17 Ιουν 2017

Πριν ένα-δυο χρόνια δε θα ήθελα τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, τώρα δε αρκούν τα «καλά» και «δικά μας παιδιά»

Δεν είμαι από αυτούς που συμπαθούν ή θαυμάζουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είμαι απ’ αυτούς τον αναγνωρίζουν και τον σέβονται ως αντίπαλο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε για τη -φημολογούμενη- απόφασή του να φύγει από τη Ρεάλ. Αιτία ένα οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Δεν ξέρουμε αν θα φύγει, αλλά δεχόμαστε πως υπάρχει αυτή η πρόθεση.

Μην ξεχνάμε πως στον τελικό με τη Γιουβέντους οι οπαδοί της ομάδας του τον γιούχαραν. Όπως και να ’χει, θεωρώ πως είναι δύσκολο να φύγει από τη Μαδρίτη. Αν έφευγε όμως, θα έκανε ποτέ η Γιουβέντους κίνηση να τον αποκτήσει; Επίσης θεωρώ πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο.

Τα 200 εκατ. ευρώ -και βάλε- που γράφτηκαν ακούγονται ένα μακρινό ποσό για τους Τορινέζους. Σε αυτό, που είναι το σημαντικότερο, θα προστεθεί η άποψη πως θα χαλάσει η ισορροπία στ’ αποδυτήρια και πως θα έρθει ένας ποδοσφαιριστής που δεν ταιριάζει στο DNA της Γιούβε.

Θα έρθει όμως και ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορέσει να σου δώσει το Champions League. Πριν 1-2 χρόνια, σε μια αντίστοιχη περίπτωση, είναι πιθανό ν’ αρθρογραφούσα γιατί δε θα ήθελα τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ομάδα μου.


Σήμερα, μετά τα όσα συνέβησαν και στον τελικό του Κάρντιφ -και το 7-2 σε δύο χαμένους τελικούς-, θα επιλέξω, αν δινόταν η ευκαιρία, να έχω το «κακό παιδί», «κομπλεξικό» και «αχώνευτο» Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως έχουμε δει, εκ του αποτελέσματος πλέον, τα «καλά» ή «δικά μας παιδιά» και τα «ταλέντα» δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το κύπελλο πρωταθλητριών.

Και στο κάτω-κάτω, ούτε τον Μπενάτια -που αγοράσαμε πριν λίγες ημέρες- συμπαθώ ιδιαίτερα. Ούτε τον Στουράρο ή τον Κεντίρα. Προσωπικές επιλογές είναι αυτές. Όταν όμως φορούν τη φανέλα της Γιούβε θέλω να κερδίζουν τους πάντες.

Ε, έτσι θα γινόταν και με τον -αντιπαθητικό- Κριστιάνο Ρονάλντο. Με τη μόνη διαφορά πως αυτός θα μπορούσε να με οδηγήσει εκεί που δεν έχουν καταφέρει όλοι οι άλλοι. Πράγματι, πριν 1-2 χρόνια δε θα τον ήθελα στην ομάδα. Τώρα όμως θέλω παίκτες που θα πάρουν τους υπόλοιπους να τους οδηγήσουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.


2 σχόλια:

  1. Εγώ από την άλλη θα πω ότι στο σύστημα που παίζει ο Αλέγκρι, μια χαρά χωράει ο Ρονάλντο έξω δεξιά, εκεί που παίζει τελευταία ο Dani Alves(ο οποίος είναι και υπ' ατμόν απ' την ώρα που είπε τη μεγάλη "συμβουλή" προς τον Ντυμπαλά). Σε κάθε περίπτωση και να πωλείται ο Κριστιάνο.. 200 μύρια για παίχτη που είναι 32, λίγο δύσκολο να τα δώσεις, ακόμα και να τα έχεις, ακόμα κι αν είναι ο Κριστιάνο. Ωστόσο, να σημειώσω ότι πολλοί πήγαν με τέτοιες κινήσεις να σηκώσουν κούπα και στο τέλος δεν πήραν έως και τίποτα. Ίσα ίσα που αυτή η φούρια "τώρα θα το σηκώσουμε που έχουμε και τον παιχταρά ή τον προπονηταρά" πολλές φορές οδήγησε σε φοβερές αποτυχίες (βλέπε Τσέλσι, Ρεάλ 2003 - 2011). Εν τέλει, η Γιούβε έχει ομαδάρα μπετόν-αρμέ, το κάτι παραπάνω που της λείπε είναι μάλλον στο κέντρο, όπου το τρίο Κεντίρα-Πιάνιτς-Ντυμπαλά δε φάνηκε να έχει αυτό το κάτι ώστε να πάρουμε τον τελικό! Καλύτερα (για μένα) ένας Ινιέστα (για παράδειγμα) στη θέση του Κεντίρα, παρά ό,τι άλλο. Και σου μένουν και αρκετά χρήματα για 1 εντεκαδάτο-world-class εξτρέμ (αν δε σου φτάνουν όσοι έχεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με το σκεπτικο του αρθρου. Η ομαδα θελει παιχτες που να την οδηγησουν στο τελικο σκαλοπατι. Για μενα 3 παιχτες. (π.χ. ΡΟΜΠΕΝ, ΡΙΜΠΕΡΙ,ΙΝΙΕΣΤΑ,ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΣΕΡΑΝΟ,πιο ετοιμους καθως και καποιον απο ΒΕΡΑΤΙ,ΜΑΤΟΥΙΝΤΙ,ΝΤ.ΚΟΣΤΑ)
    Ετσι θα εχουμε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ πιθανοτητες για το CH. LEAGUE

    ΑπάντησηΔιαγραφή