8 Μαρ 2018

Η αφοπλιστική «απάντηση» του ανθρώπου που όλα δείχνουν πως θα φύγει από τη Γιούβε

Το χθεσινό ματς ήταν, όπως διαβάσαμε κάπου, μια «μικρή εκδίκηση» του Στέφαν Λιχτστάινερ.

Η απόφαση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να ρίξει στο ματς τον Ελβετό δεξιό μπακ και ενώ η Γιουβέντους έχανε με 1-0, εξέπληξε αρκετούς. Στο τέλος του ματς βέβαια, κι αυτοί κατάλαβαν ότι κάτι παραπάνω ήξερε ο προπονητής, ο οποίος, για κάποιο λόγο, δικαιώθηκε ακόμη μία φορά στο πώς διαχειρίστηκε ένα ματς στην Ευρώπη.

Το θέμα μας όμως δεν είναι ο Αλέγκρι αλλά ο Λιχτστάινερ. Ο Ελβετός για δεύτερη σερί χρονιά έμεινε εκτός λίστας για τους ομίλους του Champions League, δεν προκάλεσε κανένα θέμα αν και δεν έκρυψε ότι δεν του άρεσε αυτή η απόφαση, συνέχισε να δουλεύει, έκανε πάντα αυτά που χρειαζόταν η ομάδα και χθες, με τη Γιούβε να απέχει 30 λεπτά από τον αποκλεισμό της, μπήκε για να βοηθήσει ο παίκτης που ήταν εκτός λίστας για τα προηγούμενα έξι παιχνίδια... Και βοήθησε πολύ.


Ο Στέφαν κατά πάσα πιθανότητα διανύει τους τελευταίους του μήνες ως μπιανκονέρο Στο τέλος της σεζόν, έπειτα από επτά χρόνια στο Τορίνο, θα αποχωρήσει και θα συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του. Πάντα, όμως, η Γιουβέντους θα τον θυμάται ευχάριστα. Οχι μόνο επειδή έβαλε το πρώτο επίσημο γκολ στο Stadium ή επειδή ανεβοκατέβαινε την δεξιά πλευρά συνεχώς στα καλά του χρόνια, αλλά κι επειδή είχε το πάθος, τον τσαμπουκά και τη νοοτροπία της Γιούβε.

Και χθες βράδυ, μπαίνοντας αλλαγή με το σκορ στο 1-0 για τους Αγγλους, ο Λιχτστάινερ μας υπενθύμισε γιατί είχε ονομαστεί Swiss Express...

4 σχόλια:

  1. Στέφαν πάντα αξιοπρεπής στο γήπεδο. Όχι ο μέγας παίχτης αλλά παίχτης με τσαμπουκά, χωρίς φόβο και ξέρει μπαλίτσα. Παίχτης με DNA juve όπως πολύ σωστά γράφετε. Καταλαβαίνω ότι κλείνει ο κύκλος του σε εμάς, για μένα δυστυχώς. Νομίζω καλύτερος από τον ντε σίλιο ειδικά στα επιθετικά του καθήκοντα.
    FORZA JUVE fino alla fine
    mikex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταίει το χθεσινό.. ανέκαθεν ήταν από τις αδυναμίες μου.. Δεν θέλω να φύγει!!! :'( Και μην γελιόμαστε έχει δείξει ότι είναι από τα καλύτερα μας δεξιά back διαχρονικά την τελευταία 10ετία...
    #ForzaStephan #ForzaBianconero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σπουδαίος αθλητής ο Ελβετός.Σταθερότατος σε όλη τη θητεία του,επέστρεψε δυνατός απο σοβαρή περιπέτεια υγείας και δε του άξιζε η αντιμετώπιση των τελευταίων 2 χρόνων.Και όμως παραμένει συγκεντρωμένος και δίνει τα πάντα για την ομάδα και για αυτό του βγάζω το καπέλο.Πλέον οδεύει προς τα 35 οπότε η απομάκρυνση θα ερχόταν ούτως ή άλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή