20 Οκτ 2016

Ιγκουαΐν: Η Γιουβέντους είναι πάντα ο αντίπαλος που όλοι θέλουν να νικήσουν, τώρα που είμαι εδώ ξέρω γιατί γίνεται αυτό

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν βρέθηκε στα στούντιο του JTV (το κανάλι της Γιουβέντους) για να παραχωρήσει συνέντευξη... στους τιφόζι των μπιανκονέρι.

Ο Αργεντίνος φορ ήταν καλεσμένος στο κανάλι της Γιούβε και παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη αφού δεν απάντησε μόνο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του JTV αλλά και σε αυτές που έστελναν live μέσω των social media οι οπαδοί.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Ιγκουαΐν...

- Πώς αισθάνεσαι όταν το Juventus Stadium φωνάζει το όνομα σου;
«Είναι μια απέραντη χαρά να αισθάνομαι αυτή την αγάπη τους για μένα, μέσα σε δύο μήνες. Τους ευχαριστώ και μου αρέσει πολύ να παίζω σε αυτό το γήπεδο».

- Τι άλλαξε στην οπτική σου για τη Γιουβέντους, πρώτα ως αντίπαλος και τώρα ως μέλος της;
«Οταν είσαι εκτός Γιούβε, ξέρεις ότι είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος, η ομάδα που πρέπει να νικήσεις. Παίρνει το πρωτάθλημα για πέντε σερί χρόνια. Από την ημέρα που ήρθα στην Ιταλία, ήταν πάντα ο αντίπαλος που όλοι ήθελαν να νικήσουν. Τώρα που είμαι εδώ, μπορώ να επιβεβαιώσω το γιατί γίνεται αυτό. Η διοίκηση, οι συμπαίκτες, το πώς δουλεύουν όλοι στη Γιουβέντους, το πώς εξακολουθούν όλοι να θέλουν μόνο νίκες μετά από τόσες επιτυχίες, η πείνα που έχουν όλοι στο κλαμπ για να νικήσουν ακόμη περισσότερο, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά».

- Θες να προκαλέσεις τον Ντοναρούμα ενόψει Σαββάτου;
«Πέρυσι έπαιξα δύο φορές εναντίον του, δεν του έβαλα κάποιο γκολ αλλά ελπίζουμε να το κάνω τώρα. Δεν ξέρω πώς, απλά ελπίζω να σκοράρω το Σάββατο και να πάρουμε τη νίκη».

- Το Μίλαν-Γιουβέντους είναι ένα ματς κορυφής, πρώτος εναντίον δεύτερου, περίμενες μια τέτοια Μίλαν;
«Αρχισε άσχημα αλλά μετά ανέβηκε. Θα είναι μια δύσκολη μάχη, σκληρή. Είναι στην 3η θέση (ισόβαθμη με την Ρόμα), στο -5. Θα είναι δύσκολο».

- Στο Μιλάνο υπάρχει ο Μπάκα, ο οποίος είναι Κολομβιανός, αλλά για εμάς τα χρώματα της Κολομβίας είναι ο Κουαδράδο. Η νίκη επί της Λιόν στο Champions League ήρθε από γκολ του Χουάν αλλά η φάση άρχισε από την δική σου υπέροχη αλλαγή παιχνιδιού στο χώρο του κέντρου.
«Ναι, είδα ότι στην απέναντι πλευρά ήταν μόνος του ο Ντάνι και μετά ο Χουάν τα έκανε όλα όπως έπρεπε. Είναι πολύ σημαντικοί για εμάς αυτοί οι τρεις βαθμοί».


- Μετά την επίσημη παρουσίαση σου το καλοκαίρι, θυμάσαι, είχαμε πει ότι πρέπει κατά μέσο όρο να βάζεις 34,2 γκολ την σεζόν για να πιάσεις τον Τρεζεγκέ, πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους. Εχεις βάλει 7 σε 11 ματς, άρα πάμε καλά...
«Προς το παρόν πάμε καλά αλλά ο δρόμος είναι μεγάλος. Ελπίζω, πάντως, να συνεχίσω να σκοράρω και να βοηθάω την ομάδα».

- Το πιο ωραίο από τα γκολ που έχεις βάλει; Αυτό με την Σασουόλο; Αυτό με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ; Ξεχωρίζεις κάποιο;
«Το δεύτερο με την Σασουόλο μου άρεσε πολύ».

- Οταν βάζεις γκολ στο Juventus Stadium, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν πολύ, εσύ τι αισθάνεσαι εκείνη την στιγμή;
«Οταν σκοράρεις, έρχονται πολλά πράγματα στο μυαλό σου, αλλά το να βλέπεις όλη την ομάδα να σε αγκαλιάζει και να νιώθεις ότι είστε όλοι ενωμένοι είναι κάτι πανέμορφο».

- Γκονσάλο, τώρα που ο Μάριο (Μάντζουκιτς) και ο Μάρκο (Πιάτσα) είναι τραυματίες, εσύ και ο Πάουλο (Ντιμπάλα) παίρνετε πάνω σας την επίθεση της Γιουβέντους, πώς είναι το feeling με τον Ντιμπάλα;
«Μια χαρά. Είμαστε όλη την ώρα μαζί, ερχόμαστε στην προπόνηση μαζί, συνεχώς μαζί. Προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, έχουμε μια υπέροχη σχέση».

- Ο Μπουφόν, ο οποίος είναι ο αρχηγός σου, είπε σε μια συνέντευξη: «Με έχουν εντυπωσιάσει ο επαγγελματικός και η θετική σκέψη του Ιγκουαΐν. Προκαλώ οποιονδήποτε να έρθει ως ο πιο ακριβοπληρωμένος επιθετικός, ως ο πιο δυνατός επιθετικός και να κάτσει τέσσερις φορές στον πάγκο. Εόναι παράδειγμα εντός και εκτός γηπέδου». Θες να πεις κάτι στον Τζίτζι;
«Τον ευχαριστώ. Τα λόγια του είναι ιερά για μένα. Είναι ένας απίστευτος τερματοφύλακας, προχθές έκανε θαύματα στις αποκρούσεις του. Νικήσαμε χάρη και σε αυτόν. Εχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για αυτόν, θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτά που είπε, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ολος ο κόσμος ξέρει ποιος είναι, πώς προπονείται, είναι ένα παράδειγμα για όλους και σε όλα. Είμαι, επομένως, χαρούμενος να τον ακούω, το είπε και σε ένα αυτό και έχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου