26 Ιαν 2017

Ο Τζοβίνκο, το παρατσούκλι που έπρεπε να είναι... μισό και η φράση ιεροσυλία

Τριάντα χρονών έγινε ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο και έχεις την αίσθηση πως είναι μεγαλύτερος...

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ισως γιατί έφυγε αρκετά νωρίς όχι μόνο από τη Γιουβέντους αλλά από το ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Γιατί στην ποδοσφαιρική ομάδα... Τορόντο, έχεις επιλέξει να σβηστείς από το χάρτη.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε ο Τζοβίνκο ερχόταν (και πάλι στη Γιουβέντους) για να γίνει ο... αντικαταστάτης του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Αν θέλουμε να το τραβήξουμε από τα μαλλιά, αυτή η φράση είναι σίγουρα μέσα στις τρεις μεγαλύτερες ιεροσυλίες που έχουν ακουστεί ποτέ για τα εσωτερικά της Γιουβέντους.

Ο Τζοβίνκο πήρε τις ευκαιρίες του. Τον έφερε ο Αντόνιο Κόντε τη δεύτερη χρονιά της θητείας του και τον έδιωξε ο Αλέγκρι στο πρώτο εξάμηνο της δικής του. Κακά τα ψέματα, επί της ουσίας δεν έλειψε και σε κανέναν.


Αν η Γιουβέντους άφησε τον Τζοβίνκο για να δει τελικά την αξία του, τότε, δυστυχώς για τον ποδοσφαιριστή, μόνο εκείνος βγήκε χαμένος. Η ομάδα προχώρησε και εκείνος εξαφανίστηκε.

Τελικά ο Τζοβίνκο μπορούσε περισσότερα ή έδειξε ό,τι μπορούσε; Επειδή έμεινε 2,5 χρόνια σε μια Γιουβέντους που κατακτούσε πρωταθλήματα, μάλλον μας έδειξε την πραγματική του αξία. Και δεν έκανε τη διαφορά.

Αγαπήθηκε επειδή κουβαλούσε τη γοητεία της φράσης «ξεκίνησε από τις ακαδημίες» και επειδή ήταν μικρόσωμος. Είναι ο ποδοσφαιριστής που από το παρατσούκλι που του έδωσαν, υποστήριζε μόνο τη δεύτερη λέξη. Ατομικό μυρμήγκι τον λένε...

Κρίμα γιατί ήταν συμπαθητικός. Είχε ξεκινήσει και από τις ακαδημίες...

2 σχόλια:

  1. Δε συμφωνω!! Δεν εδωσε κανενας τις ρυκαιριες που έπρεπε στο τζιοβινκο! Θεωρω πως η αγαπη του για τη Γιουμε τον κατέστρεψε! Επρεπε να παει σε αλλη ομαδα και να γινει ο παοχταρας που επρεπε. Θυμάμαι ακομη τη γκολαρα (που με πικρανε τοτε) στο Γιουβεντους Παρμα! Ο τζιβινκο ως δανεικος τότε! Εκεινο το καλοκαιρι έπρεπε να παει στη Μπαρτσελονα που τον ηθελε. Με τον γκογρντιολα στον παγκο θα αποτελουσε εναν αναντικαταστατο παιχτη. Δε μπορω να αποδεχτω ας πουμε πως ο Πεδρο ηταν καλυτερος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστά όσα λες αλλά μην ξεχνάς: έμεινε 2,5 χρόνια σε μια Γιούβε που ήταν πρωταγωνίστρια τότε και τον αφήσαμε, δεν πήγε πουθενά. Και ήταν ακόμη αρκετά νέος. Forza Juve!

      Διαγραφή