14 Ιαν 2018

Σάκι: Ο Αλέγκρι δεν πρέπει να είναι μόνο νικητής, αλλά άξιος νικητής

Επειτα από αρκετό καιρό, ο Αρίγκο Σάκι μίλησε για τη Γιουβέντους, δίνοντας και την συμβουλή του σε διοίκηση και προπονητή.

Ο Ιταλός πρώην προπονητής της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας παραχώρησε συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport και σε αυτή αναφέρθηκε ουσιαστικά σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα πρόσωπα. Δεν θα γινόταν, φυσικά, να μην αναφερθεί και στη Γιούβε, αποθεώνοντας ξανά τη διοίκηση και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, από τον οποίο όμως πάντα έχει το ίδιο παράπονο...

«Η Γιούβε παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά όταν σκοράρει συχνά σταματάει. Η Γιουβέντους έχει μια πεφωτισμένη διοίκηση, η οποία θα μου άρεσε να σταματήσει να επαναλαμβάνει αυτό: "Το μόνο πράγμα που μετράει είναι η νίκη"», είπε αρχικά ο Σάκι και πρόσθεσε αναφορικά με τον προπονητή.


«Ο Αλέγκρι είναι ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς προπονητές όλων των εποχών. Είναι άψογος στο να ανεβάζει στο μάξιμουμ την ποιότητα των παικτών του. Ηρωας είναι αυτός που κάνει αυτό που μπορεί να κάνει, λέει ο Romaine Rolland. Ο Μαξ ξέρει να παίρνει μια ομάδα ηρώων και να την διαχειρίζεται. Εγώ όμως θα ήθελα εκτός από την ποιότητα, να ανεβάσει και τις αξίες της, να βάλει ως στόχο να προσφέρει θέαμα και συναισθήματα. Δεν θα είναι πια μόνο νικητής, αλλά άξιος νικητής. Αλλιώς δεν θα αφήσει ιδέες να θυμόμαστε, μόνο νίκες».


1 σχόλιο: