12 Νοε 2017

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους στην Ιταλία και η δήλωση Μπουφόν που αφήνει ξεκρέμαστο τον Βεντούρα

Δηλώσεις που αρμόζουν σε έναν αρχηγό αλλά και άκρως ρεαλιστικές, ήταν αυτές του Τζανλουίτζι Μπουφόν μετά την ήττα από τη Σουηδία.

Ο πορτιέρε της Ιταλίας δεν υιοθέτησε την άποψη του προπονητή του (περί ατυχίας) και μίλησε ξεκάθαρα.

«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε άτυχοι», είπε ο Μπουφόν μετά τα πρώτα 90 λεπτά για το εισιτήριο που οδηγεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. «Γνωρίζουμε ότι χάσαμε αλλά έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι για ν’ ανατρέψουμε την κατάσταση», συνέχισε.

Και μετά μπήκε στο… ζουμί, κρατώντας αποστάσεις από τον Τζαμπιέρο Βεντούρα. «Ο πρώτος κανόνας του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι να μη λυπάσαι τον εαυτό σου. Πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου, αλλιώς έχεις ήδη χάσει», πρόσθεσε.

Για να κλείσει λέγοντας: «Δεν υπάρχει λόγος σπατάλης ενέργειας για ανάλυση των λεπτομερειών της ήττας. Εχουμε ακόμη 90 λεπτά τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να παρουσιαστούμε με άγριες διαθέσεις».


Οσοι παρακολουθούν τις δηλώσεις του Μπουφόν, ξέρουν πως είναι ένας άνθρωπος που πολλές φορές παρουσιάζεται με αρκετή διπλωματία και δείχνει μια… εκνευριστική ευγένεια. Ομως, όταν κάνει κριτική, το κάνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Στην τοποθέτησή του, ο Μπουφόν κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Βεντούρα. Και όταν το κάνει αυτό ο αρχηγός, δείχνει κάτι. Αν η Ιταλία δεν τα καταφέρει στο ματς της Δευτέρας, στα αποδυτήρια του Σαν Σίρο αλλά και τις επόμενες ημέρες θα βγουν τα μαχαίρια για το ποιος θα καρπωθεί την αποτυχία. Και ο αρχηγός της ομάδας, με τον τρόπο του, δείχνει από ποιο στρατόπεδο θα ηγηθεί. Και απέναντι σε ποιον θα είναι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου