ο προπονητής, όμως, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ένα ματς τόσο ιδιαίτερο, μετατράπηκε σε πεδίο πειραμάτων.

Ο Πιάνιτς στη θέση του Πίρλο. Τρέλα! Πίρλο είναι (ήταν) μόνο ένας και μπροστά του είχε ένα αντάξιο κέντρο. Με τον Ασαμόα δεν πας μακριά. Και γιατί να βγει από την 11άδα ο Λεμινά, ο οποίος έχει περισσότερη ποιότητα και τακτική γνώση; Βρήκες, αφού τον δούλεψες με προσοχή, έναν ποδοσφαιριστή που σχεδόν (επαναλαμβάνουμε, σχεδόν), σε κάνει να μην αισθάνεσαι ότι σου λείπει ο Πογκμπά και τον βγάζεις για να βάλεις τον Γκανέζο που δεν βλεπόταν;

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Λες και ο Αλέγκρι ήθελε, επιλέγοντας τον "αυτοτραυματισμό", να δείξει την πραγματική έλλειψη της μεταγραφικής καμπάνιας της Γιούβε. Αυτό το κενό στο κέντρο, που η απουσία του Μαρκίζιο το έκανε ακόμη πιο εμφανές. Μετά από μια τόσο εντυπωσιακή μεταγραφική καμπάνια, όμως, δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη.

Και πάμε στο μεγαλύτερο των λαθών: Ο Ιγκουαΐν στον πάγκο. Πώς γίνεται; Το αστέρι που κόστισε 90 εκατ. ευρώ, η πιο ακριβή μεταγραφή στην μπιανκονέρα ιστορία, ο πρωταθλητής που έσπασε μετά από 60 χρόνια το ρεκόρ των γκολ στο πρωτάθλημα, μένει στον πάγκο; Μα είμαστε τρελοί; Στην πρώτη αγωνιστική, ίσως, μπορούσε να γίνει κατανοητό κάτι τέτοιο, για να δοθεί ο χρόνος στον Αργεντίνο να ξαναβρεί μια αποδεκτή φυσική κατάσταση, τώρα όμως όχι. Είναι μια ποδοσφαιρική βλασφημία.

Ο Μάντζουκιτς, καλός και γενναιόδωρος, μπορεί να κάτσει στον πάγκο και να μην ξαναμπεί στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό στη θέση του Πιπίτα, για τις επόμενες τρεις σεζόν. Τουλάχιστον. Και είμαστε καλοί. Τέλος, ο Ντιμπάλα. Ενα έγκλημα να τον βλέπεις πάντα μακριά από την εστία και να τρώει κλωτσιές.

Είναι αλήθεια, από αυτή τη Γιούβε υπάρχουν πολλές προσδοκίες και ο Αλέγκρι πρέπει να τις αποδεχθεί και να τις εκπληρώσει. Μπορεί και πρέπει να το κάνει».

1 σχόλιο:

  1. Κακα τα ψεματα ειναι πολυ ορθη η τοποθετηση του Παολα,αλλα μην τα εκμηδενιζει ολα..εχει περασει και χειροτερα αυτη η ομαδα και παλι βρηκε το δρομο της,μπορει να παρουσιαζει καποια κενα τα οποια πιστευω οτι καλυπτωντε χωρις αλλες προσθηκες,απλα θελει υπομονη...Σε λιγο καιρο κανεις δεν θα τα θυμαται ολα αυτα και το τι ελεγαν στα αρνητικα αποτελεσματα και ολοι παλι θα το παιζουν φαν και "τα ελεγα εγω οτι θα το παρουμε" κλπ.
    Για τον Μπενατια τη γνωριζουμε ποσο σοβαρος ηταν ο τραυματισμος?
    FORZA JUVE F.A.F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή