21 Νοε 2017

Ποδοσφαιρικής… άλλης εθνικής ομάδας πρόσφερε τη θέση του στο Μουντιάλ στον Μπουφόν, τι απάντησε ο Ιταλός πορτιέρε

Το πατατράκ που βίωσε η εθνική Ιταλίας απασχόλησε και άγγιξε αρκετό κόσμο, εκτός από τα σύνορα της ομάδας του Κάρλο Ταβέκιο και του Τζαμπιέρο Βεντούρα.

Τα δάκρυα του Μπουφόν, ακόμη περισσότερους. Ενας από αυτούς είναι ο Ιβάν Ράκιτιτς που προσφέρθηκε να του δώσει τη θέση του, ως μέσος δηλαδή, στην εθνική Κροατίας. Μια συμβολική κίνηση, βέβαια, που μεγαλύτερη αξία είχαν οι λέξεις που συνόδεψαν την πρόταση παρά η ουσία του γεγονότος.

«Αυτό που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο είναι απίστευτο, απλά μοναδικό. Όταν είδα τα δάκρυά του ήθελα να του δώσω τη θέση μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν μπορούσα, θα το έκανα γιατί το αξίζει», είπε ο Κροάτης.

«Είναι πραγματικά ντροπή που δεν μπορεί να τελειώσει την καριέρα του συμμετέχοντας σε ένα 6ο Μουντιάλ. Όταν ένα παιδί γράψει την καλύτερη ενδεκάδα, ο Μπουφόν θα είναι εκεί», πρόσθεσε.


Ο αρχηγός των ατζούρι απάντησε στον Ράκιτιτς λέγοντας: «Αγαπητέ Ιβάν Ράκιτιτς, ως τερματοφύλακας θα μπορούσα να παίξω για την Κροατία, αλλά ως μέσος στη δική σου θέση μάλλον δεν θα ήταν καλή ιδέα. Το λέω για το δικό σου καλό. Πέρα από τα αστεία, τα λόγια σου ήταν μεγάλο δώρο. Ευχαριστώ και εσένα και τον Ζόρντι Άλμπα: η φανέλα μου σε περιμένει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου