20 Οκτ 2016

Η δύσκολη δοκιμασία του Ντιμπάλα για να πλησιάσει να γίνει αυτό που είναι σήμερα ο αρχηγός του στη Γιουβέντους

Μπροστά σε ένα δρόμο με εκπλήξεις, ευχάριστες οι περισσότερες, αλλά και δυσάρεστες, οι λιγότερες, θα βρεθεί ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Εχοντας κατακτήσει ήδη το πρώτο νταμπλ της καριέρας του επί ιταλικού εδάφους, ο Αργεντίνος βλέπει, νιώθει και ξέρει πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σημερινή Γιουβέντους αλλά και τη Γιουβέντους του αύριο.

Μπορεί ας πούμε, για να χρησιμοποιήσουμε ένα είδωλό του, να γίνει ό,τι είναι ο Μέσι για τον Μπαρτσελόνα. Και έχει όλα τα φόντα να καταφέρει περίφημα πράγματα.

Η Γιουβέντους δε δοκιμάζεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Είναι κυρίαρχος στην Ιταλία, ο απόλυτος μάλιστα, και έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων στην Ευρώπη, με τον σύλλογο να είναι μέσα στα φαβορί για το Champions League.

Η δήλωση του Ντιμπάλα σε γαλλικό περιοδικό για το μέλλον του είναι μια αληθινή τοποθέτηση με μπόλικη δόση ενθουσιασμού. Δεν είπε ψέματα ο Πάουλο γιατί αυτή την περίοδο οι περισσότεροι θα ήθελαν να παίζουν για πάντα στο Τορίνο. Και αγαπάει την ομάδα και είναι περήφανος που είναι μέλος της.

Λέγοντας πως θα φύγει μόνο αν τον πουλήσει ο σύλλογος, θέτει τον εαυτό του για πάντα στα ασπρόμαυρα. Και φυσικά χρησιμοποιεί την ατάκα, με αντίστροφους ρόλους, που έλεγε όλο το καλοκαίρι ο Μπέπε Μαρότα για τον Πολ Πογκμπά. Καθόλου τυχαίο…


Είναι εύκολο να πει κάποιος κάτι τέτοιο κάτω από αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες. Ο Ντιαμπάλα είναι νέος και φιλόδοξος. Αν θέλει και σκοπεύει να μείνει πολλά χρόνια στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε, θα ξέρει πως έχει να περάσει από κάποιες δοκιμασίες.

Τις σειρήνες που θα ηχούν κάθε καλοκαίρι για να τον πάρουν και να του προσφέρουν μια άλλη ποδοσφαιρική τύχη και μάλλον περισσότερα λεφτά. Και αν αυτό μπορεί να να το διαχειριστεί, ας πάμε στο πιο δύσκολο…

Αν η Γιουβέντους δεν καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο για την ομάδα και τους οπαδούς της Champions League και αν κάνει τον κύκλο της και χάσει την πρωτοκαθεδρία στην Ιταλία (αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή και αυτό), τότε ο Ντιμπάλα θα τεστάρει τα «θέλω» του με τα «πρέπει». Θέλω να μείνω αλλά πρέπει να φύγω γιατί δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο εδώ ή θέλω να μείνω αλλά πρέπει να φύγω γιατί η ομάδα δεν έχει να μου προσφέρει κάτι άλλο. Αυτές οι σκέψεις περνούν από το μυαλό κάθε ποδοσφαιριστή που έχει στόχους και αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο.

Όλοι θέλουμε να μείνει ο Ντιμπάλα στην ομάδα και να γίνει για χρόνια ο νέος ηγέτης της. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κάποιος Ιταλός υποψήφιος που μπορεί να πάρει αυτόν τον ρόλο. Από την τωρινή φουρνιά, αξίζει να του δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Η μπαλαδόφατσα από την Αργεντινή έχει κάτι το ιταλικό πάνω του και θα μπορούσε να προσπαθήσει γίνει ένας νέος Ομάρ Σίβορι. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο όμως, θα πρέπει να κάνει κάτι εξαιρετικά σπάνιο, κάτι που έκανε ο σημερινός αρχηγός του.

Να αρνηθεί τους πάντες για χάρη της Γιουβέντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου