17 Μαρ 2018

Ετσι θα αποκλείσει η Γιούβε τη Ρεάλ

Η διατύπωση του μηνύματος του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο twitter ήταν πολύ προσεκτική και ουσιαστικά δείχνει πώς θα κατέβει η Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οσες φορές έχει αναφερθεί ο Τζίτζι Μπουφόν στον τελικό του Κάρντιφ, έχει πει ότι η Γιούβε έκανε ένα μεγάλο λάθος. Οτι πήγε να νικήσει τη Ρεάλ παίζοντας το παιχνίδι της. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με την άποψη του αρχηγού, την κρατάμε.

Κι αφού την κρατάμε, πάμε τώρα στο σχόλιο του Αλέγκρι στο twitter: «Αν αξιοποιήσουμε τα όπλα μας, θα τα καταφέρουμε». Δεν μπορεί να έχει κανείς ρεπόρτερ παράπονο, ο Μαξ ουσιαστικά είπε από τώρα πώς θα αγωνιστεί η Γιουβέντους. Και θα αγωνιστεί ως Γιουβέντους και όχι σαν Ρεάλ, για να «παίξουμε» με την ατάκα του Μπουφόν.

Τι σημαίνει ως Γιουβέντους; Σημαίνει αξιοποίηση των δικών της όπλων, όπως λέει κι ο προπονητής. Πώς μεταφράζεται αυτό; Συμπαγής ανασταλτική λειτουργία και ψάξιμο και της παραμικρής δυνατότητας για ζημιά στον ανοιχτό χώρο. Η Ρεάλ υπερτερεί ούτως ή άλλως στο χώρο του κέντρου, με δεδομένη και την απουσία του Πιάνιτς λόγω καρτών, μοιάζει τρελό οι μπιανκονέρι να μπουν στο γήπεδο για να πάρουν την μπάλα και να πατήσουν τους Μαδριλένους, κάνοντας συνεχώς αυτοί παιχνίδι.


Η Γιούβε θα κοιτάξει να είναι απολύτως σοβαρή ανασταλτικά παίρνοντας βοήθεια από όλους -ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και την απουσία του Μπενάτια- κι από εκεί και πέρα θα κοιτάξει να χτυπήσει τους Ισπανούς με τους γρήγορους παίκτες της μπροστά. Ο Ντάγκλας Κόστα, για παράδειγμα, είναι ήδη, από τώρα, παίκτης-κλειδί για αυτές τις αναμετρήσεις, όπως και οι Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν. Οχι μόνο εκτελεστικής δεινότητας, η Γιουβέντους θα πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, όσο και με την ταχύτητα του ο Πάουλο ή με τον τρόπο παιχνιδιού του ο Γκονσάλο.

Οι Μαδριλένοι είναι θεωρητικά το φαβορί και είναι πιο ξεκούραστοι όχι μόνο σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά, αφού έχουν χάσει όλα τα άλλα και ασχολούνται μόνο με το Champions League. Η Γιούβε, όμως, μπορεί να τους αποκλείσει. Αρκεί, όπως λέει και ο προπονητής της, να αξιοποιήσει τα όπλα της...

3 σχόλια:

  1. Αν αφήσεις τη Ρεάλ να σου παίζει συνέχεια επίθεση, τα 2 γκολ τα έχεις φάει σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του πιανιτς την απουσία όχι του μπενατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή