11 Νοε 2017

Το παγκόσμιο κόλπο που σχεδίασε ο Μπουφόν πλέον... μπάζει νερά

Το πρώτο βράδυ, της Παρασκευής, ήταν για να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Απομένουν άλλα δύο. Του Σαββάτου και της Κυριακής.

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Τη Δευτέρα, σε δύο εικοσιτετράωρα πάνω-κάτω, η εθνική Ιταλίας δίνει ένα αγώνα από αυτούς που χαρακτηρίζονται «δίχως αύριο». Και έτσι είναι. Αυτή τη φορά το «δίχως αύριο» είναι κυριολεκτικό.

Οι ατζούρι καλούνται να ανατρέψουν το πάντα ύπουλο 1-0 στη Σουηδία και να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα το πετύχουν; Κανείς δεν ξέρει. Τη στιγμή που οι οπαδοί τους στα social media έλεγαν αν δεν πάνε στη Ρωσία, στείλτε του στη Σιβηρία, οι παίκτες της πρωταθλήτριας κόσμου για τέσσερις φορές φρικάρουν με το σενάριο του αποκλεισμού.

Ενας από αυτούς το σκέφτεται, και φρικάρει, ακόμη περισσότερο. Πάνω σε αυτό το Μουντιάλ είχε επιλέξει να βάλει τέλος στην ένδοξη καριέρα του, βλέποντας το τελευταίο του παιχνίδι, όποιο κι αν ήταν αυτό, ολόκληρος ο πλανήτης.

Ολοι περνούν αγωνιώδη βράδια αλλά ένας το ζει περισσότερο και πιο έντονα. Και φυσικά δεν είναι ο Τζαμπιέρο Βεντούρα που ξέρει καλά πως τελειώνει ποδοσφαιρικά μετά από αυτό. Είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν που βλέπει πως το τέλειο σχέδιό του… μπάζει. Και δε φταίει αυτός, καθώς η αποτυχία θα είναι συνολική.


Τα δύο βράδια που απομένουν, ο γεμάτος και πλούσιος ποδοσφαιρικά Μπουφόν σκέφτεται πως στους αγώνες τα πάντα ανατρέπονται. Το φαβορί μπορεί να χάσει και στο ποδόσφαιρο ο χαμένος δεν τα παίρνει όλα. Τα γνωρίζει καλά ο Ιταλός γκολκίπερ καθώς έχει… γεράσει μέσα στα γήπεδα.

Ναι, είναι ορατό το ενδεχόμενο να είναι η ρεβάνς με τη Σουηδία το τελευταίο παιχνίδι του Τζίτζι με τη φανέλα των ατζούρι. Θα τον πειράξει και τον πονέσει αλλά θα συνεχίσει με το κεφάλι ψηλά, όσο κι αν πληγωθεί. Απλά είναι κρίμα να μη του βγει το παγκόσμιο κόλπο που σχεδίασε. Γιατί μιλάμε για ξεχωριστή προσωπικότητα. Του αξίζει να τελειώσει όπως το έχει στο μυαλό του…


2 σχόλια:

  1. Κρίμα για τον Τζίτζι αλλά η τελευταία του εμφάνιση θα είναι έτσι και αλλιώς με την bianconera στο παγκόσμιο συλλόγων

    Χρήστος Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή