10 Φεβ 2018

Τι ακριβώς έγινε στη φάση που φωνάζει η Φιορεντίνα για πέναλτι

Μπορεί να μην αρέσει στους οπαδούς της Φιορεντίνα και γενικά σε όσους ήθελαν να χάσει βαθμούς η Γιουβέντους, αλλά ο ιταλικός Τύπος δικαιώνει τον διαιτητή για τη χθεσινή απόφαση του.

Η μετατροπή του πέναλτι υπέρ της Φιορεντίνα σε οφσάιντ προκάλεσε ξανά πάμπολλα σχόλια κατά της Γιούβε αλλά είναι σχόλια χωρίς βάση, αφού η απόφαση είναι σωστή. Και το εξηγεί ο κανονισμός το γιατί.

Ο Αλεξ Σάντρο, όπως σημειώνει η Gazzetta dello Sport που χαίρεται ιδιαίτερα να… κράζει τη Γιουβέντους, ουσιαστικά δεν έχει κατοχή μπάλας αλλά εκείνη την στιγμή προσπαθεί να την αποκτήσει, άρα δεν επιστρέφει συνειδητά την μπάλα πίσω. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα ήταν οφσάιντ ο Μπενάσι. Η επαφή του Βραζιλιάνου μπακ των μπιανκονέρι με την μπάλα είναι βασικά τυχαία όμως, πάνω στην προσπάθεια του να πάρει τον έλεγχο της μπάλας, άρα είναι οφσάιντ.

Πέραν αυτού, όπως σημειώνουν όλες οι εφημερίδες, ακόμη και η Corriere dello Sport που είναι πολύ πιο κοντά στη Νάπολι από ό,τι στη Γιουβέντους, ο Σιμεόνε βασικά κάνει φάουλ στον Αλεξ Σάντρο και θα έπρεπε να υποδειχθεί αυτό μέσω VAR, για να τελείωνε εκεί το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου