22 Ιαν 2017

Αλέγκρι: Ολοι μπορείτε να κάνετε τον προπονητή στη θεωρία αλλά μετά... Εγώ δεν είμαι της θεωρίας, έχω ιδέες... ελαφρόμυαλες

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αιφνιδιάστηκαν από το 4-2-3-1 του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος χρησιμοποίησε από την αρχή και τους τρεις επιθετικούς.

Ο Αλέγκρι επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Ιγκουαΐν στην κορυφή και τους Μάντζουκιτς-Ντιμπάλα-Κουαδράδο πίσω του, πιάνοντας στον ύπνο τους πάντες.

Οχι μόνο τον Σιμόνε Ιντσάγκι αλλά και τους δημοσιογράφους του Sky Italia, οι οποίοι επέμειναν σε αυτό στις ερωτήσεις τους μετά το τέλος του ματς.

- Αιφνιδιάσατε τους πάντες με αυτή την επιθετική γραμμή. Μια Γιούβε θεαματική και ισορροπημένη, ποτέ δεν κινδύνεψε. Οταν παίζετε ως ομάδα, ο αριθμός των επιθετικών δεν έχει τόση σημασία...
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ηταν οργανωμένοι αμυντικά και μπροστά χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Θα δουλέψουμε σε αυτό. Οι παίκτες μου ήταν πολύ καλοί και εκμεταλλεύτηκαν όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Ερχόμασταν από ένα ματς που παίξαμε άσχημα, σήμερα κινδυνέψαμε ελάχιστα με πέντε επιθετικούς».

- Επέλεξες αυτό το σύστημα λόγω της απουσίας του Μαρκίζιο ή είναι δοκιμή για το Champions League;
«Υπάρχει ένα ματς που χωρίζει την σεζόν στα δύο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά από μία προπόνηση, κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξουμε. Είχα κάποιες αμφιβολίες αλλά και χθες, στη συνέντευξη Τύπου, είπα ότι υπάρχει και μια τρίτη λύση. Και δεν σκεφτήκατε καν ότι η τρίτη λύση μπορούσε να είναι το σύστημα που είδατε σήμερα».


- Σε ένα Ιντερ-Κάλιαρι 1-1 το 2009, ο Μουρίνιο έβαζε συνεχώς επιθετικούς στις αλλαγές και εσείς απαντούσατε κάνοντας το ίδιο πράγμα. Σκέφτηκες ότι θα μπορούσε να σε μιμηθεί σήμερα ο Σιμόνε Ιντσάγκι;
«Οχι, γιατί εκείνη την ημέρα ο Μουρίνιο ήταν χωρίς κέντρο, έπρεπε να μεταφέρει πίεση σε εμάς και το έκανε βάζοντας επιθετικούς. Σήμερα ο Μάντζουκιτς... ξανάνιωσε, όταν έπαιζε στα άκρα της επίθεσης σαν πιτσιρικάς. Εκανε καλό ματς τεχνικά αλλά και στη βοήθεια προς τους άλλους. Και ο Μάριο είναι από αυτούς που τελειώνουν τον αγώνα και δεν αισθάνονται κουρασμένοι».

- Οι κάρτες και οι τραυματισμοί μπορούν να είναι «τύχη» για να βρίσκετε λύσεις όπως αυτή σήμερα;
«Οχι, κανείς δεν πρέπει να χαλαρώνει. Ολοι μπορείτε να κάνετε τον προπονητή στη θεωρία αλλά μετά... Εγώ δεν είμαι της θεωρίας, έχω ιδέες... ελαφρόμυαλες αλλά ζω τις στιγμές. Υπάρχει η στιγμή για τους τέσσερις χαφ και αυτή για τους πέντε επιθετικούς. Απλό...».

- Μπορεί αυτό το σύστημα να γίνει μόνιμο;
«Είναι μία από τις λύσεις. Σίγουρα αυτό το σύστημα έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν όλοι. Είπα στους παίκτες μου να κάνουν ένα σπουδαίο ματς ως ομάδα, στη Ευρώπη πρέπει να κάνουμε σπουδαία ματς. Σήμερα κάναμε κάποια τεχνικά λάθη, πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, στο παιχνίδι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου