10 Σεπ 2016

Μαγική η Γιούβε του πρώτου ημιχρόνου, killer o Ιγκουαΐν

Η Γιουβέντους που ενθουσίασε τους τιφόζι της στο πρώτο ημίχρονο με τη Σασουόλο, κέρδισε με 3-1 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της φετινής Serie A.

Αυτό που μένει, εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης είναι οι καλοί και αρκετοί συνδυασμοί των παικτών της Κυρίας, η εκτελεστική δεινότητα του «μίστερ 90 εκατ. ευρώ» αλλά και τα προβλήματα που έδειξε η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τελικά εμπιστεύτηκε θέση βασικού στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και τον Μίραλεμ Πιάνιτς και οι δύο ποδοσφαιριστές έπαιξαν για πρώτη φορά από το ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που ήταν εκρηκτικό…

Μόλις στο 5’, ο Ντιμπάλα έβγαλε πάσα ασίστ στον Ιγκουαΐν ο όποιος με σουτ από τα δεξιά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος διπλασίασε τα τέρματά του με πολύ ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή της Σασουόλο.

Στο 14’, ο Πάουλο Ντιμπάλα βγήκε στην αντεπίθεση. Δεξιά του υπήρχε μόνο ένας αμυντικός της Σασουόλο και ο Ιγκουαΐν. Αν και μπήκε στην περιοχή, αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε να πασάρει στον συμπαίκτη του για να πετύχει το πρώτο χατ τρικ με τη φανέλα της Γιουβέντους. Την πάσα πρόλαβε και έδιωξε ο αμυντικός των φιλοξενουμένων Φραντσέσκο Ατσέρμπι.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Στο κόρνερ που ακολούθησε και εκτέλεσε ο Ντιμπάλα, ο Μπονούτσι έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της μικρής περιοχής και πέρασε ξυστά άουτ από αριστερό δοκάρι της Σασουόλο. Το πρώτο τέταρτο συμπληρώθηκε με τη Γιούβε να έχει πετύχει δύο γκολ και ισάριθμες καλές ευκαιρίες.

Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε. Γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και κάποιοι καλοί συνδυασμοί των μπιανκονέρι έβγαζαν με ευκολία την μπάλα από το κέντρο και έφερναν την ομάδα μέσα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 26’, ο Ντιμπάλα έφυγε πλάγια από δεξιά. Κοντραρίστηκε και έχασε τον βηματισμό του μέσα στην περιοχή της Σασουόλο. Η μπάλα κατέληξε στον Λιχτστάινερ που έβγαλε σέντρα. Ο Μίραλεμ Πιάντιτς πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο ίδιος έκανε το 3-0, πετυχαίνοντας γκολ με το ντεμπούτο του στη Γιούβε.

Οι επελάσεις της Γιουβέντους συνεχίστηκαν. Καλοί και γρήγοροι συνδυασμοί των παικτών του Αλέγκρι τους έφερναν μέσα στα καρέ της Σασουόλο που προσπαθούσαν να αμυνθούν με αυτοθυσία για να μην πάρει το σκορ τεράστιες διαστάσεις.

Στο 33ο λεπτό η Σασουόλο μείωσε. Μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Μπουφόν, ο Λούκα Αντέι, με τη βοήθεια του Αλεξ Σάντρο που ουσιαστικά δεν κατάφερε να διώξει μακριά, σκόραρε σε κενή εστία κάνοντας το 3-1.

Το γκολ δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα με τη Γιούβε να έχει τον πρώτο λόγο αλλά οι ίδιοι οι γηπεδούχοι κατέβασαν τις μηχανές. Στο 37’ ο Σάμι Κεντίρα είχε ένα καλό σουτ που κατέληξε άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση, η Σασουόλο βγήκε στην επίθεση με αξιώσεις αλλά σταμάτησε με φάουλ του Μπονούτσι.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 3-1. Η Γιουβέντους είχε την κατοχή της μπάλας (56%-44%) δημιουργώντας εφτά ευκαιρίες για γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα τέσσερα σουτ που έγιναν εντός εστίας, τα τρία έγιναν γκολ.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Ένα δυνατό σου του Σάμι Κεντίρα, στο 48’, ήταν η πρώτη ευκαιρία της Γιουβέντους στο δεύτερο 45λεπτο. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας δεν έχασαν σε κανένα σημείο τον έλεγχο του ματς και ενώ κατέβασαν το ρυθμό τους, δημιούργησαν κάμποσες ευκαιρίες, μικρές ή μεγάλες.

Στο 60’ ο Ντιμπάλα χόρεψε τρεις αμυντικούς της Σασουόλο και έπιασε ένα καλό σουτ σχεδόν από τη γραμμή του κόρνερ το οποίο ο Κονσίλι έδιωξε σε κόρνερ. Προηγήθηκε μια φάση με τον Αλεξ Σάντρο που για λίγο δεν πρόλαβε να σουτάρει από καλές προϋποθέσεις και ακολούθησε μια κεφαλιά του Κιελίνι μετά από κόρνερ.

Σε μία από τις λίγες επισκέψεις της Σασουόλο στα καρέ του Μπουφόν, λίγο έλειψε στο 70’ να γίνει το 3-2 αλλά περισσότερο από τύχη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι που προήλθε από καραμπόλα και όχι από μια οργανωμένη φάση αλλά άγγιξαν και δεύτερο γκολ μέσα στο Τορίνο. Δύο λεπτά αργότερα οι μπλε ζήτησαν πέναλτι καθώς μετά από κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κιελίνι. Μια αξιόλογη ευκαιρία δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι και στο 87’, όταν πλάσαραν από δεξιά.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη Γιούβε να κάνει το απόλυτο, 3Χ3, και να ικανοποιεί τους οπαδούς της με την καταιγιστική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Επόμενο ραντεβού στην Τετάρτη για το ματ της πρεμιέρας του Champions League.

Forza Juve!

Το φιλμ του αγώνα
Γιουβέντους-Σασουόλο 3-1
Γκολ:
5’ & 10’ Ιγκουαΐν, 27’ Πιάνιτς - 33’ Αντέι
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπενάτια, Κιελίνι, Πιάνιτς, Κεντίρα (73’ Ερνάνες), Λεμινά, Αλεξ Σάντρο, Λιχτστάινερ, Ντιμπάλα (87’ Πιάτσα), Ιγκουαΐν (70’ Μάντζουκιτς).
Σασουόλο: Κονσίλι, Γκατσόλα, Αντέι, Ατσέρμπι, Πελούζο, Πελεγκρίνι (57’ Ιεμέλο), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Πολιτάνο, Μάτρι (57’ Μισιρόλι), Ραγκούζα (80’ Ρίκι).

1 σχόλιο:

  1. Tha eprepe pisteuo na exei tin entoli o paolo gia perissotera sout me to podi pou exei... Polu kalo p psaxnei gia na anevasei ton aritho goal ton sumpaikton alla tha eprepe na epixeirei perissotero... Exei tin poiotita na anevasei apisteuta ta statistika tou ws paiktis k akoma entuposiakotera tis omadas... It's simple.. BE HERO.... perissotero apo oti einai eidi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή