26 Ιαν 2017

Γιατί κρατούν όλοι το στόμα τους κλειστό γα το θέμα του Εβρά;

Ολοι στο Τορίνο ξέρουν ότι κάτι έχει γίνει με τον Πατρίς Εβρά αλλά κανείς δεν ανοίγει το στόμα του.

Μέχρι μέσα Δεκεμβρίου, σε όσες φωτογραφίες ή βίντεο ανέβαζε ο Γάλλος αριστερός μπακ στους λογαριασμούς του στα social media, ήταν χαμογελαστός. Εκανε πλάκα με τους συμπαίκτες του, έστελνε μηνύματα ενότητας και πίστης στις δυνατότητες της ομάδας που δεχόταν κριτική και γενικά έδειχνε ο... κανονικός Εβρά. Αυτός, δηλαδή, που έπαιζε σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια με την προσωπικότητα του.

Το πράγμα, επομένως, στράβωσε πολύ απότομα για να είναι κάτι... φυσιολογικό. Η Γιουβέντους πάει στη Ντόχα για το Σούπερ Καπ, ο Αλεξ Σάντρο τραυματίζεται, ο Εβρά μπαίνει στη θέση του και πραγματοποιεί τη χειρότερη του εμφάνιση σε αυτά τα 2,5 χρόνια. Ok, μπορεί να τύχει αυτό. Το θέμα είναι ότι λίγα 24ωρα μετά, εμφανίζονται δημοσιεύματα που τον θέλουν να επιθυμεί την αποχώρηση του. Ετσι, ξαφνικά και χωρίς να έχουν προηγηθεί ανάλογα ρεπορτάζ ή έστω φήμες.


Και από την στιγμή που βγαίνουν αυτά τα δημοσιεύματα, έρχεται η άμεση επιβεβαίωση τους από τη Γιούβε. Πώς; Με το να μην είναι ούτε καν στην αποστολή ο Γάλλος. «Του δίνουμε τον χρόνο που θέλει για να σκεφτεί το μέλλον του και να πάρει μια απόφαση», είπαν τότε οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Μπέπε Μαρότα.

Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Εβρά θέλει να φύγει επειδή βλέπει ότι έχει χάσει τη θέση βασικού από τον Αλεξ Σάντρο. Περίεργο να μην περίμενε από το καλοκαίρι ο έμπειρος Γάλλος ότι θα συνέβαινε αυτό. Περίεργο, επίσης, το να έχει τόσο... απόλυτα παράπονα για τον χρόνο συμμετοχής του, από την στιγμή που ήταν συνεχώς βασικός στο Champions League.

Λίγες μέρες μετά, σε μια συνέντευξη Τύπου, ο Αλέγκρι δέχεται ερώτηση για το θέμα και απαντάει ως εξής: «Ο Πατρίς είναι επαγγελματίας και άντρας. Ηταν ξεκάθαρος μαζί μου, ήμουν ξεκάθαρος μαζί του και μένει εκτός αποστολής μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει».

Το γεγονός ότι ήταν συνεχώς εκτός αποστολής, σημαίνει ότι η Γιουβέντους είχε αποφασίσει ότι ο Εβρά τελείωσε. Το «γιατί», όμως, δεν το εξήγησε ποτέ κανείς, γιατί είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ξαφνικά ο Γάλλος στράβωσε για τον χρόνο συμμετοχής του ή ότι αποφασίστηκε να φύγει επειδή ήταν τραγικός στο Σούπερ Καπ.


Ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο, θα είχε το να μάθουμε τι είπαν οι Εβρά και Αλέγκρι. «Ηταν ξεκάθαρος μαζί μου και ήμουν ξεκάθαρος μαζί του», είπε ο προπονητής. Τι είχαν να ξεκαθαρίσουν δηλαδή; Τι ήταν αυτό το τόσο σοβαρό που προκάλεσε την άμεση αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή που μέχρι και πριν 40 μέρες ήταν ζωντανό μέλος των αποδυτηρίων και έπαιζε, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή;

Κάποια στιγμή, κάποιο στόμα θα ανοίξει και θα την μάθουμε την αλήθεια. Γιατί το «ήθελε να φύγει για να παίζει περισσότερο», δεν μας φαίνεται και τόσο αληθές...

Σχετικά θέματα


Είμαι πολύ θυμωμένος με τον Εβρά. Διαβάστε περισσότερα »


Τι είπε ο Αλέγκρι για τη φυγή του Εβρά. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου