16 Νοε 2017

«Υποτίθεται ότι θα αλλάζαμε τα πάντα στο ποδόσφαιρό μας αλλά γιατί έγινε τελικά όλο αυτό;»

Ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ έχει ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί να θυμηθούν ξανά το Calciopoli και τις επιπτώσεις του.

Η αποτυχία της σκουάντρα ατζούρα, η οποία για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια δεν θα παρουσιαστεί στα τελικά ενός παγκοσμίου κυπέλλου, είναι πρώτο θέμα συζήτησης στον ιταλικό Τύπο και θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα.

Οι Ιταλοί ψάχνουν να βρουν τι φταίει αλλά αυτός ο αποκλεισμός είναι μια καλή ευκαιρία για να δουν συνολικά το ποδόσφαιρο τους, τα στραβά του και πώς θα το φτιάξουν. Γιατί το 2006, δεν το έφτιαξαν, όπως ήθελαν να πιστεύουν. Το διέλυσαν. Και αυτό το καταλαβαίνουν τώρα, αφού τα τελευταία δύο 24ωρα έχουν εμφανιστεί διάφοροι δημοσιογράφοι οι οποίοι κάνουν αναφορά στο Calciopoli.


«Υποτίθεται ότι θα αλλάζαμε τα πάντα στο ποδόσφαιρό μας αλλά τελικά όλο αυτό έγινε για να πληρώσει μόνο ο Μότζι», είναι το συμπέρασμα τους. Οι Γιουβεντίνοι, βέβαια, τα έλεγαν από τότε αλλά δεν τους ακούει και κανένας επειδή είναι... Γιουβεντίνοι. Τουλάχιστον, είτε το παραδέχονται είτε όχι, αρχίζουν να καταλαβαίνουν όλοι τι φάρσα ήταν αυτή του 2006 και τι συνέπειες είχε για το ιταλικό ποδόσφαιρο...

Να σημειωθεί πως αυτά που συζητούν από τη Δευτέρα το βράδυ στην Ιταλία, τα είχε γράψει το forzajuve.gr νωρίτερα στο άρθρο-γνώμης με τίτλο: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει ν’ αποκλειστεί η Ιταλία κι ας χαλάνε τα σχέδια του Τζίτζι (διαβάστε το εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου