3 Νοε 2017

Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζει ο Αλέγκρι στο σύστημα της ομάδας

Στην τακτική αλλαγή που σκέφτεται αυτή την στιγμή ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναφέρεται σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Ο Μαξ έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή παράδοση στη Γιουβέντους αυτά τα τρία χρόνια: Ποτέ η ομάδα δεν ολοκλήρωσε την σεζόν με το σύστημα που την άρχισε. Γεγονός που αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι ο προπονητής ψάχνεται συνεχώς για να βρίσκει την καλύτερη λύση και ότι το ρόστερ έχει πάντα ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποδώσουν σε διάφορα σχήματα.

Αυτό ισχύει και φέτος, με την Gazzetta dello Sport να υποστηρίζει σε σημερινό της κείμενο ότι ο Αλέγκρι σχεδιάζει και φέτος να αλλάξει κάποια στιγμή το σύστημα, αφήνοντας το 4-2-3-1 που είναι το βασικό αυτή την στιγμή. Και ποιο θα είναι το νέο; Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει καλές πιθανότητες το... 3-4-2-1!


Οι δύο ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται σαν «κλειδιά», από την GdS, για αυτή την αλλαγή, είναι οι Χουάν Κουαδράδο και Μπλες Ματουιντί. Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός φέρεται να είναι αυτός που θα αναλάβει όλη την δεξιά πλευρά στο 3-4-2-1 ενώ ο Γάλλος μέσος παρουσιάζεται σαν υποψήφιος για να μπει στην άμυνα, προκειμένου να επιστρέψει η Γιούβε σε αμυντική τριάδα.

Στο συγκεκριμένο σύστημα, βέβαια, δεν υπάρχουν εξτρέμ και αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως το μυαλό όλων πάει στους Ντάγκλας Κόστα και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, για τους οποίους πάντως -και ειδικά για τον Ιταλό- ο Αλέγκρι φέρεται να πιστεύει ότι μπορούν να αποδώσουν πολύ καλά και ως ελεύθεροι πίσω από τον φορ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου