30 Οκτ 2016

Αλέγκρι: Ο Πιάνιτς πρέπει να βελτιωθεί και στο μυαλό, ο Ιγκουαΐν έδειξε πως έχει θάρρος

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επανέλαβε ότι η νίκη επί της Νάπολι δεν είναι (ακόμη) καθοριστική και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεται σαν προδότης ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ο προπονητής της Γιουβέντους είχε πει στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ότι το ντέρμπι με τους παρτενοπέι δεν θα είναι καθοριστικό γιατί είναι ακόμη νωρίς και έμεινε πιστός σε αυτός, αναφερόμενος στη συνέχεια και στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα αλλά και στους Ιγκουαΐν και Μίραλεμ Πιάνιτς.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι...


Για το ματς και τη νίκη: «Είναι μια σημαντική νίκη αλλά όχι μια καθοριστική. Οχι ακόμη. Το ματς ήταν δυνατό, έντονο και αρκετά ισορροπημένο. Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν και τόσο καλός αλλά στο δεύτερο ανεβάσαμε την ένταση μας. Οι ευκαιρίες συνολικά και για τις δύο ομάδες ήταν λίγες, όπως συμβαίνει βασικά σε παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία».

Για το γκολ που δέχθηκε η Γιουβέντους και ποιος φταίει: «Ο Καγιεχόν κάνει πάντα αυτή την κίνηση στην πλάτη της άμυνας και θα έπρεπε να το καταλάβουμε αλλά μάλλον... κοιμηθήκαμε εκεί. Αν φταίει ο Λιχτστάινερ ή ο Αλεξ Σάντρο; 30% ο Στέφαν, 70% ο Σάντρο».

Για την βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο: «Ο Αλεξ Σάντρο ήταν σαν αριστερός μπακ οπότε βασικά παίζαμε με τέσσερις στην άμυνα όταν δεν είχαμε κατοχή. Ανεβάσαμε τον ρυθμό μας στο δεύτερο ημίχρονο, η Νάπολι έχασε μέρος της έντασης της αφού πρέσαρε πολύ στο πρώτο μέρος. Συγχαρητήρια στη Νάπολι γιατί παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, σίγουρα έκανε καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το περσινό ματς εδώ».


Για την αντικατάσταση του Πιάνιτς από τον Μαρκίζιο: «Ο Πιάνιτς δούλεψε πολύ στον ανασταλτικό τομέα και νομίζω πως έμεινε από καύσιμα κάποια στιγμή, ήταν κουρασμένος γιατί το τελευταίο διάστημα, με τα σερί ματς, παίζει συνεχώς. Με τους Ντιμπάλα και Πιάτσα εκτός, ο Πιάνιτς χρειάζεται για να δίνει ποιότητα. Εχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον κλασικό χαφ και μπορεί να βελτιωθεί όταν είναι λιγότερο κουρασμένος, όχι μόνο σωματικά αλλά και στο μυαλό. Φάνηκε και σήμερα, όταν από ένα σημείο κι έπειτα έκανε κάποια λάθη επειδή δεν είχε καθαρό μυαλό λόγω της κούρασης. Μέχρι στιγμής, πάντως, τα έχει πάει καλά, έχει βάλει 3-4 γκολ, έχει δώσει άλλες τόσες ασίστ, είναι σε καλό δρόμο».

Για τον Ιγκουαΐν και αν πανηγύρισε πιο απελευθερωμένα στα αποδυτήρια:
«Ο Γκονσάλο έχει εκπληκτική ποιότητα, τρομερές δυνατότητες και δουλεύει σκληρά για την ομάδα. Ηταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη, είναι λογικό καθώς ήταν ένα ξεχωριστό ματς για αυτόν. Εκανε μια επιλογή, να έρθει εδώ, και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αισθάνεται προδότης. Δεν πρέπει να αισθάνεται προδότης λόγω της επιλογής του. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι η απόφαση που πήρε το καλοκαίρι έδειξε ότι έχει πολύ θάρρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου