20 Μαρ 2018

Τι δείχνει ανάλυση για τα συστήματα που έχει παίξει φέτος η Γιούβε

Καμία άλλη ομάδα της Ευρώπης δεν έχει τόσα διαφορετικά «πρόσωπα» όσα η Γιουβέντους, λέει η στατιστική.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όπως γράφει και η Gazzetta dello Sport, συνηθίζει να λέει ότι τη διαφορά δεν την κάνουν τα συστήματα αλλά η νοοτροπία της ομάδας και το πώς προσεγγίζει τον αγώνα. Οπως δείχνουν τα γεγονότα, όμως, ο προπονητής των μπιανκονέρι το ψάχνει πολύ με τα συστήματα, αφού είναι αυτός που μπορεί πιο εύκολα από οποιονδήποτε άλλο να αλλάξει παράταξη κατά τη διάρκεια του ματς.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στατιστικά του Wyscout, στα τελευταία 10 παιχνίδια της, από αυτό με τη Σασουόλο ως αυτό με την Σπαλ, η Γιούβε έχει παίξει το 26,2% των λεπτών με 4-3-3 (τέσσερις φορές άρχισε ματς με αυτό το σύστημα), το 20,5% των λεπτών με 4-4-1-1 (δύο φορές άρχισε ματς με αυτό το σύστημα), το 11,6% των λεπτών με 4-1-4-1 και τον Πιάνιτς μπροστά από την άμυνα (ποτέ δεν άρχισε ματς με αυτό το σύστημα), το 10,5% των λεπτών με 4-2-3-1.

Αν υπολογίσουμε όλη την (ως τώρα) σεζόν και όχι μόνο τα τελευταία δέκα παιχνίδια, τότε διαπιστώνουμε ότι η Γιουβέντους έχει παραταχθεί και με 3-5-2 αλλά και με 3-4-3 (στα τελευταία λεπτά του εκτός έδρας αγώνα με τη Σασουόλο) ή με 5-4-1, όταν γίνονται οι αλλαγές και θέλει να κρατήσει το αποτέλεσμα.


Ολα αυτά σημαίνουν ότι οι μπιανκονέρι είναι η μοναδική ομάδα από όσες έχουν απομείνει στο Champions League -κατά πάσα πιθανότητα και η μοναδική στην Ευρώπη συνολικά- που μπορεί να αλλάζει τόσο εύκολα συστήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς, βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στον αντίπαλο.

Σε ό,τι αφορά την αντίπαλο στους «8» του Champions League, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τα στατιστικά του Wyscout δείχνουν ότι συνολικά έχει παίξει το 60,5% των λεπτών φέτος με 4-4-2 και οι εναλλακτικές επιλογές της είναι το 4-3-1-2 (στο 13,7% των λεπτών) και το 4-2-3-1 (στο 10,5% των λεπτών).

1 σχόλιο:

  1. Λίγα λένε αυτά τα νούμερα έχουμε μια ομάδα που παίζει με φοβερή τακτική και εσωτερικές αλλαγές που δεν έχει κανείς
    Απλά υστερουμε λιγάκι στην ποιότητα και την φυσική κατάσταση κόντρα σε μεγάλες ομάδες του τσλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή