1 Νοε 2017

Οι αντίθετες πορείες και μια μεγάλη αλήθεια για τη συνύπαρξη Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν στη Γιουβέντους

Η Gazzetta dello Sport γράφει για τις αντίθετες πορείες των δύο Αργεντίνων της Γιουβέντους, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Πάουλο Ντιμπάλα, περιμένοντας την περίοδο που θα είναι και οι δύο σε τοπ κατάσταση.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας.

«Από όταν ήρθε στη Γιουβέντους, το καλοκαίρι του '16, το μόνο που γίνεται είναι συζητήσεις για τα 90 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Μπέπε Μαρότα για να τον πάρει από τη Νάπολι. Είναι πάντα περίπλοκο να αναλύσεις τέτοια θέματα, αλλά, χωρίς να υπολογίζουμε τα σημαντικά γκολ που έβαλε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο περσινό πρωτάθλημα, μέρος της επένδυσης που έγινε για αυτόν αποπληρώθηκε με το γκολ που έβαλε χθες βράδυ στη Σπόρτινγκ.

Αν είχε χάσει στην Πορτογαλία, με την ισοβαθμία εις βάρος της, για τη Γιούβε θα ήταν πολύ πιο περίπλοκη η πρόκριση στα νοκ-άουτ. Και αυτό θα στοίχιζε πολύ στον οικονομικό τομέα, σε περίπτωση που συνέχιζε στο Europa League.


Καθαρίζει ο Ιγκουαΐν
Ο Πιπίτα άρχισε άσχημα την σεζόν, έμεινε πίσω τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο πάγκος στο ντέρμπι με την Τορίνο ήταν το πιο χαμηλό σημείο, με τον Μάντζουκιτς βασικό και την Γιούβε να μαγεύει χωρίς αυτόν. Το κλειδί της αναγέννησης του ήταν και ο Χόρχε Σααμπαόλι, ο οποίος τον άφησε εκτός εθνικής Αργεντινής. Ο Ιγκουαΐν, ο οποίος είχε στείλει καλά μηνύματα με τα γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό και Αταλάντα, μπόρεσε τουλάχιστον να δουλέψει στο Βινόβο με τους γυμναστές της Γιουβέντους και να αποκτήσει ξανά λάμψη.

Τα δύο πρώτα ματς μετά την διακοπή, κόντρα σε Λάτσιο και Σπόρτινγκ στο Τορίνο, δεν ήταν κάτι τρομερό. Στο Ούντινε η δουλειά που έκανε για τους συμπαίκτες του αποθεώθηκε δημοσίως από τον Μπουφόν. Εναν όμως ο Πιπίτα, όμως, τον κρίνεις με βάση τα γκολ που βάζει. Καλό μόνο για τους αριθμούς αυτό με την Σπαλ, καθοριστικά τα δύο στο Σαν Σίρο και αυτό στην Σπόρτινγκ. Γιατί τα γκολ είναι σαν τις φέτες του προσιούτο που τις κόβεις με το χέρι και όχι με μηχάνημα: Δεν έχουν ποτέ το ίδιο βάρος. Η δεύτερη σεζόν του Ιγκουαΐν, ο οποίος είναι πλέον στα 9 γκολ σε πρωτάθλημα και Champions League, παίζεται ακριβώς σε αυτό το σημείο: Γκολ θα βάλει πολλά, το θέμα είναι πώς θα τα μοιράσει και πώς θα πανηγυριστούν.


Ντιμπάλα
"Δεν του βγαίνει τίποτα αυτή την στιγμή, αρκεί να μην επηρεαστεί όμως και όλα θα φτιάξουν". Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι περιέγραψε τέλεια την κατάσταση του Πάουλο Ντιμπάλα. Πέρα από τις κλωτσιές που τρώει σε κάθε ματς, ο Αργεντίνος δεν είναι σε φόρμα. Ενα καλό ματς κόντρα στη Μίλαν μετά το εκπληκτικό φάουλ με την Σπαλ, τώρα ένα βήμα πίσω με την Σπόρτινγκ. Οι αριθμοί και σε αυτή την περίπτωση δεν λένε ψέματα: 8 γκολ στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος, πήγε στα 10 στην 6η αγωνιστική με τα δύο στο ντέρμπι. Και μετά ήρθαν οι κόκκοι άμμου για να μπλοκάρουν έναν τέλειο μηχανισμό: Το χαμένο πέναλτι στο Μπέργκαμο ακολουθείται από δύο επιζήμιες εβδομάδες.

Ο Πάουλο πάει στην Αργεντινή για την εθνική, δεν αγωνίζεται ούτε λεπτό, προπονείται λίγο αφού είναι συνεχώς σε ένα αεροπλάνο για το ένα ταξίδι μετά το άλλο. Με την επιστροφή του, έχει χάσει τον ρυθμό του και το νέο χαμένο πέναλτι, κόντρα στην Λάτσιο, δεν τον βοηθάει. Ο Ντιμπάλα έχει ανάγκη να παίζει, όπως λέει και ο Αλέγκρι, και μία ενέργεια από τις δικές του, η οποία θα τον ξεμπλοκάρει οριστικά. Για να δοκιμάσει, μετά, να γίνει ηγέτης και στους αγώνες του Champions League. Η καλή είδηση είναι ότι η Αργεντινή στην προσεχή διακοπή θα παίξει δύο φιλικά στη Ρωσία, χωρίς κουραστικά ταξίδια.


Δίδυμο
Μέχρι τώρα, ο Αλέγκρι δεν είχε ποτέ Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα ταυτόχρονα σε τοπ κατάσταση. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που δεν αμφισβητείται. Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα σκοράρει και δημιουργεί πολύ, παρά τα δεδομένα μπλακ-άουτ που παθαίνει και τα οποία είναι θέμα συγκέντρωσης. Ο Δεκέμβριος θα είναι ο πρώτος καθοριστικός μήνας της σεζόν, με την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League να πρέπει να εξασφαλιστεί και τις μετωπικές συγκρούσεις με Νάπολι, Ιντερ και Ρόμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου