21 Ιαν 2017

Αλέγκρι: Ισως γίνω πιο συμπαθητικός όταν φύγω

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε διάθεση να πει πολλά στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Λάτσιο, τονίζοντας κάποια στιγμή ότι «έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό της κριτικής».

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι...

Για τον Μαρκίζιο: «Ο Μαρκίζιο δεν είναι στην αποστολή λόγω κάποιων μικρών ενοχλήσεων, δεν είναι τίποτα ανησυχητικό, την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμος».

Για το γεγονός ότι συμπληρώνει 300 ματς στη Serie A ως προπονητής: «Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος, ελπίζω να κάνω άλλες τόσες αό εδώ και πέρα. Θέλω, κάπου εδώ, να πω κάτι για την τραγωδία στην Πεσκάρα. Οι διασώστες, όπως μαθαίνουμε, σώζουν αρκετούς και θέλω να πω ότι νιώθω κοντά σε όλους τους, συμμερίζομαι τον πόνο τους».

Για το πώς θα παίξει η Γιούβε αύριο: «Αύριο θα παίξουμε με άμυνα τεσσάρων. Ο Ντάνι Αλβες είναι στην αποστολή, δεν έχει φυσικά 90λεπτο στα πόδια του αλλά με δεδομένη την απουσία του Αλεξ Σάντρο μπορεί να παίξει ένα 30λεπτο. Θα παίξουν οι Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ και Ασαμόα πίσω. Το δίλημμα μου είναι αν θα παίξουμε με τρεις στο κέντρο και τρεις μπροστά, αν θα είναι ο Πιάνιτς στην τριάδα του κέντρου ή μπροστά (δηλαδή 4-3-1-2). Ο Ερνάνες μπορεί να παίξει μπροστά από την άμυνα ενώ ο Λεμινά θα κάνει εξετάσεις λόγω του τραυματισμού του στο Κόπα Αφρικα».

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Πάντα σας έλεγα ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και το λέω και τώρα. Είμαστε μια ομάδα που έχει κατακτήσει πέντε σερί πρωταθλήματα, έχει παίξει οκτώ τελικούς αυτά τα χρόνια (Champions League, κύπελλο, Σούπερ Καπ)... Είναι δύσκολο για μια ομάδα να ξανανικήσει όταν έχει τέτοιους αριθμούς. Οποιος πίστευε ότι το πρωτάθλημα θα τελείωνε νωρίς, έκανε σοβαρό λάθος. Για να κλείσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να κάνουμε μόνο νίκες αλλά, όπως ξέρετε όλοι φαντάζομαι, κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει από τον Ιανουάριο. Είναι αδύνατο να σκεφτεί κάποιος ότι τον Ιανουάριο η Γιουβέντους θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.


Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι το να νικήσουμε είναι εύκολο, όταν νικάς δεν είναι ποτέ εύκολο και γι' αυτό είναι όμορφο. Η Γιούβε δεν πρέπει να νικάει πάντα με 3-0, η Γιούβε πρέπει να νικάει. Χρειάζεται ισορροπία γιατί υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα πάνε καλά, κάποιες άλλες όχι. Εχουμε ένα ματς λιγότερο, είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Η δύναμη μας πρέπει να είναι η ισορροπία, να διαχειριζόμαστε τα πάντα με ισορροπία. Αν χάνουμε τέσσερα ματς, εγώ σας απαντάω ότι έχουμε νικήσει 15... Είμαστε "εντός γραμμής", όπως πάει το πρωτάθλημα.

Σίγουρα, πάντως, έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα: Αυτό της κριτικής. Οποιος πίστευε ότι η Γιουβέντους σε 19 αγώνες θα είχε 57 βαθμούς, να πάει σε ένα γιατρό για να γίνει καλά. Στο Champions League έχουμε μόνο ένα στόχο: Να πάμε στο Κάρντιφ. Σίγουρα, πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοση μας, έχουμε ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός δράσης για δύο μήνες. Κανείς δεν πρέπει να επηρεάσει την ηρεμία μας, με τον στόχο να φτάσουμε με σπουδαίο επαγγελματισμό ως το τέλος της σεζόν».

Για τις τέσσερις ήττες εκτός έδρας: «Εκτός έδρας υποφέρουμε περισσότερο φέτος. Υπάρχουν χρονιές στις οποίες κάνεις 15 νίκες σε 19 εκτός έδρας παιχνίδια, υπάρχουν άλλες που έχεις διαφορετικά αποτελέσματα αλλά τους ίδιους βαθμούς... Οι ήττες είναι διαφορετική η μία από την άλλη. Με την Μίλαν είχαμε τον έλεγχο και χάσαμε από ένα "επεισόδιο", με την Ιντερ χάσαμε μόνοι μας, το μόνο ματς στο οποίο κάναμε εντελώς λάθος τα πάντα ήταν αυτό της Γένοβας».

Για το επεισόδιο με τον 4ο διαιτητή στη Φλωρεντία: «Ο 4ος διαιτητής στη Φλωρεντία... με μάρκαρε. Δεν έχω κανένα θέμα όμως, δεν μου φταίει αυτό. Σε εννιά χρόνια στη Serie A δεν έχω πει ποτέ κάτι εναντίον των διαιτητών γιατί ξέρω ότι η δουλειά τους είναι δύσκολη. Μπορεί να κάνουν λάθος ή να σφυρίξουν καλά, όλα δεκτά. Ο 4ος διαιτητής στη Φλωρεντία, όμως, με μάρκαρε μπροστά από τον πάγκο».

Για το αν υπάρχει κριτική από τους τιφόζι: «Οχι, γιατί τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους. Το να νικάς δεν είναι ρουτίνα, είναι κάτι όμορφο γιατί για να νικήσεις πρέπει να κουραστείς και είναι φυσιολογικό να είναι όλο και πιο δύσκολο το να ξανανικήσεις. Οι τιφόζι πάντα ήταν δίπλα μας και τους χρειαζόμαστε και τώρα. Πρέπει όλοι μας να έχουμε ισορροπία. Δεν είμαστε 8οι, όπως πέρυσι, ή εκτός Champions League. Κριτική υπάρχει πάντα, υπήρχε και στη Μίλαν όταν ήμουν στην 1η θέση, αλλά δεν με αγγίζει, δεν με επηρεάζει. Ισως γίνω πιο συμπαθητικός όταν φύγω. Δουλεύω για να φτάσουμε σε αποτελέσματα και ως τώρα τα έχουμε. Θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, όπως είμαστε τώρα, τον Μάρτιο. Θα είναι μια συναρπαστική μάχη ως το τέλος του πρωταθλήματος».

Για τον Εβρά: «Είναι ήρεμος, είναι στην έξοδο, προπονείται και προσπαθεί να βρει μια λύση».

Για την Λάτσιο: «Συγχαρητήρια στον Ιντσάγκι, κάνει πολύ καλή δουλειά, η Λάτσιο έχει ποιότητα και οργάνωση. Θα είναι μια ισορροπημένη αναμέτρηση, θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου