19 Δεκ 2017

Η φασιστική πορεία οπαδών της Γιουβέντους

Για μια πορεία Γιουβεντίνων με φασιστικά τραγούδια και χαιρετισμούς, κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, κυρίως από τον τοπικό Τύπο της Μπολόνια, πριν την έναρξη του κυριακάτικου ματς έλαβε χώρα ένα γεγονός που προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση σε όλους.

Συγκεκριμένα, περίπου 50 οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν μια μίνι-πορεία έξω από το γήπεδο, καθώς το προσέγγιζαν, τραγουδώντας το φασιστικό «me ne frego della galera, camicia nera trionferà» ενώ ταυτόχρονα είχαν το δεξί τους χέρι υψωμένο.


Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποιο συγκεκριμένο γκρουπ ultras της Γιουβέντους αυτή η κίνηση, αφού μπορεί να είναι μέλη αρκετών και όχι ενός γκρουπ, αλλά εντύπωση, επίσης άσχημη, προκάλεσε το γεγονός ότι η αστυνομία που ήταν στον χώρο παρακολούθησε με απάθεια το όλο σκηνικό.


1 σχόλιο:

  1. Ελευθερία έκφρασης των ιδεών κύριοι. Και μην γράψει κανείς περί... ιδεών ανελευθερίας που δεν πρέπει να εκφράζονται γιατί δεν βλέπω να σκούζει κανείς με τους άλλους, τους πραγματικούς φασίστες με τα σφυροδρέπανα όταν κάνουν ανάλογες πορείες. Δυο μέτρα και δυο σταθμά λόγω... "πολιτικής ορθότητας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή