26 Φεβ 2017

Αλέγκρι: Εγώ και ο Λεονάρντο καταφέραμε να ταρακουνήσουμε όσο έπρεπε την ομάδα

Ικανοποιημένος από τη νίκη επί της Εμπολι, που φέρνει τη Γιουβέντους πιο κοντά στο 6ο σερί πρωτάθλημα, ήταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής στις δηλώσεις του...

Για το ματς: «Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι γιατί είμαστε σε μια περίοδο με συνεχόμενους αγώνες και προερχόμασταν από εκτός έδρας ματς στο Champions League. Οι παίκτες μου, πάντως, έκαναν αυτό που έπρεπε. Η Εμπολι μπορεί να είναι χαμηλά στη βαθμολογία αλλά είναι από τις ομάδες που παίζουν πάρα πολύ με συνεχόμενες πάσες και αυτό, από ένα σημείο κι έπειτα, μπορεί να σε εκνευρίσει. Ανεβάσαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε περισσότερα. Μας πειράζει που δεχθήκαμε εκείνο το γκολ από την Παλέρμο στο 93' γιατί τώρα θα είχαμε επτά σερί αγώνες χωρίς να έχουμε φάει γκολ».

Για το αν έχει κριθεί το πρωτάθλημα: «Η Νάπολι παρά την ήττα της μπορεί να παραμείνει στη μάχη αλλά το θέμα, όπως έχω ξαναπεί, είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους δικούς μας αγώνες και να καταλάβουμε ότι όλα κρίνονται από εμάς».

Για τον ημιτελικό της Τρίτης με τη Νάπολι: «Θα είναι πολύ δύσκολο ματς και θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην 11άδα για να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Μάντζουκιτς σου εγγυάται δύναμη και τεχνική, ο Ντιμπάλα είχε παίξει πολλά σερί παιχνίδια και προτίμησα να τον ξεκουράσω απόψε και να προσθέσω περισσότερη δύναμη με τον Στουράρο».


Για τον Μπονούτσι: «Υπάρχουν μερικά πράγματα που ένας προπονητής πρέπει να αφήσει να περάσουν και κάποια άλλα στα οποία πρέπει να επιμείνει. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρήσεις καθαρό μυαλό και να κάνεις τις σωστές επιλογές την σωστή στιγμή. Αν αφήσεις τα συναισθήματα σου να σε καταβάλουν, θα οδηγηθείς σε λάθη. Ο Μπονούτσι επέστρεψε καλά, έκανε καλή εμφάνιση και το θέμα έχει λήξει. Υπάρχουν και τέτοιες στιγμές κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση είδε όλος ο κόσμος τι έγινε μεταξύ μας και ίσως να ήταν διαφορετικά αν αυτό γινόταν στα αποδυτήρια. Εχουμε ένα γκρουπ με σπουδαίους επαγγελματίες και πάνω από όλα σπουδαίους ανθρώπους. Οπως και να έχει, καταφέραμε ο Λεονάρντο και εγώ να... ταρακουνήσουμε όσο έπρεπε την ομάδα ώστε να είναι απολύτως συγκεντρωμένη με την Πόρτο. Εχω πέντε δυνατούς στόπερ στη διάθεση μου και μπορώ να τους ξεκουράσω όποτε χρειαστεί».

Για το Ιντερ-Ρόμα και αν θα το δει: «Φυσικά θα το δω. Εχουμε να παίξουμε με τη Ρόμα στη συνέχεια της σεζόν άλλωστε, οπότε θα είναι καλό να την βλέπουμε συνεχώς. Θα είναι ωραίο αν δεν νικήσει η Ρόμα αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε εμείς απόψε. Η μοίρα μας εξαρτάται από εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου