11 Φεβ 2018

Γιορέντε: Εφυγα από το Βινόβο και τη Γιουβέντους κλαίγοντας

Ο Φερνάντο Γιορέντε επιστρέφει ως αντίπαλος στο Τορίνο και δεν κρύβει τα συναισθήματα του για τη Γιουβέντους.

Ο Ισπανός φορ της Τότεναμ θα έρθει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Τορίνο αφού το 2015-16 είχε απουσιάσει από το ματς με την Σεβίλλη, στην οποία αγωνιζόταν τότε. Ετσι, με αφορμή το ματς της Τρίτης, ο Γιορέντε μίλησε στην Tuttosport και είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής.

Για τον Ντιμπάλα: «Περιμένουμε ότι ο Ντιμπάλα θα παίξει, πάντα διαβάζουμε ότι μπορεί να επιστρέψει σε αυτό το ματς. Ακουσα ότι είναι εκτός και ο Μπλες Ματουιντί, τον λατρεύω ως παίκτη, ήταν ο αγαπημένος μου από το κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν. Με ή χωρίς τον Ντιμπάλα πάντως, η Γιουβέντους παραμένει υπερδύναμη. Απλά σκεφτείτε τον Ιγκουαΐν, τον Μάντζουκιτς, τον Ντάγκλας Κόστα...».

Για το γεγονός ότι επιστρέφει για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του: «Θα είναι όμορφο συναίσθημα. Εζησα αξέχαστες στιγμές στη Γιούβε, κατέκτησα πέντε τρόπαια, πήγαμε στον τελικό του Champions League. Ολοι οι οπαδοί συνεχίζουν να μου δείχνουν την αγάπη τους μέσω των social media, με κάνουν να αισθάνομαι σαν να ήμουν εκεί για δέκα χρόνια και όχι για δύο».

Για το πώς ένιωσε όταν έφυγε: «Είναι δύσκολο να αφήσεις τη Γιούβε. Εφυγα από το Βινόβο κλαίγοντας, είναι αλήθεια αυτό που έχει πει ο Τρεζεγκέ: Οταν φεύγεις από τη Γιουβέντους συνειδητοποιείς τι είχες. Μου λείπει τρελά και θα λάτρευα το να επιστρέψω. Είναι ένα ξεχωριστό κλαμπ, επειδή είναι ένα τεράστιο κλαμπ αλλά είναι σαν μια πραγματική οικογένεια. Στην Αγγλία η εικόνα της Γιούβε είναι πολύ καλή κι εγώ την ανεβάζω συνεχώς, όσο μπορώ, αφού μιλάω πάντα με τα καλύτερα λόγια για τους μπιανκονέρι».

Για το αν μίλησε με πρώην συμπαίκτες του: «Μίλησα με τους Μαρκίζιο, Λιχτστάινερ και Κιελίνι. Θα είναι δύσκολο και περιμένω δύο σκληρά ματς, αλλά το πιστεύουμε. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον Κιελίνι και να δεχθώ και κάποια χτυπήματα. Προπονήθηκα δύο χρόνια μαζί του, ο Τζόρτζιο προπονείται με τον τρόπο που παίζει, είναι άψογος επαγγελματίας. Θα λάτρευα να είχα 11 Κιελίνι στην ομάδα μου. Η άμυνα της Γιουβέντους είναι φανταστική, για έναν επιθετικό είναι σπουδαίο κατόρθωμα να τους βάλει γκολ».

Για τον Μπουφόν: «Σκόραρα εναντίον του Μπουφόν με τη φανέλα της Σεβίλλης, πήγαμε στο Europa League και το κατακτήσαμε. Ο Τζίτζι είναι ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ. Μιλήσαμε πριν λίγο καιρό για τα 40ά γενέθλια του, του είπα ότι είναι σε τόσο καλή κατάσταση που μπορεί να συνεχίσει μέχρι τα 45 του».

Για το αν η φετινή Γιουβέντους είναι πιο δυνατή από αυτή του 2015: «Αλλάζουν κάθε χρόνο αλλά παραμένουν στην κορυφή. Θα είναι δύσκολο να επαναλάβουν τους 102 βαθμούς που είχαμε πάρει στην πρώτη μου χρονιά στη Γιουβέντους. Η Νάπολι κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα αλλά νομίζω ότι στο τέλος πάλι η Γιούβε θα κατακτήσει τον τίτλο. Σίγουρα το ελπίζω, αφού υποστηρίζω τους πρώην συμπαίκτες μου».

2 σχόλια:

  1. Ωραίος ο Γιορέντε. Κατά τη γνώμη μου πολύ συμπαθής αλλά λίγος για την Γιουβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσουμε. Ωραίος ως τύπος, πράγματι. Και συμπαθής. Αλλά ναι, λίγος για την ομάδα.

      Διαγραφή