8 Νοε 2016

Ο Ραϊόλα αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που πήρε τόσα λεφτά από τη μεταγραφή του Πογκμπά

Για τα λεφτά που πήρε και πώς τα πήρε, από την μεταγραφή του Πολ Πογκμπά, μίλησε ο Μίνο Ραϊόλα.

Ο μάνατζερ του Γάλλου έχει μιλήσει αρκετές φορές για αυτό το θέμα αλλά τώρα αποφάσισε να αναφερθεί και στο δικό του κέρδος. Ενα κέρδος που προέρχεται από το γεγονός ότι ουσιαστικά είχε, όπως προκύπτει, ποσοστό στα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το συμβόλαιο αλλά σε μια μεταγραφή σαν αυτή του Πογκμπά, δεν κερδίζουν μόνο τα δύο κλαμπ», είπε στους Financial Times ο Ραϊόλα και σε ερώτηση αν πήρε ποσοστό από τα λεφτά της Γιουβέντους, απάντησε: «Οχι, όχι με τον τρόπο που το έχετε στο μυαλό σας. Πρέπει να καταλάβω με ποιον τρόπο πρέπει να το πω ώστε η Γιουβέντους να μην με πάει στα δικαστήρια. Ας πούμε ότι σε αυτή την συμφωνία, η Γιουβέντους δεν ήταν η μόνη που είχε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή».


Αυτό προκάλεσε την ερώτηση αν στην περίπτωση Πογκμπά ίσχυε το TPO (Third Part Owenrship), αν δηλαδή είχε δικαιώματα του ποδοσφαιριστή κι άλλη πλευρά πλην του κλαμπ, κάτι που απαγορεύεται από τη FIFA.

Η απάντηση του Ραϊόλα ήταν: «Οταν έγινε η μεταγραφή του Πογκμπά στη Γιούβε, το 2012, δεν απαγορευόταν. Αυτό άλλαξε το 2015. Κοιτάξτε, στο παρελθόν, πριν την απαγόρευση του 2015, είχα ποσοστό επί των δικαιωμάτων σε αρκετούς πελάτες του. Για τον Πογκμπά, όμως, δεν υπήρχε κανένα TPO. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν ορίζουμε νομικά το ΤΡΟ. Ας πούμε ότι σε αυτή την περίπτωση υπήρχε ένα "πλεόνασμα" για την πλευρά μας. Και όταν λέω πλευρά μας, εννοώ αυτή του ποδοσφαιριστή. Αυτό πλέον, ναι, απαγορεύεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου