26 Ιουν 2017

Ο αντίπαλος που έχει θρέψει η ίδια η Γιουβέντους και τρώει εκ των έσω την ομάδα

Ακόμη ένα μεταγραφικό παζάρι ετοιμάζεται να ζεσταθεί και ακούμε ένα σωρό ονόματα για παίκτες που θα έρθουν. Αλλά και ποιοι θα φύγουν.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τα ιταλικά ΜΜΕ αλλά και τα διεθνή μέσα γράφουν καθημερινά για ποδοσφαιριστές που φτιάχνουν βαλίτσες για άλλες πολιτείες. Θυμάμαι στα γρήγορα: Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Λιχτστάινερ, Ντάνι Αλβες, Λεμινά, Ασαμόα, Νέτο. Σίγουρα όλο και κάποιο επιπλέον όνομα θα έχω ξεχάσει.

Ποιοι φταίνε γι’ αυτό; «Οι δημοσιογράφοι που θέλουν να πουλήσουν», είναι η πιο εύκολη και επιφανειακή ανάλυση των πραγμάτων. Φυσικά και ο καθένας επιδιώκει να πουλήσει το προϊόν του αλλά στην προκειμένη περίπτωση μήπως δε φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι;

Μήπως τη μεγαλύτερη ευθύνη για το μεταγραφικό «δώσε», το «πάρε» είναι διαφορετικό στην προκειμένη περίπτωση, την έχει η Κυρία; Και εξηγούμε αμέσως.

Πριν δυο χρόνια έφυγε ο Βιντάλ. Καλή ή κακή επιλογή, σωστή ή λάθος, μας έλειψε ή όχι, έφυγε. Μαζί του έφυγε (νωρίτερα) οΤέβες αλλά και ο Πίρλο. Πέρσι έφυγε ο Πογκμπά αλλά και ο Μοράτα. Πέντε παίκτες που δεν είναι στη λογική Πέπε, Στουράρο, Παντοΐν, Λεμινά.


Ηταν πέντε παίκτες που υπολόγιζε η Γιουβέντους. Ο ένας έφυγε γιατί ήθελε να πάρει το Champions League (άσχετα αν δεν το πήρε), ο άλλος γιατί ήταν πιστός στην ομάδα της καρδιάς του (την οποία και πούλησε για τα χρήματα της Κίνας), ο άλλος γιατί έκανε τον κύκλο του στην Ιταλία και πήγε στην Αμερική, ο άλλος γιατί… επέστρεψε εκεί που ανήκει και ο άλλος γιατί δεν μπορούσε να πει όχι σε μια τέτοια πρόταση.

Ο καθένας έχει τη δική του δικαιολογία, καλή ή κακή. Δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν όμως οι παίκτες, μας ενδιαφέρει η ομάδα. Και η ομάδα, στην πράξη και όχι στα λόγια, αφήνει με ευκολία να τις φεύγουν παίκτες.

Θέλετε επειδή ζήτησαν να φύγουν; Θέλετε επειδή ζήτησαν να επιστρέψουν στον τόπο τους; Θέλετε επειδή είναι πολλά τα λεφτά; Πάντα θα υπάρχει ένας λόγος που θα ωθήσει τη διοίκηση να αφήσει να χαθεί κάποιος παίκτης της.


Και δεν είναι πάντα θέμα χρημάτων. Ο Βιντάλ έφυγε με λιγότερα απ’ όσα μπορούσε να πάρει η Γιούβε. Ο Πίρλο και ο Τέβες τιμητικά. Ο Πογκμπά έφερε ένα γερό πακέτο. Καλά χρήματα ήταν αυτά του Μοράτα.

Κοινό σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η διάθεση της Γιουβέντους να δώσει πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές τους. Ετσι, για τρίτο σερί καλοκαίρι διατηρείται η αίσθηση πως οι μπιανκονέρι θα αποχωρισθούν κάποιον «δυνατό» παίκτη τους. Και αυτό δεν είναι θέμα δημοσιογράφων. Είναι πρώτα θέμα της ομάδας.

Αυτός είναι ένας «αντίπαλος» που τρώει εκ των έσω την ομάδα. Μόνο εγώ έχω την αίσθηση πως στη Γιούβε όποιος θέλει να φύγει, φεύγει και όποιος θέλει ν’ αγοραστεί, πωλείται;


14 σχόλια:

  1. Η Γιουβέντους είναι ομάδα που πουλάει.Το "δεν είμαστε ομάδα που πουλάει" ειναι παραμύθια του Μαρότα.Θέλανε να πουλήσουν και τον Βιντάλ και τον Πογκμπά,για τους άλλους τρεις ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις.Γι'αυτο και φέτος το καλοκαίρι θα πουλησουμε ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορεί να πουλήσει και πάλι. Φυσικά είναι ομάδα που πουλάει. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Αυτό είναι άρθρο..!!! Συμφωνώ απόλυτα!! ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΓΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΛΛΟΣ.. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Forza Juve Chris il Capo. Εδώ είμαστε να συμφωνούμε, να διαφωνούμε και να παθιαζόμαστε για την ομάδα. Forza Juve!

      Διαγραφή
  3. Για όλα τα καλά αλλά κυρίως για όλα τα κακά, δεν φταίει ούτε ο Αλέγκρι, ούτε ο Μπονούτσι, ούτε τα ball boys. Φταίει η «Τριανδρία» (κρίμα το όνομα).

    Εάν υπάρχει κάποιος που ακόμα πιστεύει ότι ο Μαρότα, ο Παράτιτσι και - κυρίως το πρώτο βιολί - ο Ανιέλι, μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να προσθέσουν ένα πρωτάθλημα παραπάνω, ε τότε τι να πω...

    Οι κύριοι αυτοί είναι καλοί μάνατζερ αλλά δεν έχουν ΟΡΑΜΑ.
    Είναι δηλαδή καλοί για να διοικούν μία ομάδα όπως όλες οι άλλες αλλά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΛΑΜΠ που λέγεται Γιουβέντους.

    Εάν δεν γίνουν ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ αλλαγές αυτό το καλοκαίρι (διώξιμο κλικαδόρων και κυρίως αλλαγή μάνατζμεντ) και μείνουμε στο «έφυγε ένα μπακ, φέρε έναν χαφ», δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.

    _Γιούγκερμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούγκερμαν ευχαριστούμε για το σχόλιο και το διαβάσαμε με προσοχή. Αν και το άρθρο μας ήταν φανερά εναντίον της πολιτικής που έχει επιλέξει η διοίκηση διαφωνούμε για το όραμα που λες.

      Ξεκαθαρίζουμε πως η Γιούβε πρέπει να είναι στα χέρια των Ανιέλι και ο Αντρέα την πάει περίφημα. Εχει βγάλει ένα πλάνο όπου το Champions League δεν είναι το ζητούμενο. Ο,τι έχει θέσει, το έχει πετύχει. Οταν το βάλει πρώτη προτεραιότητα, θα το πετύχει και αυτό.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με κάθε λέξη του άρθρου.
    Για τις προηγούμενες αποχωρήσεις, ένσταση έχω μόνο για το χρηματικό ποσο που εισπραξαμε για τον Βινταλ από την Μπαγερν.Δεν γίνεται να πουλάς τον καλύτερο χαφ την δεδομένη στιγμή για 37 εκ ευρώ.
    Τώρα όσον αφορά τις τωρινή υποψήφιες αποχωρήσεις θα επικεντρωθω σε αυτήν του Σαντρο. Ναι μεν τα λεφτά που μας δίνει η Τσελσι είναι εξωπραγματικα, αλλά ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα στο να αντικαθιστει παίχτες κλειδιά για την ομάδα είναι επιεικώς απαράδεκτος. Βάσει αυτού είμαι απαισιόδοξος για ποιοτική αντικατασταση γιατί αυτά λεφτά θα χρησιμοποιηθούν για μπαλωματα και στην λογική ποσότητα αντί ποιότητας...
    Η δουλειά που γινεται στο να προσελκυουμε ελευθερους ποιοτικους παιχτες είναι υψηλού επιπέδου και το ίδιο πρέπει να γίνει και στις στοχευμενες μεταγραφές που θα κάνουν για να εκτοξευσουν την ομάδα.
    Κάτι τελευταίο,με ενοχλεί αφάνταστα η λογική η Γιουβέντους δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι. Θέλει να φυγει ο Σαντρο , αλλά ο Αλεγκρι τον υπολογίζει για τα πλάνα του, αυτομάτως δεν υπάρχει πώληση...
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε γι' αυτό έχεις ένσταση αφού το άρθρο αναφέρει: Ο Βιντάλ έφυγε με λιγότερα απ’ όσα μπορούσε να πάρει η Γιούβε.

      Συμφωνούμε σε όλα. Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Μα η ένσταση μου δεν ήταν για κάτι που δεν κατάλαβα από το άρθρο, αλλά για την ανικανότητα της διοίκησης να πουλήσει το καλύτερο χαφ στον κόσμο εκείνη την εποχή με τουλάχιστον διπλάσιο ποσό. Συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε αυτό που έγραψα
      Forza Juve...!!!

      Διαγραφή
  5. Σε τέτοιους δημοσιογράφους που τολμούν και γράφουν τέτοια άρθρα, τους αξίζουν χίλια συγχαρητήρια.., γιατί έχουν τ` αρχ...α να λένε τη γνώμη τους , χωρίς να κάνουν τα δεκανίκια της διοίκησης, να υποκλίνονται σ΄ε όλες τις αποφάσεις για να έχουν ``ευνοική μεταχείρηση``, ούτε ακόμα να θέλουν να ``κρατήσουν ισορροπίες``, για να μη φανεί ότι κάνουν κακό στην ομάδα.. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ένα άρθρο που λέει τα πράγματα όπως είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πάμε πουθενά ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή