8 Μαρ 2018

Οι ιταλικές ομάδες πρέπει να διδαχθούν κάτι σημαντικό από τη Γιουβέντους του Γουέμπλεϊ

Οι ιταλικές ομάδες διαμαρτύρονται συχνά για τη διαιτησία, στην οποία φορτώνουν όλες τις αποτυχίες τους. Ελπίζουμε να είδαν το χθεσινό ματς.

Ο Πολωνός διαιτητής στο Γουέμπλεϊ και ο ένας βοηθός του, ήταν φανερό ότι είχαν μεγάλο πρόβλημα. Το πέναλτι που δεν είδε κανείς από τους δύο και το οφσάιντ του Κέιν στο τέλος, το οποίο δεν είδε ο βοηθός, θα μπορούσαν να κρίνουν την πρόκριση. Δεν την έκριναν, για ένα και μόνο λόγο: Επειδή η Γιουβέντους δεν μιλάει για διαιτησία.

Στην Ιταλία, το βλέπουμε ακόμη και τώρα, ψάχνουν να βρουν και την παραμικρή φάση για να κάνουν την τρίχα τριχιά και να επιχειρήσουν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, φορτώντας στη διαιτησία και στη Γιουβέντους, αφού συχνά τα συνδέουν αυτά τα δύο, τις αποτυχίες τους.

Ακόμη και χθες, την ώρα που η πρωταθλήτρια Ιταλίας προσπαθούσε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, δημοσιογράφος της Gazzetta dello Sport, ονόματι Σεμπαστιάνο Βερνάτσα, έγραφε στο twitter: «Αυτό το καθαρό πέναλτι που αρνήθηκαν στη Γιούβε, το αφιερώνουμε σε όλους τους Γιουβεντίνους που θέλουν να αποσυρθεί το VAR από την Serie A». Αυτός ήταν ο καημός του εκείνη την ώρα...


Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τη Γιουβέντους, οι μπιανκονέρι δεν έχουν συνηθίσει να ασχολούνται με τη διαιτησία. Και επειδή δεν έχουν τέτοιες κακές συνήθειες, καταφέρνουν να έχουν και πιο καθαρό το μυαλό τους, όταν κάτι στραβώνει. Σε ένα ματς που δεν της πήγαινε τίποτα καλά, η Γιούβε δεν άφησε τίποτα να της πειράξει το μυαλό και να την βγάλει οριστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.

Αντιθέτως, παρά τις απουσίες και την ψυχολογική πίεση, έδειξε πώς αντιδράει μια μεγάλη ομάδα, ακόμη κι αν τα εις βάρος της σφυρίγματα είναι όντως υπαρκτά και σοβαρά. Κι επειδή ο Αντρέα Ανιέλι είναι και στην Εκτελεστική της UEFA πλέον, καλό θα είναι να πάρει τα μέτρα του για να μην ξαναδούμε τέτοια πράγματα στη συνέχεια...

1 σχόλιο:

  1. Μετά από αυτό που έγινε το Σάββατο και την Τετάρτη,κάποιοι στον Ιταλικό Νότο έχουν αγχωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή