16 Οκτ 2016

Η Γιουβέντους του +5, η Γιουβέντους που προβληματίζει

Μπορεί η Γιουβέντους να κέρδισε την Ουντινέζε και να αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη της βαθμολογίας αλλά η εικόνα της προβλημάτισε.

Το «διπλό» της Ρόμα στη Νάπολι άλλαξε την εικόνα της πρώτης τριάδας, αλλαγή θέλει και η εικόνα των μπιανκονέρι όμως.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 αφήνοντας βασικές μονάδες εκτός ενδεκάδας. Το κέντρο της Γιουβέντους δε δούλεψε καθόλου καλά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις στην εστία του Καρνέζη.

Από την άλλη, η ομάδα που παρέταξε ο Λουίτζι Ντελ Νέρι δυσκόλεψε αρκετά τη Γιουβέντους και μπορούμε να πούμε πως η Ουντινέζε έκανε την καλύτερη εμφάνιση αντιπάλου μέσα στην έδρα της Γιουβέντους στο πρώτο ημίχρονο.

Όχι μόνο άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό αλλά ήταν εκείνη που δημιουργούσε παιχνίδι. Αστοχες και κακές αλλαγές της μπάλας από τους μπιανκονέρι, δυσαρέσκεια και κάποια μουρμούρα από την κερκίδα.

Δεν είναι τυχαίο πως η Γιουβέντους μπήκε ξανά στο παιχνίδι με μια στημένη φάση καθώς δεν υπήρχε δημιουργικότητα στο παιχνίδι της, πράγμα που σίγουρα προβλημάτισε και γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο Αλέγκρι μετά το τέλος του παιχνιδιού λέγοντας χαρακτηριστικά «σήμερα υποφέραμε λίγο».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν λίγο το παιχνίδι τους και ευτύχησαν να κερδίσουν ένα δίκαιο αλλά «χαζό» πέναλτι από πλευράς Ουντινέζε. Δεύτερο γκολ από τον Ντιμπάλα, επίσης με στημένη φάση.


Οι τρεις αλλαγές του Αλέγκρι δεν πρόσφεραν τίποτα ουσιαστικό στο ματς και στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση. Η Γιουβέντους αν και δεν πατούσε καθόλου καλά στα πόδια της κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Το πρόβλημα είναι πως δεν έπαιξε καθόλου καλό ποδόσφαιρο και σύμφωνα με την εικόνα 10 επίσημων παιχνιδιών, ξέρουμε ποιοι τραβάνε και ποιοι όχι. Χάσιμο χρόνου, για παράδειγμα, είναι η συμμετοχή του Μάριο Μάντζουκιτς. Λεμινά κα Ερνάνες δεν μπορούν να εγγυηθούν στη σταθερότητα.

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται και ο Χουάν Κουαδράδο, με τον Κολομβιανό να μην έχει σχέση με τις περσινές εμφανίσεις του. Ο προπονητής οφείλει να δει ποιοι προσφέρουν και ποιοι όχι, αλλά κυρίως ποιοι μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Ακολουθεί ένα βαρύ πρόγραμμα με ντέρμπι και ευρωπαϊκά ματς και θα πρέπει ν’ αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας ώστε να μην υπάρχει μουρμούρα από τους τιφόζι που βλέπουν τη Γιουβέντους να έχει σκαμπανεβάσματα…

Το φιλμ του αγώνα
Γιουβέντους-Ουντιέζε 2-1

Γκολ: 43’ & 51’ Ντιμπάλα - 30’ Γιάνκτο
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενάτια (70’ Μπονούτσι), Εβρά, Λιτσχτάινερ, Λεμινά, Ερνάνες, Αλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Ντιμπάλα (82’ Στουράρο), Μάντζουκιτς (65’ Ιγκουαΐν)
Ουντινέζε: Ουντινέζε (Τζίτζι Ντελ Νέρι): Καρνέζης, Ουάγκουε, Ντανίλο, Φελίπε, Σαμίρ (46’ Αντνάν), Φοφανά, Κουμς, Γιάνκτο (74’ Ερτό), Ντε Πάουλ (55’ Πέριτσα), Ζαπάτα, Τερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου