30 Σεπ 2016

Κάτι συμβαίνει με τον Μάντζουκιτς που δεν αντέχει τον πάγκο με τίποτα

Περίεργο είναι το κλίμα που παρουσιάζουν τα ιταλικά ΜΜΕ σχετικά με τον Μάριο Μάντζουκιτς.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν περίπου τρεις εβδομάδες δηλαδή, ο δημοσιογράφος Πάολο Κοντό έλεγε σε εκπομπή του Sky Italia: «Οταν ήταν στην Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα μου είχε πει ότι ο Μάντζουκιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα μπορείς να τον κρατήσεις στον πάγκο, πολύ απλά γιατί δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό τον λόγο ο Κροάτης ζήτησε να φύγει και τελικά πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν θέλουμε να βρούμε ένα πρόβλημα στη φετινή Γιουβέντους, επομένως, ας πούμε ότι θα είναι το πώς θα μείνουν ικανοποιημένοι όλοι αυτοί οι πολλοί δυνατοί ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ της».

Τώρα, ο ιταλικός Τύπος αρχίζει σιγά-σιγά να... μουρμουράει για την ψυχολογία του Μάντζουκιτς, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι φέτος δεν θα είναι βασικός στη Γιουβέντους. Βασικά αυτό θα έπρεπε να το είχε καταλάβει από το καλοκαίρι και ειδικά από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν αλλά είναι άλλο να το υποθέτεις και άλλο να το ζεις. Ετσι, τα τελευταία 24ωρα ο Μάντζουκιτς φέρεται από τα ΜΜΕ να μην βρίσκεται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

Αυτό, βέβαια, γράφουν οι Ιταλοί, δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι είναι αναπληρωματικός αλλά και στο γεγονός ότι δεν έχει σκοράρει ακόμη. Και για έναν επιθετικό, το να μην σκοράρει είναι κάτι σαν... ασφυξία. Αν δεν σκοράρει και είναι αναπληρωματικός, προφανώς, το πράγμα ζορίζει κι άλλο. Την ίδια ώρα, παράλληλα, ο Μάσιμιλιάνο Αλέγκρι παρουσιάζεται αποφασισμένος να κρατήσει τις ισορροπίες, έχοντας ως πλεονέκτημα το εξής απλό: Είναι δίκαιος στις επιλογές του και το έχει αποδείξει πολλές φορές.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Ο Αλέγκρι, όπως έγραφαν Tuttosport και Corriere dello Sport τις τελευταίες δύο ημέρες, γουστάρει πολύ τον Μάντζουκιτς. Του αρέσει ο τσαμπουκάς του και το γεγονός ότι το παιχνίδι του αποτελεί... θυσία για τους συμπαίκτες του και δεν σκέφτεται αποκλειστικά τον εαυτό του, το να βελτιώνει δηλαδή τα νούμερα.

Ειδικά μετά την περσινή σεζόν, όταν ο Μάριο με το παιχνίδι του βοήθησε πολύ τους μπιανκονέρι όχι μόνο επιθετικά αλλά και αμυντικά την περίοδο που η ομάδα άρχιζε την αντεπίθεση της μετά το τραγικό ξεκίνημα, η εκτίμηση του Αλέγκρι προς το παιχνίδι του Κροάτη ανέβηκε κι άλλο. Και γι' αυτό δεν σκοπεύει να τον... θάψει στον πάγκο.

Η δήλωση του μετά το ματς με την Ιντερ στο Μιλάνο -ένα ματς κομβικό για να μπει στο μάτι του κυκλώνα ο Μάντζουκιτς- ήταν ουσιαστικά ένα μήνυμα προς όλους... Ο Αλέγκρι είπε ότι θα υπάρχει ιεραρχία στην επίθεση αλλά δεν πρόκειται οι Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα να παίξουν 50 ματς και οι άλλοι να είναι συνεχώς στον πάγκο.

Το μήνυμα του, απευθυνόταν προς όλους: Αρχικά προς τους Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα, στη λογική ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούν αν κάποιες φορές κάτσουν στον πάγκο, κυρίως για να πάρουν ανάσες. Αφετέρου, προς τον Μάντζουκιτς, στη λογική ότι θα πάρει μεν παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά θα πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν είναι βασική επιλογή, όπως ήταν πέρυσι.

Προς το παρόν -και σε αυτό συμφωνούν όλα τα ΜΜΕ- δεν υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια της Γιουβέντους. Και αυτό που θέλει ο Αλέγκρι, είναι να μην υπάρξουν ούτε στην πορεία. Τα αποδυτήρια της Γιουβέντους είναι μια οικογένεια από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι σήμερα και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου