29 Οκτ 2016

Ο νόμος της έδρας και οι προσωπικότητες έδωσαν τη νίκη στη Γιουβέντους, 2-1 τη Νάπολι

Η Γιουβέντους κέρδισε τη Νάπολι με 2-1 και πήρε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς.

Το παιχνίδι των μπιανκονέρι δεν παρουσίασε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα και οι προσωπικότητες που έχει η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορούν να πάρουν τα παιχνίδια όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Άξιο αναφοράς από την αναμέτρηση του Τορίνο είναι πως ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν σκόραρε το νικητήριο γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα, χωρίς να το πανηγυρίσει, δείχνοντας πως δεν ξέχασε την αγάπη που εισέπραξε τα τρία χρόνια που παρέμεινε στο νότο.

Μέσα στο γήπεδο, η Γιουβέντους είχε και πάλι την κατοχή της μπάλας, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, αλλά πάλι δεν υπήρχε δημιουργικότητα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο και σε κάποιες στιγμές και κακό, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ανούσιες μάχες του κέντρου.


Στο δεύτερο 45λεπτο, η Γιουβέντους μπήκε μπροστά στο σκορ με το γκολ του Μπονούτσι αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Νάπολι ισοφάρισε με τον Καγιεχόν. Οι Τορινέζοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό και να βρουν λύσεις, κάτι που το κατάφεραν με ένα σου του Ιγκουαΐν στον 71’.

Τα τελευταία 20 (και κάτι λεπτά) ήταν αυτοσκοπός της Γιουβέντους να κρατήσει το αποτέλεσμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό το κατάφερε σχετικά εύκολα στο μεγαλύτερο διάστημα που απέμεινε, αλλά η Νάπολι ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ και ακόμη και στις καθυστερήσεις υπήρχε το… σχετικό άγχος μήπως στραβώσει το ματς, κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις του εκνευρισμένου Αλέγκρι.

Η Γιουβέντους αύξησε τη διαφορά της από τη Νάπολι (στο +7), πέρασε τον σκόπελο ενός δύσκολου παιχνιδιού και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Ρόμα.

Το φιλμ του αγώνα
Γιουβέντους-Ναπολι 2-1
Γκολ: 50’ Μπονούτσι, 71’ Ιγκουαΐν - 54’ Καγιεχόν
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (39’ Κουαδράδο), Λιχτστάινερ, Κεντίρα, Ερνάνες (76’ Στουράρο), Πιάνιτς (68’ Μαρκίζιο), Αλεξ Σάντρο, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς
Νάπολι: Ρέινα, Χισάι, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν (76’ Ζιελίνσκι), Ντιαβαρά, Χάμσικ (82’ Ελ Καντούρι), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (61’ Τζακερίνι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου