14 Ιαν 2017

Αλέγκρι: Είναι δύσκολο να αφήνω εκτός ενδεκάδας τον Μάντζουκιτς, η καριέρα του μιλάει γι' αυτόν

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους δημοσιογράφους είχε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενόψει του αγώνα με την Φιορεντίνα.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους...

Για τους Γκαλιαρντίνι (Ιντερ) και Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα), τους οποίους είχε χαρακτηρίσει ταλέντα: «Εχουν διαφορετικές θέσεις και χαρακτηριστικά. Ο Γκαλιαρντίνι είναι δυνατός αλλά το να παίξεις στο Μεάτσα δεν είναι εύκολο. Θα είναι καλό τεστ για αυτόν. Ο Μπερναρντέσκι, από την άλλη, είναι από τα ταλέντα που τώρα, ξαφνικά, ανακάλυψαν όλοι».

Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους χαλάρωσε αρκετά στο ματς κυπέλλου με την Αταλάντα: «Ηταν ένα καλό ματς, παίζαμε πολύ καλά μέχρι το 2-0 και κινδυνέψαμε ουσιαστικά μόνο μετά το 3-1. Για να μην συμβαίνει αυτό, αρκεί να αμύνεσαι σωστά όταν δεν έχεις την μπάλα. Αν δεν το κάνουμε, ρισκάρουμε. Δεν είναι ντροπή να αμυνθείς. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η επίθεση και η άμυνα, όχι μόνο η επίθεση».


Για το ματς με την Φιορεντίνα: «Θα βρούμε απέναντι μας μια ομάδα που κάνει αρκετές τελικές προσπάθειες και σουτάρει πολύ. Για αυτούς είναι, όπως πάντα, το ματς της χρονιάς και αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίξουν μόνο με τεχνική αλλά και με πάθος, αποφασιστικότητα. Πιστεύω ότι θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι και όχι εύκολο».

Για το πώς πρέπει να βελτιωθεί η Γιούβε: «Οι αριθμοί είναι με το μέρος μας, έχοντας και ένα ματς λιγότερο είμαστε στην 1η θέση και έχουμε καλή συγκομιδή βαθμών. Είμαστε στους "8" του κυπέλλου και περάσαμε ως 1οι από τον όμιλο του Champions League. Μέχρι στιγμής κάνουμε μια αξιοπρεπή σεζόν αλλά για να την κάνουμε όμορφη πρέπει να νικήσουμε και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε ως το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο και το επόμενο βήμα αυτής της ομάδας θα πρέπει να είναι το να ελέγχει σε απόλυτο βαθμό τα ματς. Οταν είμαστε στο 1-0, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την ισοφάριση, πρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση και να τελειώνουμε τον αγώνα».

Για το αν είναι πιθανό να επιστρέψει η Γιουβέντους στο 3-5-2 αύριο: «Είναι μια επιλογή και μπορεί να γίνει υποχρεωτικό. Ο Κιελίνι έχει 38 πυρετό, ο Μπαρτσάλι έπαιξε δύο σερί ματς και το θέμα είναι ότι με τον Ντάνι Αλβες τραυματία και τον Λιχτστάινερ τιμωρημένο δεν υπάρχει δεξί μπακ διαθέσιμο. Για να παίξουμε με τέσσερις στην άμυνα θα πρέπει να βρω ένα δεξί μπακ. Να παίξει εκεί ο Μπαρτσάλι, ο Ρουγκάνι ή ο Στουράρο; Θα δούμε... Είτε άμυνα τριών είτε άμυνα τεσσάρων, το θέμα είναι η νοοτροπία μας».

Για το αν θα παίξει ο Αλεξ Σάντρο και για το αν ενδεχόμενη επιστροφή του Κουαδράδο στην 11άδα, σε 3-5-2, αποκλείει τον Πιάνιτς: «Ο Αλεξ Σάντρο θα παίξει, ο μοναδικός που δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος είναι ο Κιελίνι. Οσο για τον Κουαδράδο, δεν αποκλείει τον Πιάνιτς. Θα δούμε, δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Το αν θα παίξουν μαζί οι Ντιμπάλα-Πιάνιτς εξαρτάται από το αν θα παίξουμε με τρεις ή με τέσσερις πίσω».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αφήνει εκτός 11άδας τον Μάντζουκιτς: «Είναι δύσκολο. Οπως είναι δύσκολο να αφήνω εκτός κι άλλους παίκτες. Ο Μάριο έχει μια καριέρα που μιλάει για αυτόν. Είναι νικητής».


Για το γεγονός ότι Ντιμπάλα-Μάντζουκιτς έχουν άψογη συνεργασία: «Και Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν θα έχουν άψογη συνεργασία όσο περνάει ο καιρός, απλά δεν έχουν παίξει πολύ μαζί. Στην αρχή της σεζόν έπρεπε να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση του ο Γκονσάλο και έπαιζαν Ντιμπάλα-Μάντζουκιτς, μετά τραυματίστηκε ο Πάουλο και έπαιζαν Ιγκουαΐν-Μάντζουκιτς. Δεν έχει καταστεί εφικτό να παίξουν πολλές φορές μαζί Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν».

Για το αν δημιουργεί πρόβλημα η αναμονή για την απόφαση του Εβρά: «Ο Πατρίς είναι επαγγελματίας και άντρας. Μιλήσαμε, έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας. Σκέφτεται τι να κάνει και εμείς περιμένουμε, προσωπικά δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα αυτή η κατάσταση».

Για τα προσεχή ματς: «Εχουμε την Φιορεντίνα, μετά την Λάτσιο, τον προημιτελικό κυπέλλου με την Μίλαν, την Σασουόλο εκτός και την Ιντερ. Αν κλείσουμε αυτό τον μήνα με μια καλή διαφορά στη βαθμολογία, δεν λέω ότι θα καθαρίσουμε το πρωτάθλημα αλλά θα έχουμε αυξήσει τις πιθανότητες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου