17 Σεπ 2017

Μόνος του και όλοι τους και… Σασουόλο-Ντιμπάλα 1-3

Με πρώτο βιολί τον Πάουλο Ντιμπάλα, η Γιουβέντους πέρασε εύκολα και δίκαια από την έδρα της Σασουόλο.

Οι μπιανκονέρι επέστρεψαν στους αγώνες του Καμπιονάτο και μετά την ήττα στη Βαρκελώνη, η αναμέτρηση με τους νεροβέρντι είχε μια άλλη βαρύτητα καθώς όλοι περίμεναν την αντίδραση της Γιούβε ή, πολύ απλά, την περίμεναν στον τοίχο για κριτική.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές με την ενδεκάδα του Champions League.


Ο Μπουφόν ήταν στο τέρμα. Δεξιά και αριστερά στην άμυνα ο Λιχτστάινερ με τον Αλεξ Σάντρο αντίστοιχα. Κιελίνι και Ρουγκάνι ήταν το δίδυμο του κέντρου στα μετόπισθεν. Μπροστά τους στη μεσαία γραμμή ο Πιάνιτς με τον Ματουιντί και η τριάδα Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα βρισκόταν πίσω από τον Ιγκουαΐν.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Πάουλο Ντιμπάλα που σκόραρε για τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος. Ο Αργεντίνος με ένα μακρινό πλασαριστό σουτ έκανε το 0-1 στο 16’ βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Τρία γκολ πέτυχε ο Ντιμπάλα οδηγώντας τη Γιούβε σε ακόμη μία νίκη


Η Γιουβέντους είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Βέβαια, περισσότερο πελάγωνε η γραμμή στα μετόπισθεν και οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, παρά δημιουργούσαν παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο πως η αμυντική γραμμή δεν έχει δέσει (γεγονός που ενισχύεται με τους διαφορετικούς παίκτες που παίζουν σε κάθε ματς, είτε από αναγκαστικές αλλαγές ή από επιλογή προπονητή).


Παρόλα αυτά, όταν χρειάστηκε ο Τζίτζι ήταν εκεί (ειδικά στο τετ α τετ του Φαλτσινέλι στο πρώτο ημίχρονο). Στην επανάληψη, ο Ντιμπάλα έκανε το 0-2 στο 49’. Η Σασουόλο μείωσε δύο λεπτά αργότερα με τον Πολιτάνο αλλά η Γιούβε είχε τον έλεγχο του ματς. Στο 63’ ο Ντιμπάλα πέτυχε το τρίτο γκολ του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έκανε χατ τρικ και κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για τους πρωταθλητές. Τους πρωταθλητές που βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή μετά το 4Χ4.

Αξιοσημείωτο είναι πως Ντάγκλας Κόστα και Μπερναρντέσκι δεν έπαιξαν βασικοί ούτε με τη Σασουόλο (μπήκαν αλλαγή όταν όλα είχαν κριθεί), σε αντίθεση με τον Ματουιντί που παίρνει ευκαιρίες και λόγω των τραυματισμών Μαρκίσιο-Κεντίρα.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ (72’ Μπαρτζάλι), Αλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Ρουγκάνι, Πιάνιτς, Ματουιντί,  Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (85’ Μπερναρντέσκι), Ιγκουαΐν (78’ Ντάγκλας Κόστα).


1 σχόλιο:

  1. Ο μίστερ δεν εμπιστεύεται ακόμη τους νέους και συνεχίζει με την περσινή συνταγή εκτός Ματουιντι (αναγκαστικά) και Ρουγκάνι ή Μπενάτια (πάλι αναγκαστικά).Και καλά κάνει... Απλά από τα μέσα της σεζόν και μετά θα πρέπει να έχουν ενσωματωθεί πλήρως και οι Μπερναρντέσκι και Κόστα διότι η Γιουβε θέλει νέο αίμα αν θέλει να ξαναφτάσει σε τελικό. Δεν μπορεί με τους ίδιους τους περσινούς να κάνει την υπέρβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή