4 Δεκ 2017

Αλέγκρι: Αν κάνουμε λάθος με τον Ολυμπιακό κινδυνεύουμε να πάμε σπίτια μας από νωρίς

Σοβαρότητα και συγκέντρωση από όλους ζήτησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το αν η νίκη επί της Νάπολι θα εξαφανίσει τα μπλακ-άουτ της Γιουβέντους: «Τα μπλακ-άουτ χρειάζονται για να μαθαίνεις. Πρέπει να τα θυμόμαστε πάντα για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, τώρα πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν θα αλλάξει η σεζόν μας λόγω της νίκης στη Νάπολι, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για να είμαστε κοντά σε αυτούς που είναι στην κορυφή και για να φτάσουμε όπως πρέπει στον Μάρτιο».

Για το αν η Γιουβέντους είναι για 4η θέση και σήμερα, όπως είχε πει πριν λίγο καιρό: «Το είχα πει επειδή ήμασταν στην 4η θέση. Η βαθμολογία δείχνει την αξία του καθενός. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα στη Νάπολη αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, στο δεύτερο ημίχρονο δουλέψαμε περισσότερο αμυντικά, αν και εμείς είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες».

Για το αν θα παίξει ο Ιγκουαΐν: «Θα παίξει γιατί είναι καλά σωματικά και πνευματικά. Είναι διαθέσιμος ξανά ο Μάντζουκιτς και πρέπει να δω σε τι κατάσταση είναι οι Μπουφόν και Πιάνιτς γιατί έχουν κάποιες ενοχλήσεις. Αύριο πρέπει να έχω τους 11 που είναι σε καλύτερη κατάσταση στο γήπεδο γιατί είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν. Στο πρωτάθλημα μπορείς να καλύψεις μια ήττα, ενώ αύριο αν κάνουμε λάθος κινδυνεύουμε να πάμε σπίτια μας από νωρίς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πριν δύο χρόνια είχαμε χάσει την 1η θέση στη Σεβίλλη γιατί είχαμε πάει με λάθος νοοτροπία, ήμασταν πολύ χαλαροί. Αύριο χρειάζεται προσοχή και υπομονή».

Για το πώς θα παραταχθεί τακτικά η ομάδα αύριο: «Δεν είναι θέμα αν είναι άμυνα τεσσάρων ή τριών, το σημαντικό είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών. Στο ματς με τη Νάπολι ο Ματουιντί έβγαινε στα άκρα σαν εξτρέμ αν και έχει πιο αμυντικά χαρακτηριστικά, ενώ και ο Ντάγκλας Κόστα αμυνόταν καλά. Αύριο είναι ένα ματς στο οποίο θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα. Στο Σαν Πάολο ήταν μια ωραία βραδιά. Πήγαμε εκεί για πρώτη φορά σαν... πρόβατα σε σφαγή και οι παίκτες μου ήταν θαυμάσιοι, αυτό όμως θα πρέπει να είναι το φυσιολογικό για εμάς».


Για το αν θα ξεκουραστεί ο Ντιμπάλα: «Οχι, παίξαμε πριν τέσσερις μέρες, είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε. Είναι ακόμη ένα σημαντικό τεστ για τον Ντιμπάλα, ο οποίος δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος με όσα έχει κάνει, πρέπει να ζητάει περισσότερα γιατί έχει εκπληκτική ποιότητα και μπορεί να κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις. Αύριο πρέπει να είναι καθοριστικός σε αυτό το ματς».

Για το γεγονός ότι στην Ευρώπη η Γιουβέντους δεν σκοράρει όσο εύκολα το κάνει στο πρωτάθλημα: «Κάθε σεζόν είναι διαφορετική, πέρυσι κάναμε τρεις εκτός έδρας νίκες στον όμιλο με πολλά γκολ, πρόπερσι με λίγα γκολ. Δεν υπάρχει εξήγηση, κάποιες χρονιές πάνε έτσι, κάποιες αλλιώς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου