4 Μαρ 2018

Από τον Σάρι λείπει κάτι βασικό ώστε να κάτσει στον πάγκο της Γιουβέντους αλλά μπορεί να το μάθει στο Τορίνο

Οι δηλώσεις του Μαουρίτσιο Σάρι αμέσως μετά την λήξη του Νάπολι-Ρόμα δείχνει και γιατί δεν είναι ένας έτοιμος προπονητής στη λογική και τη φιλοσοφία της Γιουβέντους.

Για τις καθαρά προπονητικές ικανότητες του Σάρι, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε. Αφενός επειδή δεν έχουμε και καμιά 10αριά διπλώματα προπονητικής στο σπίτι μας, αφετέρου επειδή η δουλειά που έχει κάνει στη Νάπολι είναι πάρα πολύ καλή και μπορούν να το δουν όλοι. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες ενστάσεις για το γεγονός ότι δεν έχει εναλλακτικό τακτικό πλάνο ή ότι δεν είναι οπαδός του rotation κι από ένα σημείο κι έπειτα βγαίνει κούραση στην ομάδα του, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτά.

Αυτό στο οποίο θα σταθούμε, είναι αυτό που απάντησε σε ερώτηση για το αν άλλαξαν τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Λάτσιο και την ήττα της Νάπολι από τη Ρόμα. «Η μάχη του τίτλου είναι κάτι που πάντα αφορούσε μόνο τη Γιούβε, η οποία είναι από άλλο πλανήτη. Εμείς είμαστε καλοί επειδή καταφέραμε να τους δυσκολέψουμε τη ζωή και θα το επιχειρήσουμε ως το τέλος. Για μένα είναι πολύ προφανές πάντως ότι ο τίτλος είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τη Γιουβέντους», ήταν τα λόγια του Σάρι.


Τέτοια παραίτηση από προπονητή, τέτοια παράδοση, τέτοια διάθεση να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση για αποτυχία, δεν είναι συμπτώματα μεγάλου προπονητή. Και το επιχείρημα πως ήταν μια δήλωση τακτικής, δεν είναι τόσο ισχυρό. Οταν μια ομάδα έχει τον ίδιο προπονητή για τρία χρόνια, δεν γίνεται να μην έχει κανένα βήμα μπρος σε θέμα νοοτροπίας. Και η Νάπολι δεν το έχει κάνει.

Γιατί αν δεν έχει κάνει, η ευθύνη είναι του προπονητή. Και ο Σάρι, μάλλον δεν σκοπεύει να μείνει στον ιταλικό νότο για 20 χρόνια. Πώς, όμως, θα πάει σε κάποιο μεγαλύτερο κλαμπ, όταν δείχνει ότι δεν μπορεί να σκεφτεί όπως οι προπονητές των μεγάλων ομάδων; Σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται αρκετή δουλειά. Μια δουλειά που, αφού «δεν το έχει», θα του τη μάθαιναν στο Τορίνο.


1 σχόλιο:

  1. Μετά από αυτή του την δήλωση, μου δίνει την εντύπωση ότι Ή έχει βλέψεις ή και συζητήσεις για την έλευσή του στο Τορίνο Ή είναι πολύ περισσότερο Juventίνους από πολλούς στην Juve (γενικά, δεν στοχεύω κάπου συγκεκριμένα)! ForzaSari xD :'D

    #ForzaJuve #FinoAllaFine #I<3Ju!

    ΑπάντησηΔιαγραφή