1 Μαΐ 2017

Ο Μπουφόν εξηγεί γιατί κάνει σπάνια παρέα με τους συμπαίκτες του: Εχω τη ζωή μου, τα θέματα μου…

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA και αποθέωσε τους συμπαίκτες του και ειδικά τους αμυντικούς, αναφερόμενος στο απίστευτο δέσιμο που έχουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός της Γιουβέντους.

- Μόνο δύο γκολ δεχθήκατε ως τώρα...
«Θα μπορούσαμε να μην τα έχουμε δεχθεί ούτε αυτά. Πρέπει πάντα να στοχεύεις στη βελτίωση. Το γεγονός ότι έχουμε δεχθεί μόνο δύο γκολ είναι αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής δουλειάς από την ομάδα. Αποτέλεσμα μιας σπουδαίας αμυντικής ικανότητας, η οποία εκπροσωπείται αρχικά από την αμυντική γραμμή αλλά και από την σπουδαία δουλειά, έπειτα, των χαφ και των επιθετικών. Οταν μια ομάδα είναι τόσο ισορροπημένη και δέχεται λίγα γκολ, τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους».

- Οι πανηγυρισμοί σου με τους συμπαίκτες σου μετά από αποκρούσεις ή καλές αμυντικές αντιδράσεις... Η τέχνη της άμυνας είναι υποτιμημένη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;
«Πιστεύω ότι η τέχνη της άμυνας είναι υποτιμημένη όταν δεν έχεις σπουδαίους αμυντικούς. Για παράδειγμα τόσο στο πρώτο ματς όσο και στη ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα η Γιούβε δεν έπαιξε ποτέ κατενάτσιο. Εκανε το παιχνίδι της, τόσο όταν έπρεπε να επιτεθεί όσο και όταν έπρεπε να αμυνθεί. Και όταν αμυνθήκαμε φάνηκε προς τα έξω η αξία του κάθε παίκτη ξεχωριστά αλλά και η ομοιογένεια της αμυντικής γραμμής, το δέσιμο μας».

- Η σημασία αυτού του δεσίματος...
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, εκτιμάμε ο ένας τον άλλο για πολλά χρόνια, ειρωνευόμαστε ο ένας τον άλλο για χρόνια. Κι αυτό είναι ωραίο. Οταν μπαίνω στα αποδυτήρια και βλέπω κουρασμένο τον Μπαρτσάλι, τον πλησιάζω και του λέω: "Εχεις τελειώσει Αντρέα, είναι καιρός να αποσυρθείς". Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να παραμένουμε ζωντανοί, να δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλο και μπορείς να το κάνεις μόνο όταν υπάρχει μια σχέση ισότητας, εμπιστοσύνης και μεγάλου σεβασμού».


- Φιλία και εκτός γηπέδου;
«Προσωπικά εκτός γηπέδου, ειλικρινά, πάντα έκανα λίγη παρέα με τους συμπαίκτες μου. Εχω τη ζωή μου, τις γνωριμίες μου, τα θέματα μου. Πάντα με ενδιέφερε το ποδόσφαιρο, το γήπεδο, να δημιουργείς φιλίες, δεσμούς. Το ομαδικό παιχνίδι είναι ωραίο όταν καταφέρνεις υποφέροντας να τους βάλεις όλους στο νόημα, να έχουν όλη συμμετοχή στην επίτευξη ενός στόχου. Σε ό,τι αφορά την παρέα εκτός γηπέδου, κάθε τόσο είναι ωραίο να βγαίνω με κάποιους συμπαίκτες μου ή να βγαίνουμε όλοι μαζί αλλά δεν είναι και κάτι αναντικατάστατο. Μερικοί άνθρωποι άλλωστε, ακόμη και με ένα βλέμμα, με μια λέξη, σου μεταδίδουν εμπιστοσύνη, φιλία, αγάπη. Χωρίς να χρειάζεται αυτό να το δείχνουμε πάντα και εκτός γηπέδου».

- Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι. Τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο σπέσιαλ;
«Ο καθένας τους έχει χαρακτηριστικά που λείπουν στους άλλους δύο και έτσι δένουν και οι τρεις με τέλειο τρόπο. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει ζήλεια ανάμεσα μας. Υπάρχει πάντα η πεποίθηση ότι με το να "σπρώχνει" ο ένας τον άλλο προς τη βελτίωση, μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στην ομάδα. Ετσι, έχει πραγματικά δημιουργηθεί ένας πολύ καλός ψυχολογικός μηχανισμός μεταξύ μας. Πέρα από αυτούς, όμως, η Γιουβέντους έχει και τον Ρουγκάνι, ο οποίος θα είναι ο επόμενος κεντρικός αμυντικός της εθνικής Ιταλίας, έχει και τον Μπενάτια, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε σημαντικές ομάδες. Η άμυνας μας, δηλαδή, ενισχύθηκε κι άλλο. Δυσκολεύομαι να βρω στην Ευρώπη μια αμυντική γραμμή με πέντε τόσο δυνατούς στόπερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου