17 Ιουλ 2017

Πώς η μεταγραφή του Μπονούτσι έριξε… χρυσόσκονη και στις άλλες μεταγραφές της Μίλαν

Η μεταγραφή του Λεονάρντο Μπονούτσι είναι ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα για τον ρόλο που παίζει η επικοινωνιακή πολιτική στο ποδόσφαιρο.

Αρθρογραφία | Serie A

Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου ο Μπονούτσι; Είναι. Είναι τεράστια επιτυχία για την Μίλαν η απόκτηση του; Είναι. Είναι μια μεταγραφή που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα; Οχι, δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο επειδή δεν μπορεί, εξ ορισμού, ένας αμυντικός να φέρει τα πάνω-κάτω, αλλά κι επειδή η μεταγραφή αυτού του αμυντικού έχει ρίξει... χρυσόσκονη και στις άλλες μεταγραφές της Μίλαν.

Οι ροσονέρι έχουν ρίξει πολλά λεφτά και έχουν πάρει καλούς παίκτες. Σίγουρα καλύτερους από αυτούς που είχαν. Αρα, με βάση την λογική, θα είναι και σίγουρα καλύτερη ομάδα φέτος. Οχι τόσο ώστε να φτάνει για να ανησυχήσει η Γιουβέντους όμως. Μια ματιά στα ρόστερ των δύο ομάδων, αρκεί για να καταλάβει ο καθένας ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Συν τον χρόνο που θα χρειαστούν οι Μιλανέζοι για να δέσουν, συν την εμπειρία των παικτών των δύο ομάδων.


Η Μίλαν, το ξαναλέμε, πήρε καλούς παίκτες αλλά όχι τόσο καλούς όσο παρουσιάζονται. Εχει πάρει παίκτες στοιχήματα, παίκτες με ταλέντο αλλά απειρία, παίκτες που δεν το έχουν πολύ με τον πρωταθλητισμό. Ο Ροντρίγκες έπαιζε στην Βόλφσμπουργκ που σώθηκε στα μπαράζ παραμονής, οι Κεσί-Κόντι ήταν στην Αταλάντα, ο Σίλβα δεν πήρε πρωτάθλημα με την Πόρτο φέτος, ο Μπίλια στην Λάτσιο ήταν ικανοποιημένος με την 4η-5η θέση, η Λεβερκούζεν του Τσαλχάνογλου πήγε χάλια.

Το να είναι ενθουσιασμένοι στη Μίλαν είναι δικαίωμα τους. Το να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, επίσης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι και η πραγματικότητα. Και αυτό θα αποδειχθεί στη σεζόν που έχουμε μπροστά μας και με την μεταγραφική περίοδο να μην έχει τελειώσει ακόμη.


2 σχόλια:

  1. Η Μίλαν πρώτα πρέπει να περάσει την Ρόμα,Νάπολι και μετά να κοιτάξει την Γιουβέντους.Απο αυτούς που πήρε μόνο ο Μπονούτσι παίζει βασικός σε Γιουβε,Νάπολι.
    Μιχάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Κόντι (επί την ευκαιρία κρίμα που δεν του έγινε πρόταση απ' τη γιουβε...)

      Διαγραφή