23 Οκτ 2016

Ανάλυση καρέ-καρέ για το ακυρωθέν γκολ της Γιουβέντους

Το γκολ που σημείωσε με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Μίραλεμ Πιάνιτς, αν και αρχικά κατοχυρώθηκε, το πανηγύρισε ομάδα και κόσμος, εν συνεχεία ακυρώθηκε.

Ο Βόσνιος χτύπησε ένα μακρινό φάουλ το οποίο κατέληξε στην εστία των γηπεδούχων. Ο επόπτης δε σήκωσε τη σημαία του αλλά ο διαιτητής Ριτσόλι πήρε τη φάση πάνω του, έπειτα από την ενδοεπικοινωνία, και μετά από λίγα λεπτά ακύρωσε το τέρμα του Πιάνιτς με τους παίκτες της Γιουβέντους να διαμαρτύρονται έντονα.


Στη φάση, όπως είδαμε στην τηλεόραση αλλά και μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, φαίνεται πως το σουτ του Πιάνιτς πήγε κατευθείαν στην εστία του Ντοναρούμα χωρίς να παρεμβάλλεται ο προωθημένος Μπονούτσι (που έτσι κι αλλιώς ήρθε από πίσω).

Παρόλα αυτά, οφσάιντ είναι ο Μπενάτια (όχι λόγω των χεριών του που είναι μπροστά από την ευθεία αλλά λόγω του σώματός του) αλλά δεν επηρέαζε τη φάση και το γκολ σύμφωνα με τον κανονισμό είναι έγκυρο.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες






5 σχόλια:

  1. θα παρακαλουσα το αρθρο να κατεβει γιατι ειναι λαθος σε θεση οφσαιτ ειναι ο μπενατια που δεν επηρεαζει την φαση και οχι ο μπονουτσι που ειναι απο καθαρη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο πράγμα αναφέρει το άρθρο Γιάννη. Αυτό που αναφέρεις, υπήρξε από λάθος στον αέρα για 2 λεπτά και διορθώθηκε άμεσα. Πολύ πριν στείλεις το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  2. H ουσία είναι ότι η Γιούβε είναι ανούσια.Είναι σωστά τακτικά στημένη όπως την έχουμε συνηθίσει αλλά δε δημιουργεί ευκαιρίες και εγκλωβίζεται.Η μεσαία γραμμή πάσχει.Η απόκτηση ενός ποιοτικού μέσου είναι επιτακτική,όπως και η επιστροφή του Μαρκίζιο.Άθλιος κατ'εμέ σήμερα ο Κεντίρα.Κάποιος προσεκτικός μπορούσε να διακρίνει 2 φάσεις που θα μπορούσε να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ιγκουαίν και εκείνος σέντραρε.Ο Ερνάνες τακτικά ΄βρισκόταν σε άλλο γήπεδο και έμεινε σε ρηχά νερά.Χωρίς λογική η αλλαγή του Στουράρο.Ο Μάτζουκιτς κινούταν σε λάθος χώρους στο τέλος και στην περιοχή βρισκόταν ο Ιγκουαίν με 4 αμυντικούς.Όχι Αλέγκρι!Δεν κάναμε καλό ματς οπως λες και ας μη σταθούμε στο ακυρωθέν γκολ.Με Ούντινε,Λυών και Μίλαν φάνηκε ότι είμαστε ευάλωτοι.Πάντως στην Ιταλία δε φοβάμαι ότι η Γιούβε μπορεί να χάσει τον τίτλο.Αλλα γενικά πρέπει να αλλάξει!

    Fotis Hrakleio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι τωρα το βλεπω οκ αλλα πριν δεν ηταν ετσι ωραιος συνεχιστε την πολυ καλη δουλεια μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γκολ ήταν κανονικότατο και λυπάμαι που η ιταλική διαιτησία έγινε ridicolo παγκοσμίως.. Είναι από τους βασικότατους κανόνες ότι ο παίχτης που δεν επηρεάζει τη φάση δεν είναι fuori gioco... Ο Άλεξ Σάντρο, δυστυχώς, στο γκολ της Μίλαν έφυγε από τη θέση του πάνω στην κίνηση και άφησε σα να τη φοβήθηκε.. Παρ` όλα` αυτά δεν αξίζαμε να κερδίσουμε.. Η ισοπαλία ήταν πιο δίκαια και θα ερχόταν στο τέλος με τον κεραυνό του Κεντίρα.. Θέλουμε πολλή δουλειά, στα δυνατά ματς έχουμε πρόβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή