20 Ιουν 2017

Γιατί οι οπαδοί της Γιουβέντους στην Ελλάδα δεν έχουν, στην πράξη, σημεία συγκέντρωσης;

Γιατί οι οπαδοί της Γιουβέντους δεν έχουν, πραγματικά όμως, τα δικά τους φιλόξενα στέκια;

Γιατί η μεγαλύτερη ιταλική ομάδα και ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης με χιλιάδες οπαδούς και στη χώρα μας δεν έχει ουσιαστικά σημείο ή σημεία συγκέντρωσης στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Γιατί από τη στιγμή που έκλεισε το «σπίτι» της Γιουβέντους στην Ελλάδα αλλά σταμάτησαν και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που γίνονταν επί των ημερών του Gruppo Greco στη Θεσσαλονίκη, δε γίνονται πετυχημένες, και με συνέπεια, εκδηλώσεις για την παρακολούθηση όλων των αναμετρήσεων; Ποιος είναι ο λόγος; Τι συμβαίνει με τη σημερινή κατάσταση;


Το forzajuve.gr άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο το θέμα. Εγινε έρευνα, δεχθήκαμε απόψεις οπαδών που γνωρίζουν τα πράγματα, δεχτήκαμε μέιλ και σχόλια, συλλέξαμε αρκετά στοιχεία.

Ηρθε η ώρα να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα. Σύντομα στο forzajuve.gr τι έδειξε η έρευνα...


29 σχόλια:

  1. Στέκια Γιουβεντίνων υπήρχαν και κάποια συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά κάποιοι έκαναν και κάνουν πως δεν τα βλέπουν και δεν τα στήριξαν ποτέ για λόγους καθαρά εγωιστικούς, μακάρι να μπορέσουν κάποια στιγμή οι Έλληνες τιφόζι της Γιούβε να φτιάξουν κάτι δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, η τοποθέτησή σου (και σε ευχαριστούμε) δημιουργεί ερωτήματα. Αλλά για αρχή, ας σταθούμε στο βασικό: ποια ειναι η πρόταση για το αύριο; Η πρόταση που θα λύσει κάποια βασικά προβλήματα;

      Διαγραφή
    2. Βασικά αν θέλουμε να πάμε μπροστά ως Γιουβεντίνοι για να φτιάξουμε και πάλι κάτι δυνατό και όμορφο θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να κάνουμε μια νέα αρχή, να στηρίξουμε τα στέκια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για να τα δυναμώσουμε και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε καινούργια όπου είναι εφικτό, αυτά όμως αγαπητοί μου να ξέρετε ότι δεν γίνονται από τον καναπέ και από το internet, ούτε με όμορφα λόγια και ευχές, αυτά προϋποθέτουν αγώνα, τρέξιμο και το πιο βασικό από όλα, να αφήσουμε τους εγωισμούς όλοι μας και να βάλουμε το εμείς κάποια στιγμή στο επίκεντρο, δεν ξέρω αν σας κάλυψα αλλά αυτά πιστεύω σε γενικές γραμμές.

      Fino alla fine, raggazzi, Forza Juve.

      Διαγραφή
  2. Ειναι σιγουρο οτι χρειαζεται καποιο concept για τα καφε, αν και δεν ξερω καλα καλα τι ειναι το κονσεπτ. Το σιγουρο ειναι οτι μεχρι προτινος που καποια στεκια εδειχναν τα παιχνιδια, δεν ειδαμε να το ανακοινωνεται καπου. Και για το δευτερο που λετε δεν νομιζω οτι ισχυει. Επειδη εχω παει σε καφε και εχω μιλησει με παιδια εκει, τα παιδια δεν κανουν εγγραφες. Μαλιστα μου ειπαν να γραφτο στους Νουκλεο και οτι ειναι πολυ φιλοι με τους νουκλεο. Ειπαν οτι θα βρισκω πιο ευκολα εισητηριο με τους εκει. Εγω δεν γραφτηκα αλλα εγραψα ενα φιλο μου στους Νουκλεο. Οταν τους ρωτησα γιατι δεν γραφτηκαν και αυτοι φετος στους Νουκλεο, μου απαντησαν οτι δεν μπορουν να φυγουν πλεον απο το κλαμπ που ειναι για λογο σεβασμου και φιλιας. Πιστευω ομως οτι αυτα τα παιδια ειναι πολυ ενεργα και θα επρεπε να εχετε μιλησει και μαζι τους, αν δεν το εχετε κανει ηδη.
    Ευχαριστω και ξανα Forza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ν' ανακοινώσουμε εμείς κάτι, μέσα από το σάιτ μας, θα πρέπει να μας το κοινοποιήσει κάποιος. Ευχαρίστως.

      Σε ένα σχόλιο παραπάνω, έγινε αναφορά σε εγωιστικούς λόγους και λοιπά. Κατανοητά όλα αλλά θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά ο κόσμος. Δεν έχει κανείς να χωρίσει με κανέναν τίποτα.

      Πρέπει να δρομολογηθούν όλα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να ξεκινήσει κάτι με την εμπειρία του παρελθόντος αλλά με το βλέμμα στο σήμερα και το αύριο.

      Υπάρχει ένα concept το οποίο θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε και συζητήσουμε με όλους τους οπαδούς της Γιουβέντους. Εμείς από την πλευρά μας θα το προσπαθήσουμε όσο πάει.

      Forza Juve πάντα!

      Διαγραφή
  3. Στεκια σε καθε πολη! Δεν ειναι δυσκολο, δεν θελει πολλα, ας παρουμε καπως την πρωτοβουλια. Μακαρι να γινει κατι. Γιωργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, όσο εύκολο ακούγεται αυτό (γιατί πράγματι ακούγεται εύκολο), τόσο δύσκολο είναι. Εδώ είμαστε να ανταλλάξουμε ιδέες και να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε και πού μπορούμε να πάμε.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  4. Ήθελα και να ξερά αν το παλικάρι που έγραψε το εισαγωγικό θέμα,έχει πάει τα τελευταία 2-3 χρόνια να δει ποτέ τη Γιούβε μαζί με τα λίγα παιδιά που μαζεύονται στις καφετέριες...Καλά τα θέματα κ οι συζητήσεις σε θεωρητικό επίπεδο αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.Πηγαίνετε στην καφετέρια που γίνεται η μάζωξη κ δημοσίευσε το στο blog.Είναι ο μόνος δρόμος για ένα ξεκίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι δημοσιογραφική, δηλαδή μόλις τελειώσει ένα ματς ή κάποια εκδήλωση της Γιουβέντους, πρέπει να ανέβει η πληροφορία στο σάιτ. Το forzajuve.gr έχουμε πει πολλές φορές πως είναι ένα ειδησεογραφικό σάιτ και όχι συνδεσμιακό μπλογκ. Φαίνεται αυτό και από το ύφος και από τη θεματολογία.

    Η ομάδα μας είναι επαγγελματικά δημοσιογραφική και τα Σαββατοκύριακα είναι ημέρες φουλ δουλειάς. Οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο από μέρους μας. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μαθαίνουμε, δεν ξέρουμε, δε βλέπουμε ή δεν επιθυμούμε κάτι καλύτερο για όλους τους οπαδούς της Γιουβέντους.

    Θεωρητικές συζητήσεις δε γίνονται από εδώ γιατί η Famiglia Bianconera έχει πλάνο και θα το παρουσιάσει. Και ένα σάιτ που έχει βάλει στη ζωή όλων των οπαδών την ειδησεογραφία της Γιουβέντους λες και ζούμε στο Τορίνο, δεν κάνει κάτι θεωρητικό αλλά πρακτικό. Επίσης, εκτιμούμε πως βασικό είναι να δούμε τις απόψεις του κόσμου, γιατί όλο αυτό αναφέρεται στον κόσμο.

    Παρόλα αυτά, κάποιοι από εμάς (είτε σε ρεπό ή πριν μπει στα βαθιά στο forzajuve.gr) είχαν βρεθεί λίγο πιο παλιά σε ένα καφέ στους Αμπελόκηπους το οποίο, δυστυχώς, ήταν αποτρεπτικό για να πάει κάποιος και δεύτεροι φορά. Εντελώς μη ποδοσφαιρική κουλτούρα και μη γηπεδική ατμόσφαιρα. Δεν ξέρουμε από ποια περιοχή είσαι εσύ και πού αναφέρεσαι, αλλά μας ενδιαφέρει η γνώμη σου.

    Forza Juve!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι ότι με το άρθρο που ανεβάσατε σταμάτησαν και οι συγκεντρώσεις που έκαναν τόσο καιρό στα καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού και πώς προκύπτει αυτο;

      Καλό είναι να μην λέμε κάτι απλά για να το λέμε. Οπότε αναμένουμε να μας πεις τι γινόταν μεχρι αυτό το θέμα και τι γίνεται μετά, όπως εσύ λες.

      Διαγραφή
  7. Καί όμως ρώτησα ένα παιδί από το JC meda που συμμετέχουν στα καφέ και μου είπε ότι εφόσον γράψατε ότι δεν υπάρχουν στέκια στην πράξη, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουν. Δηλαδή όχι μόνο δεν αναρτήσατε ποτέ τις συγκεντρώσεις τους, και καλά κάνατε αφού δεν σας το ζήτησαν, αλλά τους αμφισβητήσατε ότι δεν έχουν στέκια. Γι'αυτό το λόγο σταμάτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που μας γράφεις ξέρεις πολύ καλά πως δεν έχουν καμία βάση. Το forzajuve.gr κάνει ρεπορτάζ πριν γράψει κάτι και έχει δικαιωθεί αρκετές φορές για τις πληροφορίες που αναφέρει. Φυσικά και δε σταμάτησε κάτι λόγω ενός κειμένου μας. Είναι εκτός τόπου να ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο.

      Εσύ πήγαινες σε αυτές τις συγκεντρώσεις που λες; Έχεις εικόνα; Γιατί εμείς γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι πήγαιναν και πάνω σε αυτό γράφτηκε ο,τι γράφτηκε και με σκοπό να βγει κάτι καλό.

      Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβεντους ξέρεις πόσα άτονα μάζευε στο τέλος; Τα παιδιά που λες, ξέρεις ποσά; Οι Nucleo Grecia ξέρεις γιατί δεν κάνουν συγκεντρώσεις; Επειδή όπως φαίνεται δεν είσαι τόσο καλά ενημερωμένος, καλό θα ήταν να μην πετάς φωτοβολίδες, απλά για τις εντυπώσεις.


      Το Gruppo Greco μάζευε 7-8 άτομα στο τέλος, πολύ μικρό νούμερο. Τα παιδιά που λες, 2-3 άτομα. Οι Nucleo δεν μπήκαν κάνει στη διαδικασία. Υπήρχε πυρήνας στην περιφέρεια με δυο άτομα. Πυρήνας με 2 άτομα, στέκι με 3; Ολόκληρη Γιουβεντους; Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κάτι στην πράξη.

      Τα ξέρουμε από πρώτο χέρι και, όπως σου είπαμε, έχουμε διασταυρώσει κάτι πριν το γράψουμε. Όποτε, ό,τι μας λες παραπάνω δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Σου απαντάμε καλοπροαίρετα και με νούμερα και όχι θεωρία.

      Διαγραφή
  8. Μενω στη Πατρα διπλα στο καφε που εβλεπαν τα παιχνιδια. Δεν ειμαι μελος ακομα πουθενα. Τα παιδια στο καφε που ειναι μελη ειναι ολα ολα 5. Εγω και ενας ακομα φιλος μου πηγαιναμε σε αρκετα ματς. Δυο Ιταλοι μεγαλοι μαλιστα ερχονταν αρκετες φορες, και δυο φοιτητες μερικες.Δεν ηταν μελη αλλα ερχονταν οταν μπορουσαν. Καταλαβαινω οτι δεν ειναι πολλοι για το μεγεθος της γιουβε, αλλα ηταν καλα για την πατρα. Και εγω καλοπροαιρετα μιλαω και με νουμερα. Μακαρι να γινει κατι καλυτερο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χέρι όλων είναι να γίνει κάτι καλύτερο, επιμένουμε πως αυτό που έγραψες (πως σταμάτησαν οι συγκεντρώσεις) δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι μια πολύ λάθος αντιμετώπιση. Forza Juve!

      Διαγραφή
  9. Σαν παλιό μέλος του GRUPPO GRECO και λόγω της(μικρής)εμπειρίας από την ενασχόληση με το club το αρχικό ερώτημα θα έπρεπε να ήταν:υπάρχουν ενεργοί οπαδοί να στηρίξουν το club που είναι διατεθειμένοι να τρέξουν πράγματα;
    Για να γίνω πιο σαφής θα θυμίσω ότι σε λίγα παιχνίδια τα άτομα που παρακολουθούσαν τον αγώνα ξεπερνούσαν τα 20 στην έδρα του club στην Αθήνα.Μπορεί κάποιος να μου πει ότι σε αντίστοιχη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη μπορεί να υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός ατόμων και μαγκιά των παιδιών που έτρεχαν πάνω τη φάση.Αν όμως δεν μπορούν να συγκεντρωθούν παραπάνω από 15-20 άτομα κατά,μέσο όρο,στους αγώνες που πρόβάλλονταν στην έδρα του club τότε υπάρχει πρόβλημα.Την ίδια στιγμή στους δρόμους της Αθήνας δεν περνάει μέρα που να μην πετυχαίνω κάποιον άγνωστο με διακριτικά της ομάδας που προφανώς δεν είχε πατήσει ποτέ στο club ή μπορεί να είχε έρθει μια φορά και να μην ξαναπάτησε.Αδυναμία του club ή αδυναμία των ατόμων;Προφανώς σε κάποια σχέση φταίνε πάντα δυο,άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.Και παρ'οτι γνωρίζουμε όλοι ότι τους πιο πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα τους έχουν οι αγγλικές ομάδες δεν μπορώ να δεχτώ ότι το club της Manchester π.χ. μαζεύει 40 άτομα στην "καθισιά" του και μεις σε φιέστα είχε τύχει να έχουμε 7-8 άτομα!
    Οσ'αναφορά τα σημερινά στέκια καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ξαναμαζευτεί ο κόσμος που πήγαινε ή δεν πήγαινε στον χώρο του club και είναι άδικη η οποιάδηποτε κριτική στον κόσμο που προσπαθεί να τρέξει τη φάση.
    Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι για να δημιουργηθεί κάτι καινούριο- βελτιωμένο ή όπως θέλετε πέστε το πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις δυνάμεις που υπάρχουν ως προς τον ενεργό κόσμο,το κλίμα που επικρατεί με την διοίκηση και τα αρχηγικά club της Ιταλίας και να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο λαμβάνοντας υπ'όψη όλα τα παραπάνω

    Φιλικά
    ZULTRAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η τοποθέτηση σου ZULTRAS. Το θέμα είναι πως θα πρέπει να δούμε μπροστά. Αυτός είναι ένας μονόδρομος.

      Βάσει όσων γράφεις, φαίνεται πως ξέρεις πράγματα και παρακολουθείς. Σήμερα έχει τελματώσει η κατάσταση. Και αυτό άρχισε να γίνεται από τις τελευταίες ημέρες της πρώτης εποχής του Gruppo Greco. Είπες για φιέστα 7-8 ατόμων. Και μας δικαιώνεις για όσα γράφαμε παραπάνω στον φίλο για το τι σημαίνει δεν υπάρχουν «στην πράξη» σημεία συγκέντρωσης.

      Πουθενά δεν έχουμε αναφέρει τη λέξη «κλαμπ» ή «σύνδεσμο» όμως. Μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ίσως πρωτοποριακό. Κάτι που θα διοικείται και θα ελέγχεται από τον κόσμο, κάτι που γίνεται από τον κόσμο, για τον κόσμο. Εξωστρεφής και όχι προσωποκεντρικό.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  10. O λόγος είναι απλός: Πολλοι φίλοι υποστηρίζουν και κάποια ελληνική ομάδα πέρα από τη Γιούβε. Επίσης, θα ήταν ωραίο εάν βλέπαμε όλοι οι φίλοι του Ιταλικού ποδοσφαίρου μαζί τα ματς (τα πιο δυνατά τουλάχιστον), για το χαβαλέ. Καθώς ευτυχώς, δεν υπάρχει τόσος φανατισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Γιούβε δεν είναι μια "μαζικά τηλεοπτική" ομάδα, έξω από την Ιταλία τουλάχιστον. Την bianconera την έχουν φορέσει μερικοί από τους μεγαλύτερους παίχτες όλων των εποχών, αλλά ελάχιστοι ακόμα κι από αυτούς (πχ Platini, Buffon, Del Pierro, Davids, Cannavaro) ήταν και σούπερ-προβεβλημένοι σταρ. Ακόμα και ο Ζιντάν, έμεινε στη συλλογική μνήμη ως παίχτης της Ρεάλ. ΤΟ μάρκετινγκ της Ομάδας δεν έχει αγγίξει το επίπεδο (=ξεπούλημα) της Ρεάλ, της Μπάρτσα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μπάγερν, της Τσέλσι, μέχρι και της βρωμο-ίντερ.
    Αν προσέξατε, αναφέρομαι σε παίχτες και ομάδες που μεσουράνησαν την περασμένη δεκαετία και δη από το 2005 και μετά-τότε δηλαδή που το ίντερνετ και η τηλεόραση (με μεγάλη διείσδυση ήδη σπό τα 90ς-όταν η Γιούβε ήταν στα καλύτερά της, αλλά με δυσχερέστερα μέσα επικοινωνίας και δικτύωσης του κόσμου και κατ'επέκτση των Γιουβεντίνων) μπήκαν παντού-παντού. Τι έβλεπε όλος ο πλανήτης στα ύστερα 00'ς;; Τα πετροδόλαρα του Αμπράμοβιτς, Τη Γιουνάιτεντ, την Ίντερ του Μουρίνιο και φυσικά Ροναλντίνιο, Κακά, Μέσι και Κ. Ρονάλντο. Τι είδε από τη Γιούβε; Το Καλτσιόπολι. Και με όλες τις δυνατότητες πληροφόρησης, επικοινωνίας, δικτύωσης και στην τελική "μάζωξης" του κόσμου.
    Οι (εκτός Ιταλίας) οπαδοί έτσι δημιουργούνται, καλώς ή κακώς. Με προβολή από τα media Και το internet και με συνεχή και ανοδική διεθνή παρουσία και επιτυχημένο μάρκετινγκ, όσο κ αν μας ξενίζει αυτό. Ίσως το νέο σήμα να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, και μένει να δούμε αν το αποτέλεσμα δικαιώσει τη διοίκηση. Μεγάλο ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η Γιούβε έχει άπειρους τελικούς αλλά λίγους τίτλους επίσης μετράει.
    Κατά την εκτίμησή μου, αυτός είναι ο λόγος που η Γιούβε δεν έχει "στέκια" στις μη ιταλόφωνες περιοχές. Το ότι δεν έχει όσους οπαδούς έχουν οι λοιποί ευρωπαϊκοί κολοσσοι (κι ας έχει εμγαλύτερη ιστορία από τους περισσότερους) και ότι δεν έχει "σημεία αναφοράς" στην πρόσφατη ιστορία της, ώστε οι οπαδοί αυτοί να παρακινηθούν και να "μαζωχτούν" κάπου. Το γεγονός ότι όλοι (σχεδόν) υποστηρίζουμε και μια ελληνική (συνήθως μεγάλη) ομάδα εκτιμώ ότι έρχεται δευτερεύον (εξαιρούνται φυσικά οι οργανωμένοι σε συνδέσμους-τους οποίους και δεν αναμένουμε σε ένα "γιουβε-μάγαζο" άλλωστε), μια και όλοι σχεδόν γουστάρουμε και μια (ή και περισσότερες) ομάδες από το εξωτερικό.
    Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post, δεν καμώνομαι ότι "κατέχω" την πλήρη αλήθεια, αυτά τα παρέθεσα ως μερικά σημεία προς σκέψη.
    Fino alla Fine, FORZA JUVENTUS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω εδωσα προπερσι ενα ποσο 28ευρω,για μια καρτα της γιουβε και τιποτα παραπερα. κατι εκδρομες που καναν τα παιδια του GRUPPO GRECO, δεν μπορουσα να ακολουθησω.Τωρα βλεπω 4-5 ονοματα και σελιδες. Βασικα δεν νοειται ΛΕΣΧΗ φιλαθλων της juventus, να μη μπορει να εχει τα ελαχιστα απ την ιδια την ομαδα. μια εκπτωση π.χ. στο juvestore. οποτε οποιαδηποτε αποπειρα για δημιουργια μια λεσχης, δεν στηνεται, χρειαζεται κατι παραπανω απο το μαζεμα μιας παρεας. ΕΓΩ ειμαι προθυμος να βοηθησω με οποιον τροπο μπορω,πλην ομως αν υπαρχει αναλογη αντιμετωπιση της ομαδας,οπως με το gruppo greco, τοτε δεν ασχολουμαι. Να σκεφτειτε,καντεμια βολτα στα καταστηματα ADIDAS στην αθηνα,και δε θα βρειτε τιποτα απο φανελες κ.α. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ για προωθηση η juve,ουτε καν μεσου του χορηγου της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λες πολύ σωστά. Πάρα πολύ σωστά. Στείλε μας ένα μέιλ στο famigliabianconera@gmail.com αφού πραγματικά ενδιαφέρεσαι. Forza Juve!

      Διαγραφή
  13. δε προχωρησε γιατι μοιραζεται ο κοσμος
    ολοι θελουν να ναι το γενικο κουμαντο
    οχι εμεις θα παμε με κεινους τους συνδεσμους οι αλλοι με τους αλλους καποιους δε τους θελουμε καθολου κ παει λεγωντας
    οπως λενε και στο χωριο μου ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΠΑΔΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαιρετίζω όλους τους Bianconero έστω και ετεροχρονισμένα. Θα μιλήσω σαν ένα παλιό μέλος του Gruppo Greco από το 2006 χωρίς να προσβάλω κανένα φίλο που δεν ήταν μέλος του CLUB. Γνωρίζω προσωπικά όλα τα παιδιά του πυρήνα που ξεκίνησαν την μεγάλη προσπάθεια πριν 11 χρόνια.
    Σας πληροφορώ ότι αφιέρωναν καθημερινά πολλές από τις ελεύθερες ώρες τους για τα θέματα του club χωρίς κανένα αντίκρυσμα οικονομικό. Οργάνωσαν πάνω από 100 εκδρομές στην Ιταλία για τα μάτς της ομάδας, για 4 χρονιές υπήρχαν 3 διαρκείας
    διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τα μέλη, Εκδόθηκε για πολλά χρόνια το περιοδικάκι fanzine, πολλοί θρύλοι της Γιούβε γίνανε επίτιμα μέλη.
    όλα αυτά ακατάπαυστα για 8 συναπτά έτη. Επίσης να αναφέρω την μόνιμη στέγη του club στη Αθήνα σε 2 σημεία στο κέντρο και στην Καλλιθέα. Τέλος ότι για πολλά χρόνια ήταν αναγνωρισμένο club doc από την ομάδα μας.

    Είναι πολύ εύκολο να κριτικάρετε χωρίς να προτείνετε ή να είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τις προσωπικές σας στιγμές φίλοι Γιουβεντίνοι. όποιος ήθελε ας ερχόταν, όχι να γίνει μέλος αλλά να δει ένα ματς, την απονομή κλπ. Αλλά οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη.
    Η προσπάθεια του πυρήνα του GRUPPO GRECO ήταν αξιέπαινη και όπως αποδείχθηκε και μοναδική χωρίς κανέναν να την πλησιάσει καν.
    Δεν αγαπάμε την ομάδα για να πάρουμε έκπτωση στην φανέλα της ADIDAS.
    Εν πάσει περιπτώσει ο μοναδικός λόγος που δεν υπάρχει συμμετοχή είναι η θέληση φίλοι μου. Θέληση και αγάπη για την ομάδα μας και τους φίλους της.
    Ελπίζω να μην προσέβαλα ή αδίκησα κάποιον φίλο.
    FORZA JUVE

    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα,
    Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Γιατί κάθε άρθρο ανοίγει στο δικό του παράθυρο;!
    Δεν θα ήταν καλύτερα να ανοίγει στο ίδιο;
    Το λέω αυτό, γιατί χάζευα τα άρθρα και ξαφνικά συνειδητοποίησα οτι έχω ανοίξει 30 tabs...
    Συγνώμη που το ρωτώ εδώ, αλλά εδώ είδα οτι υπάρχουν απαντήσεις πολλές από op και... είδα φως και μπήκα, που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λες γίνεται μόνο αν κλικάρεις ένα θέμα από το μενού δεξιά (που έχει τη μορφή μπάνερ). Δε γίνεται πουθενά αλλού. Ή σε κάποιο σχετικό κάτω από τα θέματα. Αν μπεις από τη βασική ροή του σάιτ, δε γίνεται έτσι.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΝΩ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΟΥΒΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΦΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΕΠΕΙΤΑ ΘΑΡΡΩ ΠΩΣ Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΞΕΝΗ ΟΜΑΔΑ.
    ΥΓ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΥΓ 2 ΠΛΗΝ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΛΑΜΠ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ??
    ΓΙΩΡΓΟΣ NEDVED SALONICA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ταπεινή σου απάντηση είναι και σωστή. Αλήθεια λες, όλοι υποστηρίζουν την ομάδα τους στην Ελλάδα και στα ντέρμπι της Ιταλίας και της Ευρώπης ασχολούνται με την ομάδα του εξωτερικού.

      Σύνδεσμοι ξένων ομάδων υπάρχουν. Εκτός από αυτούς που ανέφερες, παρουσίες έχουν κάποιες αγγλικές ομάδες, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και κάποιοι που ίσως μας διαφεύγουν. Φυσικά δεν θα είναι για κανέναν μια ιδεατή κατάσταση, αλλά υπάρχουν.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα παιδιά πιστεύω πως ο λόγος που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι οργανωμένο είναι καθαρά θέμα για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την αγάπη του). Δηλαδή το πρόβλημα είναι σε εμάς σαν άτομα ούτε η κρίση φταίει ούτε οι 8 στους 10 Έλληνες που ασχολούνται πιο πολύ με το εγχώριο πρωτάθλημα μιας και αν ίσχυε κάτι τέτοιο δε θα υπήρχαν οι δεκάδες σύνδεσμοι ξένων ομάδων στην Ελλάδα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι νέο χωρίς εγωισμούς.
    Forza Juve!

    ZIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες ΖΙΟ. Και μάλλον και σωστά.

      Θεωρητικά όμως. Στην πράξη πώς γίνεται;

      Διαγραφή